Vajnorské jazerá tranzitom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Lucia Kadlecová 11. decembra 2014

Dobrý deň
Rada by som upozornila a poprosila o riešenie môjho podnetu. Sama dole navrhujem nejaké to riešenie.
Chodievam každý deň so psom poobede na prechádzku na vajnorské jazerá. Bohužiaľ musím skonštatovať, že za posledné 2-3 mesiace neuveriteľne vzrástol počet áut, ktoré okolo jazier prechádzajú- tranzitujú.
Veď posúďte sami - prechádzka okolo malého jazera nám trvá max 25m a za ten čas som včera napočítala 15 áut, ktoré prešli okolo a ktorým sme sa museli vyhýbať. To je cca každých 1,5 minúty 1 auto. A že ŠPZ sú rôzne od BL cez SC, PK, BB až po východ. Určite nevlastnia na jazerách žiadny pozemok. Fotografie som zhotovila v rozpätí 5 min= 3 autá.
Takto si neužitem prechádzku ani ja (hluk, smrad, neustále obzeranie sa a uhýbanie) a ani môj pes.
Pokiaľ ma pamäť neklamme jazerá sú zahrádkarskou oblasťou a vstup autom majú povolený iba majitelia pozemkov a rybári s platným rybárskym lístkom. A dokonca ani kúpajúci v lete by nemali autami parkovať pri jazere. Marí sa mi, že je zo strany od rámp značka zákaz vjazdu - ale je pravda, že toto som si overiť nebola.
Problémom sú zjavne poobedné zápchy na viadukte do Vajnor. Vodičom, ktorí idú po diaľnici zo Senca, sa nechce čakať na semafóre, ktorý je pri NAY-ke na viadukte v smere do Vajnor a tak si čakanie a cestu takto "skrátia". Odbočia z diaľnice na jazerá (nie som si istá či je tam značka zákaz odbočenia"), "preštrikujú" sa uličkami a napoja sa na cestu pri rampách a tým obídu večne preplnený viadukt v poobedných hodinách. Veď ako vieme kolóna na semafóre vie siahať až k čerpacej stanici.
Avšak tieto ich skratky značne znepríjemňujú kľud a oázu pre rybárov, majiteľov pozemkov a chatiek a tých čo sa idú prejsť na jazerá, ktorá doteraz na jazerách vládla (výnimkou je leto a kúpajúci sa).
Môj návrh je osadiť značku "zákaz vjazdu" okrem majiteľov pozemkov a rybárov s platným rybárskym lístkom zo zstrany z diaľnice, poprípade úplné uzatvorenie tohto prístupu na jazerá.
Ďakujem, že sa budete mojím podnetom zaoberať a budete daný problém riešiť.
Kadlecová Lucia

11. december 2014

expert

ale ved toto tu uz bolo:

http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/10139/obchvat-cez-vajnorske-jazera

evidentne bez realneho riesenia
11. december 2014

Katarína Močková

Súhlasím s pani Kadlecovou a pripájam sa k jej návrhu. Len jedna pripomienka, značky sú síce fajn, ale ako vieme, nikto ich nedodržuje, tam by museli byť policajti a vyberať pokuty, inak to každý "riskne" a budú tade chodiť aj naďalej.
11. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.

Váš podnet postupujeme na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.

Aj keď sa budeme snažiť Váš podnet vybaviť čo najskôr, chceme poprosiť o trpezlivosť a ohľaduplnosť vzhľadom k tomu, že každý referát úradu rieši nemalé množstvo už došlých úloh.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom

Mária Horváthová
Sekretariát starostu
MČ Bratislava – Vajnory
12. december 2014

majo

mne sa tá "skratka" páči, dokonca ju používam aj pri výjazde z mesta :)
12. december 2014

expert 2

kazdy na tom vidi vyhody a nevyhody.
17. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.

Naša mestská časť sa viackrát zaoberala na stavebných komisiách MČ BA – Vajnory dopravnou situáciou na Vajnorských jazerách a obmedzením vstupu do tejto zóny. Na základe toho sa navrhla zvislá dopravná značka - dodatková tabuľka E12 s textom „Okrem vozidiel s povolením MČ BA - Vajnory, dopravnej obsluhy a obyvateľov MČ BA – Vajnory“, ktorú schválila Dopravná komisia Magistrátu hl. mesta SR Bratislava. Uvedené dopravné značky s antigrafitovou úpravou sa osadili v novembri 2014. Z uvedeného dôvodu je možné obyvateľom Vajnor vstúpiť do tejto zóny bez povolenia, ostatné tranzitujúce vozidlá majú vstup zakázaný, čo môže kontrolovať len mestská a štátna polícia.

Opätovne ich listami žiadame, aby situáciu častejšie monitorovali.

S pozdravom

Ing. Andrea Jašková
Referát cestného hospodárstva
17. december 2014

lucia

Dobry den
Dakujem za odpoved. Ale z mojho podnetu je zjavne ze tabule a vase listy mestskej a statnej policii nestacia.
Este v zivote som si nevsimla na jazerach policiu ze by kontrolovali auta a nemyslim si ze s tym zacnu - zjavne listy prisli ale ziadna altivita z ich strany.
Mozno by som dala este jeden navrh na zvazenie- xablokovat cestu stlpmi/ betonovymi blokmi/ betonovymi kvetinacmi cca v polovici cesty po odboceni z doalnice v smere na jazera. Kedze cecra z dialnice ide aj k srotovisku.
Stale pre zahradkarov a rybarov aj kupajucich ostanu jazera pristupne zo strany od ramp.
Dakujem za zvazenie a prebratie aj tohto mojho navrhu.
Lucia
22. december 2014

Igor Zeman

Dobry den,
moje meno je Igor Zeman a byvam na Vajnorskych jazerach...kazdy den chodim na prechadzku so psom rano a poobede...18.12.2014 sme si dali namahu a pocitali sme auta v top case co je od 16 hod do 18 hod...napocitali sme 280 vozidiel...zjavne osadenie znaciek je nedostacujuci krok...za cely cas co tam byvam som videl mestku policiu len raz..a to minuly rok a statnu len cez leto,lebo chodia obdivovat krasu nasich dievcat a mozno aj chlapcov...ak je priemerna pokuta cca 40 e da sa vypocitat ako sa da zvysit rozpocet mestkej policie...alebo uradu..situcia je neunosna...cesty za kratky cas nevydrzia napor aut a potom to bude miestnu cast stat ovela viac prostriedkov...este jeden podnet..nesuhlasim s nelegalnym vyrubom stromov,ale aj miestna cast by sa mala pozriet ako si stoja dreviny na jazerach,lebo vacsina drevin zasahuje do dopravnych znaciek a par stromov/velkych/ je uplne suchych a je len otazkou casu ked sa stane nestastie...pokial to niekoho zaujalo viem mu konkretne problemove veci ukazat..pekny den..IZ
24. december 2014

roman

Je este dalsie riesenie. Take netradicne. Tuto skratku zvacsa objavia navigacie, najma navigacia WAZE. Bolo by dobre poprosit adminov na Waze fore aby na uvedenu cestu dali casovy zamok od 15:00 do 19:00 a tym padom navigacia nebude tade navigovat auta v spicke.
29. december 2014

miro

Tak isto tam bývam,aj som navrhol že na vlastné náklady som schopný opilovat stromy a kríky ktoré rastú do cesty,resp.popri malom a velkom jazere na miestach kde sa nedá ani k vode dostat,ale treba na to žial vela byrokracie čo sa my moc nechce absolvovat,to znamená dohoda s miestnym úradom,označenie drevín a pod.čo znamená že to bude nejakú dobu trvat,uvidíme,podla neoverených info z polície,nie sú vajnorské jazerá priorita,ani dopravná ani bezpečnostná,to znamená že hliadky tam budú iba ked ich zavoláme,myslím že cez 158ku a otravovat ich,samozrejme pre nich je doležitejšie robit nezmyselné kontroli pri rampách,a nie vajnorské jazerá,miestna čast tiež nejako extra nemá snahu o správu tejto oblasti.Pokial sa to po dopravnej stránke nezlepší,tak každý večer zablokujeme príjazd od nay a bude aspoň sranda.
23. január 2015

Silvia

Dobrý deň. Veľmi sa teším že sa polícia začala zaoberať kontrolou značky a skracovania si cesty cez jazerá. Vodiči dostávajú ževraj pokuty,ale žiaľ pokračujú ďalej. Rozčúlený a drzí a veľa krát idú neprimeranou rýchlosťou. Cesty sú v katastrofálnom stave. Nieje sa kam uhnúť, všade stoja autá alebo sú tam zátarasy na čierno porobené. Myslím že by bolo na čase trošku hlbšie sa pozrieť čo sa tam deje a razantnejšie zakročiť. Ďakujem
16. jún 2015

Vajnorák z BA

Dobry Den Pan Miro Ja Sa Velmi Rad Pripojim Ohladom Blokacie...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania