Voda v obci z návalových dažďov

Zodpovednosť za riešenie: Babín

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 15. septembra 2011

V našej obci vyčíňala voda počas návalového dažďa.

18. september 2011

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

Zasielam Vam odpoved na podnet, ktory je uverejneny na portály odkaz pre starostu: http://www.odkazprestarostu.sk/babin/podnety/1199/voda-v-obci-z-navalovych-dazdov, kde uvadzate, ze je potrebna odpoved samospravy.

V ramci riesenia tohto havarijneho stavu som okrem ziadosti na www.ssc.sk podal ziadost na www.vlada.gov.sk v ramci uchadzania sa o nenavratny financny prispevok 20 000 € na protipovodnove opatrenia z Uradu vlady SR v ramci II kola projektu Revitalizacia krajiny.

Potvrdenie o podani ziadosti od systemu Uradu vlady Vam zasielam v prilohe tohto emailu.

Verim, rovnako ako Vy, ze sa mi coskoro podari napravit dany havarijny stav.

Zasielam Vam este komunikaciu medzi OcU Babin a Slovenskou spravou ciest.

S pozdravom

Mgr. Peter Laťák / starosta obce Babín


20. september 2011

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

Na zaklade opatovnej ziadosti zo strany OcU Babin voci spravcovi daneho rigolu sme obdrzali nasledovnu odpoved/ vid nizsie.

Laťák

Dobrý deň,

SSC IVSC Žilina vykonala ihneď po Vašom upozornení obhliadku daného úseku. Musíme konštatovať, že stav odvodňovacieho systému zodpovedá stavebno-technickému stavu komunikácie v danom úseku a finančným možnostiam správcu komunikácie, ale nemôžeme sa v žiadnom prípade stotožniť s Vami uvádzaným pojmom „havarijný stav“.

Na dotknutom úseku štátnej cesty ani pri prívalových zrážkach nedošlo k vyplavovaniu nánosov na vozovku alebo k znečisteniu vozovky a nebola ohrozená bezpečnosť premávky. Cestná priekopa je funkčná , okrem jedného miesta, kde došlo k zosunutiu zeminy zrejme pri mechanickom poškodení, a dostatočná na odvedenie vody z vozovky /podľa priložených fotografií do priekopy sú odvedené aj vody z priľahlého pozemku/.

Odvodňovací systém cestnej komunikácie nie je projektovaný na prívalové dažde a neslúži na zachytávanie a odvádzanie dažďových vôd z priľahlých pozemkov.

Údržba odvodňovacieho systému na cestách I. triedy v správe SSC (cca 800 km) prebieha podľa harmonogramu, ktorý je ovplyvnený aktuálnym stavom odvodňovacieho systému v daných úsekoch a výškou finančných prostriedkov určených na takúto činnosť.

S pozdravom

Ing. Marian Pikuliak
námestník pre správu a prevádzku ciest

Slovenská správa ciest
19. október 2011

Odpoveď samosprávy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania