Zákaz voľného pohybu psa v celom lesoparku - Cesta na Kamzík

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Jan 25. marca 2015

Dobry den,

chcel by som sa informovat preco sa v Bratislavskom lesoparku nedodrzuje zakaz volneho vybehu psov v celom lesoparku. V prilohe mozete vidiet znacku, ktora je na zaciatku vstupu do lesoparku blizko restaurecie Shoppa a potom uz tento znak dalej nie je napriklad pri bobovej drahe na Kolibe kde sa pohybuje viacej chodcov, bezcov, cyklistov a zaroven tam volne pobehuju psy.

25. marec 2015

roby

Vam uz vadi pes aj v lese? Kam to tento svet speje...
26. marec 2015

jaro

Vsak si ho pustaj v lese. Stretne ho polovnik a ostane ti len kozusina na stenu.
26. marec 2015

Robert F.

Problemy s majitelmi psov su v celej BA, pozrite napr. http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/14762/psie-vykaly-drobneho-ul
26. marec 2015

Robert F.

27. marec 2015

Tibor

ja osobne voci psom nic nemam, ale voci majitelom. Pes nie je divoke zviera predsa kazdy ma svojho pana(teda okrem tulavych) a ten sa ma o neho starat ved je to jeho povinnost a rovnako ma aj povinnosti voci svojmu okoliu a preto my vadia ludia co nechaju svojich psov len tak behat a aby otravovali okoloiduich ludi. Ja nemozem kazdemu psovi verit ze mily pritulny a poslucha a ze sa chce hrat. O tom ze znecistuju lesy vie kazdy. Dnes ma 2/3 ludi pomaly minimalne 1 psa ci v dome ci v byte. Tu uz vazne prestava byt nejaka diskusia ci dohady o tom co sa smie a co vnie. Vazne realne je zakazny volny pohyb psa a to sa ma dodrziavat.
01. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na otázku na otázku prečo sa nedodržuje zákaz voľného pohybu psov sa dá snáď odpovedať len tak, že je to zrejme arogancia alebo nevšímavosť návštevníkov. Kapacite mestskej polície sú obmedzené, a sústredené najmä do problémových lokalít v meste. Každopádne, v letnej sezóne bude mestská polícia hliadkovať aj v lesoparku.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
03. apríl 2015

Jan

Problem je v tom ze monzo vidiet mestsku policiu v lesoparku aj v tomto obdobi ale bohuzial neriesia volny vybeh psov. Ja mam tiez strach ked idem so svojimi malymi ratolestami oddychnut si na Kolibu aby nejaky "pes ktory vam nic nespravi" nevyskocil na deti ktore sa tam hraju. A tiez nemam nic voci psom ale urcite pravidla sa musia dodrziavat a ked sa nedodrzuju tak by mali byt voci takymto majitelom psov vyvodene dosledky
16. apríl 2015

bratislavski danovi poplatnici

Volny pohyb psov je tam v prvom rade ohrozovanim zdravia ludi najma deti niekolkymi nezodpovednymi spoluobcanmi, Uprimne, myslime si, ze sa vsetci zhodnenme, ze toto by sa malo riesit ihned , komplexne a razne.

Podla nas by mal byt zakazany volny pohyb psa vsade, okrem na to urcenych a ohradenych ploch, nakolko vsetky tie obtazujuce a dotierave nezname psy maju predsa nebezpecne zuby a pazury, ako kazde zviera su nevyspytatelne a bez kosika a vodzky su takto nebezpecne pre vsetkych ostatnych spoluobcanov a najma male ale i vacsie deti.

Ako je mozne, ze rodicia musia vystavovat seba i deti takemu riziku a vlastnym telom chranit apon svoje male deti pred hocikedy odhocikial sa objavujucimi vyssie specifikovanymi psami , ktorych majitelia sa dopustaju netrestanych priestupkov?

Tiez vsetci vieme, ze okrem tohto problemu je tazkosti s majitelmi psov viac napr. mnohi maju psa bez znamky, neprihlaseneho a neockovaneho, nevedu ho na vodzke v bytovom dome, nezbieraju vykaly psov, ktorych vedu a pod.

Navrhujeme vyssie spomenute zapracovat do VZN a striktne trestat,

Dakujeme vopred za kladne vybavenie nasej ziadosti.
06. december 2015

Robert F.

Suhlasim s p.Katarinou a p.Martinom.
Vyssie uvedene i dalsie suvisiace problemy boli uz davno a mnohokrat komunikovane Dubravskej samosprave a zial zatial nie su vo velkej vacsine vyriesene. Za vsetko len zopar prikladov, aj to len z tych, ktore uz obcania t.j. danovy poplatnici t.j volici komunikovali cez tuto stranku a poukazali na sirku tychto problemov:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/23343/pohyb-psov-bez-voditka
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/14762/psie-vykaly-drobneho-ul
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/15920/psickari-v-areali-skoly-spse-k-adlera

Rovnake problemy sa vyskytuju aj v inych mestskych castiach resp. na miestach v kompetencii Magistratu a taktiez zial zatial nie su vo velkej vacsine vyriesene. Za vsetko len zopar prikladov, aj to len z tych, ktore uz t.j. danovy poplatnici t.j volici nahlasili cez tuto stranku a poukazali na sirku tychto problemov:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/15730/zakaz-volneho-pohybu-psa-v-celom-lesoparku-cesta-na-kamzik
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/17680/vencenie-psov-bez-vodzky
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/8410/boj-s-psimi-exkrementami
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/1545/psie-vykaly
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/854/psy-v-sade-janka-krala
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/4473/psie-exkrementy-v-karlovej-vsi
22. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

umiestnenie upozornenia aj v lese dubravka je prvy krok .. druhy bude musiet niekto kompetentny riesit - edukáciou to nekonci.,

poprosim zvieracieho ombudsmana aby konal...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania