Zanedbané ihrisko na Búdkovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 28. februára 2024

Dobrý deň,

v Starom meste je situácia s športovými ihriskami pre verejnosť žalostná. Prikladám príklad. Hneď nad týmto bývalým ihriskom je ešte jedno pre menšie deti (ktoré už tiež chátra, ale aspoň je otvorené). Kto je majiteľom týchto ihrísk a prečo je jedno z nich uzatvorené? Tento priestor má veľký potenciál tak sa pýtam prečo sa nerobí nič pre verejný záujem? Ďakujem .

25. október 2011

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. V apríli tohto roku sa mestská časť Bratislava-Staré Mesto zaujímala o vlastníctvo pozemkov, na ktorých sa nachádza spomínané ihrisko. Polovicu pozemku vlastní občan Slovenskej republiky, druhú polovicu vlastnia dvaja občania Maďarska.

Za účelom prenájmu tohto pozemku odišiel z miestneho úradu list slovenskému spolumajiteľovi so žiadosťou o prenájom pozemku na 5 rokov za symbolickú cenu. Päťročný prenájom je podmienkou, aby mohla mestská časť čerpať finančné prostriedky z európskych zdrojov na revitalizáciu detského ihrisku. Staré Mesto dostalo od majiteľov negatívnu odpoveď.

V súčasnosti tak má mestská časť pozemok len v krátkodobom prenájme a vykonáva len udržiavacie práce. Jeho revitalizáciu môže podľa platných zákonov urobiť len vlastník. Staré Mesto stále hľadá iné možnosti, ako by bolo možné ihrisko zrevitalizovať.

S pozdravom,

Tomáš HALÁN
hovorca

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
25. október 2011

Anonymný užívateľ

Zodpovednosť za podnet bola presunutá z kompetencie MiÚ Staré Mesto na nezadefinovaný subjekt (Iné). Stav podnetu bude monitorovaný, ale neprejaví sa v štatistikách pre MiÚ Staré Mesto.
27. február 2024

Martin Uváček

Dodnes neriešený podnet. Nejaké nové informácie? Opustené ihrisko aktuálne slúži na parkovanie
28. február 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Staré Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania