Parkovanie na prechode Vazovova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter 24. júla 2014

Dobrý deň, na križovatke Vazovova (19) a Križna priamo za trafikou parkuju denne auta, ktore zasahuju do prechodu pre chodcov, resp. z časti parkuju priamo na ňom! Hoci zakon č. 8/2009 Z.z. § 25 pism. c.) jasne hovorí o tom, že vodič nesmie zastaviť a stáť na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi, tu asi pri osadení dopravného značenia zase niekto nerozmýšľal... Ďakujem za kladné vybavenie.

29. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pravdepodobne máte pravdu, žiaľ arogancia a bezohľadnosť vodičov je často zarážajúca a samospráva nemá vždy priamo nástroje ako ju riešiť. Kontrola dodržiavania dopravných predpisov je predovšetkým povinnosť Policajného zboru SR.
Ak je občan svedkom situácie, kedy vozidlá neparkujú v zmysle predpisov, odporúčame obrátiť sa priamo na Mestskú políciu na čísle 159. Z fotografií nie je možné dodržanie predpisov vyhodnotiť ani následne riešiť ako priestupok.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
29. september 2014

Peter

Dobry den, dakujem za odpoved. Mozno by stacilo na dane miesto umiestnit daku zabranu, trebars kvetinac alebo stlpy, tak aby chodci a vozidla mali lepsi vyhlad za roh a dopravnu znacku posunut o par metrov dalej smerom na Vazovovu. Fotografia je len ilustracna za ucelom vyznacenia kritickeho miesta.
23. december 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
24. december 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
10. jún 2023

Martin Uváček

Medzičasom vyriešené, šikmé parkovanie bolo namaľované niekedy v roku 2022

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania