Chýbajúca značka na hrádzi

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Jozef Pollák 04. januára 2015

Na hrádzi je potrebné pre neustály prejazd áut smerujúcich na hausbóty osadiť na danej križovatke značky - daj prednosť cyklistovi resp. pozor cyklisti a na hrádzi - pozor auto alebo nejakú podobnú.

Situácia je v súčasnosti neúnosná.

03. august 2011

fuxo

to by este slo, ale ako zabranit blbeckom, co si pod hradzou robia preteky a po tej prasnej ceste jazdia kolko to da. Chudaci ludia na hradzi...chodim tade obcas s clnom na vodu, lebo miest na spustenie clna je naozaj malo, ale jazdim krokom.
05. august 2011

Peter Peter

Ano, tu ma skoro zrazilo auto.
09. september 2011

Odpoveď samosprávy

Za dohľad nad dodržiavaním zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke zodpovedá Policajný zbor SR a Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy. Tento úsek komunikácie je upravený dopravným značením C8 cestička pre cyklistov.

Cestičku alebo pruh pre cyklistov môže použiť aj osoba pohybujúca sa na kolieskových korčuliach, lyžiach alebo na obdobnom športovom vybavení, ak tým neobmedzí ani neohrozí cyklistov; cestičku alebo pruh smie použiť aj osoba tlačiaca bicykel. Iným účastníkom cestnej premávky je používanie cestičky alebo pruhu zakázané.

Túto cestičku, ktorú využívajú motoristi, križuje smerom k hausbotom iná komunikácia. Dodnes nebola situácia dostatočne vyriešená vzhľadom na komplikovanejšie vzťahy a povolenia v tomto území, ktoré nemala možnosť mestská časť ovplyvniť.

Mestská časť Petržalka však v záujme bezpečnosti cyklistov a ostatných oprávnených užívateľov cestičky pre cyklistov vyvíja úsilie a rokuje so správcami vodohospodárskeho diela (hrádze) SVP š.p. aj so správcom cyklistickej cesty STaRZ a príslušníkmi polície. Veríme, že spoločnými silami sa nám podarí vec vyriešiť.

Mária Grebeňová-Laczová,
tlačová tajomníčka MČ Petržalka
08. január 2012

majo

Týmto degešom z hausbótov už treba nejako výraznejšie dať najavo, že po hrádzi sa nemajú premávať. KDE SÚ POLICAJTI??? Keby sa tam postavili tak za 15 minút majú 1500 eur len za zákazovú značku. Kde teda sú? Čo robia za naše dane? A mimochodom ako je možné, že si tam dole pri ramenách (zemník) hausboťáci hocikde urobia rampu, ktorú si uzamknú? Veď je to mimochodom chránené územie, územie európskeho významu, chránené pre vtáctvo atď. Nedávno tam vyhorel jeden hausbót (viditeľný z hrádze). Ale asi však bude toto jediným možným riešením ako týchto blbečkov troška usmerniť.
(príspevkom som sa nechcel dotknúť slušných výnimiek)
18. jún 2013

Jozef Pollák

Už tomu budú pomaly dva roky a značka tam stále nie je!!!! :-((
Tento problém je stále neriešený :-(
29. august 2013

Mikro

Malo by sa to riesit, je to neunosne. Pokazdej ked tade idem tak je to o drzku.
02. január 2015

migel001

Dobry den, mohli by ste podnet prosim opat preposlat samosprave. Nech sa nam pochvalia, ako sa za vyse dva roky pricinili o zlepsenie uvedenej situacie?
Dakujem
17. máj 2019

Jana P

znacky su tam osadene uz asi rok, aj kamery, prosim podnet uzavriet

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania