Rušenie parkovacich miest pre invalidov mestskou častou Ružinov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Martin Dait 24. apríla 2015

Dobrý deň, chcem sa len informovať ohľadom článku na blogu:
http://drahovsky.blog.sme.sk/c/379575/pilenie-znaciek-parkovanie-pre-invalidov-mestskou-castou-ruzinov-v-bratislave.html
Je tento článok pravdiví a ak áno tak prečo bolo o takomto niečom rozhodnuté? Som sám občanom so zdravotným postihnutím a som držiteľom parkovacieho preukazu. Patrím medzi veľmi aktívnych ľudí (pracujem, športujem a žijem pestrí spoločenský život) preto považujem za nevyhnutnosť využívať parkovacie mieste pre invalidov. Ak je táto informácia pravdivá tak žiadam o nápravu, pretože všade vo svete je tendencia rozširovať počet miest prie invalidov. Som presvedčený o tom že aj v Ružinove pribúda počet ľudí so zdravotným postihnutím tak nerozumiem prečo bolo schválené takéto nariadenie. Podľa kompetentných nemajú takýto ľudia právo na zaparkovanie? Alebo handicapovaný nepotrebujú zaparkovať? Sám sa stretávam s aroganciou vodičov, ktorí bez akýchkoľvek výčitiek parkujú neoprávnene na miestach pre invalidov a k tomuto sa teraz pripoja aj komunálni politici s takýmto rozhodnutím. Podľa mňa by malo každé rozhodnutí mať aj aodôvodnenie prečo sa takto rozhodlo. Ja by som ho rád videl alebo počul, poprípade by som rád vedel ako majú tento problém vyriešiť handicapovaný. Máme predať autá a mestská časť nám zaplatí limuzínu so šoférom? Alebo máme prestať chodiť nakupovať , navštevovať lekárov či známych, poprípade nemusíme vybavovať žiadne úradné veci??? Namiesto toho aby mestská polícia poriadne sledovala oprávnenosť parkovania na týchto miestach a viac pokutovala vodičov neoprávnene parkujúcich na miestach pre invalidov (max 300,-€), čo by prinieslo viac peňazí do obecnej či štátnej kasy tak tu sa zrušia parkovacie miesta pre invalidov. Rozumiem tomu že aj parkovacie preukazy sú veľmi často zneužívané ale toto určite nieje riešenie. Každopádne by som Vás chcel požiadať nielen o vyriešenie tejto situácie ale aj to aby ste sa zamysleli nad tým aké má toto rozhodnutie dôsledky.

27. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k uvedenému podnetu uvádzame, že Mestská časť Bratislava – Ružinov nevydala žiadny pokyn na odstraňovanie dopravných značiek – vyhradené parkovacie miesta pre osoby so zdravotným postihnutím. V prípade, že máte vedomosť o konkrétnych miestach, kde k takémuto odstráneniu prišlo prosíme o oznámenie za účelom ďalšieho prešetrenia.



kancelária starostu
29. apríl 2015

Michal

uff, uz som sa zlakol ze je nieco take mozne vobec v tomto state...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania