Jazdenie po trávniku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Jozef 20. januára 2014

Na Račianskom Mýte sa z asfaltovej plochy pri Tatrabanke stalo parkovisko, ktoré nemá snáď ani obdoby. V minulosti tu parkovalo vždy maximálne 8 áut, ktoré sa ohľaduplne zoradili tak, že v podstate nikomu neprekážali. V poslednej dobe sa však začína prejavovať "kultúra" slovenských vodičov už v trochu neúnosnej miere. Denne sa tu blokujú autá tak, že polovica parkoviska nemá žiadnu možnosť vyjsť a sú nutení jazdiť po trávniku (viď foto). Aby to však nebolo málo, rozmohlo ešte aj parkovanie pozdĺž cesty a títo "borci" vlastne vyblokujú už komplet všetkých...

Trávniky tu už začínajú vyzerať ako tankodrom, ale miestnym šoférom to ani len trošíčku nevadí...

Žiadam osadiť stĺpiky pozdĺž cesty, aby sa na konkrétnu plochu za týchto okolností nedalo autom vôbec dostať...

21. január 2014

Ovia

ano, aj ja som vcera po dlhej dobe prizerania zaslal tento isty podnet, je to nonsens, kde vsade sa natlacia auta a vsetci sa prizeraju.
21. január 2014

roman

same auta sa tam nenatlacia.. to prosim ich majitelia... pokial tam nie je povolene parkovisko, tak tam moze mat samosprava zdroj prijmov z pokut
21. január 2014

Ovia

slovickarenie je zbytocne, kazdopadne, policia by si vselikde zarobila a sokuje ma, ze si takto nema chut.
21. január 2014

Jozef

...stav z dnešného dňa, aby neboli len fotografie z noci. V poslednej dobe čo zaparkované auto, to väčší expert.
22. január 2014

Gorila

Ved uz existuje objektivna zodpovednost... nech psoielaju aj za taketo priestupky pokuty..
22. január 2014

Ovia

ved ano, mali by, policia je tam bezne pritomna, nerozumiem, co robia
23. január 2014

Ovia

mne sa sniva, ze sa to riesi tak dlho a stale nic, keby sa spojili so zelenou hliadkou, bolo by to cez vikend, fakt su neschopni.
23. január 2014

Richard Hudec

Ak sa nemýlim, tak chodník súbežný s Račianskou ako aj niekdajší trávnik medzi chodníkom a cestou je v správe magistrátu a všetko od chodníka smerom od cesty, čiže aj toto "parkovisko" a trávniky sú v správe Nového Mesta. Napísal som včera večer správu starostovi Kusému, aby sa problémom začal aktívne aj on zaoberať a jednak vyriešil situáciu na pozemku v správe Nového Mesta, ale aj aby zatlačil na magistrát, aby osadil stĺpiky, resp. predĺžil zábradlie, ktoré je popri ceste pred križovatkou až sem. Navrhol som mu taktiež, že ak zabezpečí, aby autá už ďalej nepoškodzovali chodníky a zeleň, tak zrevitalizovanie zelene môže nechať na obyvateľov okolitých domov, ktorí to v rámci nejakej brigády, ktorú by zorganizoval podobne ako organizuje pravidelne brigády čistenia parku na Račku, radi dajú do pôvodného stavu. Minimálne ja sa zúčastním, verím že aj ďalší ľudia. Podmienkou je len aby sa veci už pohli a preto skúste všetci pritlačiť na Nové Mesto, keďže s magistrátom sa nepodarí vyjednať nič, ak nebudeme mať podporu starostu Kusého. Ďakujem.
23. január 2014

Ovia

hej, magistrat zjavne len slusne na vsetko reaguje, kusy je celkovo akcny, mam pocit. tak vdaka a budem agitovat tiez.-)
23. január 2014

Ovia

hej, magistrat zjavne len slusne na vsetko reaguje, kusy je celkovo akcny, mam pocit. tak vdaka a budem agitovat tiez.-)
29. január 2014

johnny

akcny pri preberani obalok?
Je problem dvihnut telefon a zavolat na mesku policiu a nahlasit zle zaparkovane auta? myslim ze netreba cele mesto stlpikovat je to dost otrasne. ked sa ludia naucia ze ich parkovanie bude stat minimalne papucu a prestanu parkovat na zeleni, chodnikoch a podobne.
29. január 2014

Ovia

johnny, zjavne nezijes v bratislave, volat policiu ozaj nestaci, su nutne zabrany.
05. február 2014

Ovia

Situacia je uz ozaj neunosna, auta sa tahaju kazdym dnom dalej, pisal som Kusemu, skusal vraj situaciu riesit opakovane, ale nepreslo mu to, nakolko to spada pod mesto, mame vraj opakovane pisat na magistrat, tak neviem...
31. október 2014

Anonymný užívateľ

Podnet je vyriešený. Magistrát osadil na miesto stĺpiky a vysadil živý plot. Na mieste už autá neparkujú, aktálne komunikujem so starostom Kusým ohľadom miernej revitalizácie tohoto priestoru.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania