Preplnený smetný kôš na Staromestskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Sabina 03. novembra 2014

Na jednej z najväčších prestupných zastávok spojov MHD, na Staromestskej ulici z Petržalky do mesta evidentne malé smetné koše nestačia. Hoci ako je vidieť z fotografie, ich obsah nezodpovedá bežnému odpadu na zastávke, ale keď nechceme, aby sa takýto odpad povaľoval po zemi v blízkom či širokom okolí, je potrebné osadiť väčšie koše a hlavne s možnosťou triedenia odpadu, ako aj zabezpečiť ich častejšie vyprázdňovanie.

03. november 2014

Poltar

Toto je problem v celom meste pocnuc petrzalkou cez centrum az dubravku. Najhorsie cez vikendy ked to 3 dni nikto neodprace, ak rano v piatok pozberaju odpad z tych kosov tak ak najblizsie v pondelok rano pridu. To ze cez vikend chodia ludia sa zabavat do mesta a ze je tak isto odpad ako cez tyzden pre nich nie je smerodatne. Je to otras toto ci vystupim na tej zastavke ci na tej, tiez nerozumiem tomuto typu kosu, sudim ze je to urcene iba na vyhodenie stiknutych mhd listkov takze odpad by sa tam ani nemal davat. Nuz ale ani dalsieho kosa tam nie je takze.....
03. november 2014

Sabi

Skutočne je to problém celej Bratislavy, ale kompetentní páni o tom asi nevedia, keďže sa rozvážajú autami. Je to výsmech, áno, tie koše sú na cestovné lístky. Takže je potrebné pristaviť väčšie smetné nádoby na separovaný zber a najlepšie by bolo podzemné koše. Ale to je pre naše hlavné mesto asi veľmi vzdialená budúcnosť, pretože peniaze sa preflákajú niekde inde. A tak budeme musieť kľučkovať pomedzi poletujúce smetie. Alebo - čo tak dať prácu niekoľkým nezamestnaným a zabezpečiť odvoz smetia podľa potreby? Nadávame na ľudí, že hádžu smetie na zem - ale kde ho majú vyhodiť? Nie každý je ochotný smetie voziť domov, čo je tiež pochopiteľné.
Takže, kedy môžeme očakávať nápravu? Včera bolo neskoro.
04. november 2014

Laco

To je pravda vsetko co pisete. Napriklad ja som bol v Londyne a tam tych smetnych nadob tiez nie je vela, ALE na kazdom rohu zberaci a zametaci, v reflexnej veste, vedla seba vozik s nadobami na smeti a pekne zbiera kliestami smeti zo zeme a drobne smeti ako spaky zameta zaroven a ci je sviatok, piatok, nedela alebo uprostred tyzdna. Aletu niet ani tych kosov ani tych zberacov.
04. november 2014

Laco

Pridavam obrazok stiahnuty z internetu ako taky clovek co cisty ulicu vyzera skutocne v tom meste a kazdy ho rozozna https://c1.staticflickr.com/9/8336/8117107258_6c8039871a.jpg
04. november 2014

Karol Bujaček

Laco, podobnú skúsenosť mám z Birminghamu. Odpadkových košov tam bolo ale oveľa viac, a oveľa väčších, než v Bratislave. Je pravda, že čím ďalej od centra, tým viac odpadkov na uliciach. Ale v centre bolo čisto a staralo sa o to veľmi veľa zametačov.

Ale oni tam mali aj oveľa viac policajtov, ktorí by, myslím, zakročili ak by niekto robil taký bordel ako niekedy robia v Bratislave.
04. november 2014

Laco

O straznikoch ani nehovorim, okolo domu kde som byval kazdy den prechadzal aspon raz zakazdym vecer ked som sa vracal z prace som ho niekde blizko zazrel, sice som zil v sirsom centre ale o smetnom aute kazdy den pod oknom na vysypavanie odpadkov a o par minut zametacie auto, vzdy ma budilo rano bo som chodiela na poobedne do prace a viem co sa dialo doobeda v mojom okoli na ulici kedze steny domov ich su ovela tensie. Prvy tyzden ked som siel peso do centra som veru kose smetne nevidel na zastavkach az v tom centre co ma prekvapilo ale potom mi bolo vysvetlene ze pri kazdom smetnom kosi je blizko kamera, ktora snima, takze aj ked niekto zacne robit neporiadok blizkosti kosa alebo ho nicit sprejovanim tak si ho pekne na kamere najdu a neujde bez potrestania. Potom na konci roku v METRE, co su zadarmo mestske noviny zverejnovali co za ten rok koho a za ake priestupky potrestali. Kiezby aspon polovica veci tu fungovala, lenze teraz uz ked to je v tam stave by trebalo aj obyvatelov BA prevychovat aby si zvykli na to ze smeti sa vyhadzuju do kosa, takze jedno s druhym
03. február 2019

Martin Uváček

Na zastávku bol pridaný kapacitnejší smetný kôš, tento malý bol odmontovaný. Podnet môže byť označený ako vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania