Auta za zltou ciarou

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ovia 26. augusta 2014

Auta parkujuce za zltou ciarou na chodniku, to krajne navyse pravidelne brani v pokracovani po chodniku, kedze chodnik konci danym autom, ktore je nutne obist po ceste ci trave.

09. september 2014

Ovia

situacia sa stupnuje, uz aj trava patri autam, chodec samozrejme nadalej obchadza po ceste
10. september 2014

Odkaz pre starostu

Ovia, volali ste na tento Mercedes Mestskú políciu? Zaujímalo by ma ako reagovali na státie na zeleni.

Karol Bujaček
OPS
10. september 2014

Ovia

nevolal, nakolko tam stoja auta denne, ako aj na inych podobnych miestach, rovnako policia okolo nich chodi denne a nekona. cize mi to pride ako strata svojho casu.
23. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobry den
dakujeme za Vas podnet. Upozornili sme Mestsku policiu, aby dany problem preverila a prijala adekvatne opatrenia. Pekny den

Oddelenie styku s verejnostou
26. október 2014

jass

Ovia má pravdu, (aj) Blumentálska je miesto pravidelných celodenných dopravných nešvárov-priestupkov, arogancie parkujúcich; ide o známe kritické miesto o ktorom príslušní policajti musia mať vedomosť (a ak nemajú, tak nepracujú v súlade s určením svojich pracovných miest a pridelených základných úloh). Chodci pravidelne musia natesno obchádzať autá na odfotenom mieste, aj na iných miestach chodníka (napratané ešte zvnútra vedla popri odfotených zaparkovaných autách, na chodníku pri budove kde po jeho celej šírke musia jazdiť aj na príchod aj na odjazd, na chodníku pri zastávke na žltých čiarach, cez trávu a tiež porušujúc ďalšie zákazy tu uplatnené - vidno aj na fotke, aj na samotnej ulici).
Tieto zábery sú z tohto mesiaca, keď som si všimol, že ani nie je možné pri takomto značení takto zaparkovať (a dokonca bez následkov - v BA všetko možné). Kde vyhrali vodičské preukazy, v tombole na obecnom hasičskom bále? Nemôže na každé jedno vozidlo volať policajta ten, čo ide okolo. Ja chcem ísť a prejsť už po volnom chodníku, a nie prísť na chodník zaprataný proti pravidlám, a vtedy (sám) volať tých čo sa ktovie kde skrývajú, a pokračovať ďalej zo zaprataného chodníka. Policajt sa má sám starať o svoj rajón, dozerať naň. On má byť tými očami, a aj tou nápravou, nie že všetko svojvolne prehliada až do výnimočného okamihu, kedy mu zazvoní telefón s hlásením.
Ako vidno, je tu označenie Zóna so zákazom státia, tiež značka Zákaz zastavenia, Státie povolené len na vyznačených miestach... no tých 80% cezpolných ktorí tu stále parkujú, si vyznačené miesto asi vysvetlujú tým vodorovným dopravným značením V13 šikmé rovnobežné čiary a tiež žltou čiarou...
Polícia zjedná nápravu do normálnosti a stavu podla predpisov len vtedy, ak začne neprerušovane aktívne dohliadať na poriadok a pravidlá počas celej svojej platenej pracovnej doby, oni sú vybavení na výkon aj materiálne, aj finančne, a mali by byť aj odborne (podmienka výkonu: znalosť pravidiel, zákonov a možností zakročenia).
Však za tolkoto priestupkov ak by tie isté autá - ich vodičov - riadne pokutovali každý deň za všetky 2-3 porušenia predpisov, tak sa na pokutách nedoplatia ani z ročného platu...
27. august 2018

Martin U

Na tomto mieste už auta cca 3 roky neparkujú. Asi si mestská polícia začala plniť svoje povinnosti. Navrhujem podnet uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania