Zlý stav námestia SNP

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter Oravec 05. októbra 2012

Námestie SNP je v dosť katastrofálnom stave. Rozbité smetné koše, deravé chodníky, rozkradnuté rošty okolo stromov, vyrezané stromy, zdevastované obrubníky... je to vlastne stred mesta, ale človeku je až odporné tade prechádzať.

06. október 2012

Ludevit Staromestsky

Majstrovska kvalita fotografii! Pan Oravec, ked sa uz pustate do "fotogalerie" Stareho Mesta, tak si zadovazte kvalitnejsi pristroj. Dakujem, dakujeme za porozumenie.
06. október 2012

Peter

Vážený pán Ludevít, aká je Vaša otázka? Máte s niečím problém? Nie je tam na fotke dostatočne vidno, kde to je, a čo je problémom? To môže bordel v tomto meste fotiť iba ten, kto má kvalitný prístroj? To je nejaký nový zákon alebo vyhláška? Prepáčte, ja Vám nerozumiem. Toto nie je stránka o krásach Slovenska, toto je stránka o hnoji Bratislavy. To ste si nevšimli? Pozdravujem.
06. október 2012

Ludevit

Vazeny pan Peter Oravec, vobec ste nepochopili podstatu a zbytocne reagujete cholericky. Myslim si vsak, ze ked niekto zacne takto masovo prispievat, tak by si mal dat zalezat aj na kvalite prispevkov. Tie Vase "odflaknute" fotografie su zase Vasou vizitkou. P.S. Nikto Vas neziada, aby ste si kupovali digitalnu zrkadlovku, ale tie fotky su naozaj velmi, velmi odfusovane.
06. október 2012

Peter

Pán Ludevít, myslím, že táto diskusia bez ohľadu na Vami použité slovo "cholericky" je úplne zbytočná. Aj ja by so m mohol napísať rôzne prívlastky k Vášmu príspevku, ale vec by to nikam neposunulo. Táto stránka nemá "normy", podľa ktorých tu možno alebo nemožno uverejňovať fotografie. Aj na mojich fotkách je úplne jasné, čo zobrazujú. Nejde o formu, ale o obsah, a ten je jasný. Ak Vám ide iba o formu, je mi ľúto. Podstata problému je zrejmá aj z opisu, a fotky sú iba ilustratívne. Pozdravujem. Peter
06. október 2012

Ludevit

Pan Peter, nechcem tu generovat nas mikroblog. Vy ste tu vsak vystartovali so siestimi otaznikmi. Odvolavat sa na "normy" a len na obsah, tak to neobstoji. A motto "Ucel svati prostriedky" je velakrat len tendecna manipulacia .
PLS. Zlepsite technicku kvalitu fotiek (kompoziciu predsa neriesim) aspon o jeden level a nebudeme sa tu musiet uz viac trapit my, a ani ostatni.
Dakujem za porozumenie.
06. október 2012

Peter

Pán Ludevít, ľutujem, ale nebudete mi prikazovať ani podsúvať, čo mám alebo nemám robiť. Ak je tu niekto, kto štartoval, tak ste to Vy. Práve Vy ste tu "vyštartovali" s pokynmi a rozkazmi (..."zadovážte si..."). Fotky sú dostatočne výrečné a je na nich vidno, v čom je problém. Ak "sa trápite" s mojimi "tendenčnými manipuláciami" (sic!), nemusíte chodiť na moje príspevky/podnety. Nebudeme sa tu musieť už viac trápiť s Vašim názormi. Prajem dobrú noc.
06. október 2012

Ludevit

Pan Peter, tuto nocnu vigiliu ukoncim nasledovne. Ked uz nemate sebareflexiu, tak aspon preukazte uctu k prevadzkovatelovi tohoto portalu a posielajte kvalitnejsie fotografie.
P.S. Dobra sprava je to, ze Vam nazakazujem pranierovat a "kopat" do Mesta. Nakopat by si vsak velakrat zasluzili ti obcania, ktori tento neporiadok v meste sposobuju.
06. október 2012

Peter

Ludivít, sebareflexia by bola vhodná na Vašej strane. Vaša potreba zakazovať a prikazovať je stále jasnejšia. Je mi ľúto, ale nebudete nikomu nič zakazovať ani prikazovať. Ani na tomto webe. "Nakopať" (vo Vašom slovníku) by si zaslúžil predovšetkým magistrát, a nie občania. V tomto meste nie sú o nič horší občania než vo Viedni alebo Bangkoku. A pokojne môžeme presunúť túto diskusiu na [email protected]. Zdravím.
07. október 2012

Ludevit

Pan Peter, dobre ste rozbehnuty. Cela tato komunikacia vsak vznikla kvoli vasim nekvalitnym fotkam, a nie mojim zakazom a prikazom.
07. október 2012

Peter

Pán Ludevít, celá táto komunikácia vznikla kvôli Vašej irónii, sarkazmu s arogancii. Prečítajte si Váš prvý príspevok. (...majstrovská kvalita ... keď sa už púšťate ... si zadovážte...). Mimochodom, Vaša klávesnica nemá diakritiku? Keď sa už púšťate do písania, tak píšte gramaticky správne. Zdravím.
10. október 2012

Zuzana Kvetoslavová

Tym, ze fotite cez igelitku stav mesta, nic nevyriesite. Kompetentny o vsetkom co tu fotite urcite vedia. Ale co s tym narobia, ked vsade a nielen v Bratislave (v celej eu) chybaju peniaze? Ak sledujete obcas relaciu co bezi v TV vola sa ze: Televizne noviny, tak urcite viete ze je Bratislava celkom dost zadlzena.
Tiez vsetci vieme ze robotnici, sestricky, ucitelia..... malo zarobia a co sa s tym robi...

a mimochodom...
http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/2056/vyrezane-stromy-a-chybajuce-poklopy
11. október 2012

Peter

Zuzana, čo sa týka tých peňazí, ktoré vraj nie sú, tak po prvé, máme tu za rohom Viedeň, ktorá napriek všetkému udržuje poriadok a ktorá si (aj a najmä z európskych peňazí) stavia novú obrovskú Hlavnú stanicu, ktorá si priebežne rekonštruuje desiatky (a možno stovky) kilometrov metra, S-bahnu a električkových tratí, ktorá vo veľkom a kvalitnom štýle opravuje stanice metra (napríklad Karlsplatz) a rozširuje sieť metra (napríklad U2). Prečo to ide tam a prečo to nejde tu? A po druhé, herec a pedagóg Martin Huba hovorí svojím študentom, že schopnosť presadiť sa je súčasťou talentu. Parafrázujem: Schopnosť zohnať peniaze na fungovanie mesta je súčasťou schopnosti riadiť mesto. Ak primátor nevie získať peniaze na bežný, štandardný chod mesta (opravy, údržbu a pod.) a nieto na rozvoj mesta (rozšírenie električkových tratí a pod.), tak čo tam vlastne chce robiť?
Dobre, fotím cez igelitku stav mesta. Zmenilo by sa niečo, ak by som fotil cez kvalitný foťák? A ako mám niečo vyriešiť? Mám nakúpiť stromčeky a rošty a smetné koše a osadiť ich na námestí SNP a opraviť tam asfalt a chodiť ho potom pravidelne zametať?
A to, že Námestie SNP už bolo predmetom staršieho podnetu, viem, a čo? Vyriešilo sa niečo? Nevyriešilo, je tam iba nejaký hmlistý sľub na rok 2013. Okrem toho ten predošlý podnet bol iba o stromoch a roštoch okolo stromov. Môj podnet je podstatne širší. Boli ste tam? Však to námestie je, s prepáčením, na zvracanie.
16. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Chýbajúce ochranné mreže nám boli odcudzené z Námestia SNP a Františkánskeho námestia v mesiaci august.
Hlavné mesto SR Bratislava, oddelenie cestného hospodárstva podalo dňa 7.9.2012 trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.
Oddelenie cestného hospodárstva dalo zároveň v mesiaci september opraviť 5 ks smetných košov na Nám. SNP. Na rok 2013 naplánujeme finančné prostriedky na opravu a výmenu odpadkových košov aj na doplnenie ochranných mreží. V prípade pridelenia finančných prostriedkov zabezpečíme realizáciu.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
21. november 2012

Peter Oravec

Dobrý deň, dnes je na sme.sk k tomu článok, odporúčam do pozornosti: http://www.bratislavskenoviny.sk/najnovsie-spravy-z-bratislavy/zivotne-prostredie/na-namesti-snp-cestari-vyrubali-stromy.html?page_id=304789
Stromy teda dal vyrúbať samotný magistrát (ktorý o tom akože nevie...).
Je to škandál hrubého zrna a asi by sa mal v tomto momente už zapojiť aj primátor osobne. Ak by mal teda, s prepáčením, gu..., hm, odvahu.
20. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Na námestí SNP boli nové stromy osadené 15. 5. 2013

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
21. máj 2013

Peter Oravec

Je mi trochu smutno, že ste tento podnet označili ako vyriešený, hoci sa na Námestí SNP takmer nič (okrem pár vysadených stromov, ktoré už pomaly vädnú a usychajú - snáď sa spamätajú, verme...) nezmenilo. Naďalej sú tam "rozbité koše, deravé chodníky, rozkradnuté rošty okolo stromov" a "zdevastované obrubníky". Je potrebné z toho urobiť nový podnet?
Ďakujem.
21. máj 2013

Odkazprestarostu.sk

@Peter Oravec - máte pravdu, podnet sme preklasifikovali na Zaslaný.
16. december 2013

Peter Oravec

K koncu roka 2013 v podstate žiadna zmena, a ak, tak k horšiemu.
16. december 2013

Peter Oravec

... zmena k horšiemu a ešte horšiemu....
04. júl 2014

Peter Oravec

Napriek sľubu, že mesto na rok 2013 naplánuje finančné prostriedky na opravu a výmenu odpadkových košov aj na doplnenie ochranných mreží, k splneniu sľubu nedošlo (možno z dôvodu nepridelenia finančných prostriedkov - to už nám nikto z magistrátu neráčil povedať).
V nedávnom období však došlo k drobným úpravám na Námestí SNP smerom k jeho poľudšteniu. Ochranné mreže okolo stromov osadené neboli, ale okolo stromov bol vysypaný štrk a vysadené kvietky. Vzhľadom na to odporúčam podnet označiť ako vyriešený. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania