Parkovanie na zeleni pri tuneli


Vyriešený
meno
Lukas 28. novembra 2014

Na chodníku a zeleni (ktorá už zeleňou skôr nie je) pri tuneli parkujú autá, spravidla vodiči, ktorí pracujú v blízkom River Parku. Výsledkom je degradácia zelených plôch (pozri fotky).
Okrem toho, vjazd na chodník, na ktorom autá parkujú je veľmi nebezpečný, vznikajú kolízne situácie ahrozba nehody.
Riešením by bolo pokutovanie vodičov, úplny zákaz parkovania, prípadne umiestnenie pevných bariér ako sú betónové kvetináče.

29. november 2014

Martin

Mate plnu pravdu. Sice vodic smie stat na chodniku, ale nesmie cez zen prechadzat. No a oni museli prejst cez cez chodnik a isli na vyhliadnute miesto cez chodnik, kedze iny prichod, ako z krizovatky tam nie je. Podla mna ide o necinnost policie (je jedno akej). Mesto je plne takychto parkujucich aut.
29. november 2014

Peter

Dobrý deň pán Zajac,

Presne tento podnet riešim ako občan už od jari tohto roka. Priebeh vyzeral nasledovne:

Najprv som bol v tom, že priľahlú zeleň má na starosti Dopravný podnik, ale ten ma odkázal na Magistrát, odkiaľ som sa zas dozvedel, že za údržbu zodpovedá Staré mesto. Samozrejme vo veci divokého parkovania som bol odkázaný na Mestskú políciu, kde som pána Fabiána otravoval dovtedy, až tam osadili jednej ženskej papuču. Prečo ale tolerujú drzé parkovanie na upravenej zeleni som sa nedozvedel a ani to, prečo keď už denne odťahujú autá oproti River Parku nemôžu kontrolovať aj toto miesto. Zároveň bolo treba ďalej tlačiť na Staré mesto, aby sa o tú zeleň aj priebežne staralo, lenže miesto vytrhania buriny, ktorej sa v toto mokré leto darilo to dali celé pokosiť, vrátane okrasných tráv. Po mojom ďalšom upozornení to síce opäť len pokosili ale vynechali okrasné trávy.

Podnet má primárne na starosti Oddelenie dopravy Staré mesto na čele s pani Kratochvílovou. Po troch mesiacoch ďalšieho otravovania a vypisovania prediskutovali podnet na schôdzi s vedúcim Oddelenia životného prostredia a tiež Mestskou políciou.

Dospeli k záveru, že podnet sa v podstate nedá riešiť a Mestská polícia tam nemôže dávať papuče, lebo sa zistilo, že ide o súkromný pozemok a musia zistiť komu patrí. O tom ma mal informovať pán Drotován, no samozrejme sa na to vykašľal.
Podľa všetkého by majiteľom pozemku mala byť Židovská náboženská obec, ktorej patrí aj vedľajší pamätník Chatama Sofera.

Keď ale vidím koľko investujú do jeho údržby a ako zaujímavá stavba pomaly chátra, tak pochybujem že by boli ochotní riešiť tento podnet. Momentálne to už nemám chuť riešiť, ale ak by bola z Vašej strany, tu je kontakt:

Židovská náboženská obec
Kozia 18, 814 47 Bratislava
Tel.: +421-2-5441 6949
E-mail: [email protected]

S pozdravom,

Peter Kálmán, občan Starého mesta
01. december 2014

výr

Zaujímavé že v iných mestách (v zahraničných neďalekých) takéto záležitosti nie sú ani neriešiteľné, ani "problémom", pritom súkromných majetkov a pozemkov je v ich verejnom priestore násobne viac; to len na Slovensku a v Bratislave sa nás patričné premnožené úrady a úradníci/orgány snažia otupiť svojou neschopnosťou pracovať samostatne, samostatne medzi sebou spolupracovať a veci riešiť. Tiež neschopnosťou pri priamom podaní podnetu od občanov (ktorý oni ako "verejno-správni" samostatne nevideli ani neriešili). Pritom im aj pri tejto neschopnosti stále beží zvyšovaný plat, berú si odmeny, vozia sa na služobných autách, vyhradzujú si parkovacie miesta, platíme im budovy, pokútne si nadeľujú byty do vlastníctva za 1000-2000 EUR, zvyšujú si stavy.
Tento systém a tieto organizácie v tomto meste jednoducho už desaťročia nefungujú, pre občanov, pre ich životný priestor, pre ich mestské časti, nefungujú ani pre ich ustanovené účely.
Je nutné to celé zmeniť, to už nie je možné tolerovať takúto zahnívajúcu predstieranú bezmocnosť! Snáď to niekto platený a s kompetenciami začne už konečne "srovnávať" do normálneho stavu...
12. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujem za Váš podnet. Informovali sme o ňom Mestskú políciu v takýchto prípadoch zavolajte na číslo 159.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou a marketingu
07. október 2019

Jakub Kastler

V riešení od roku 2014. Seems legit.
07. október 2019

Jakub Kastler

V riešení od roku 2014. Seems legit. Bolo by fajn keby sa už veci pohli. Nemyslím kávičku na stole.
07. október 2019

Jakub Kastler

V riešení od roku 2014. Seems legit. Bolo by fajn keby sa už veci pohli. Nemyslím kávičku na stole. Mám ich ešte dosť v zásobe a každý deň môžu narastať. Musím sa si priznať, že ma to fotenie áut už trošku nudí, som viac krajinkový typ.
11. október 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne zaslali samospráve.

S pozdravom

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
18. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
tento podnet preveríme. MsP je oprávnená riešiť dopravné priestupky aj na súkromnom pozemku, ak je verejnosti voľne prístupný (nie je zabezpečený rampou alebo ohradený plotom) a miesto je regulované platným dopravným značením.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
14. december 2020

Martin Uváček

Posledný rok sa tu neparkovalo kvôli oprave električkovej trate. Okolie ešte nie je úplne opravené ale podľa dier v chodníku tu asi osadia stĺpiky proti vjazdu aút.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania