Porušovanie zákonov: Park Ševčenkova


V riešení
meno
Martin 25. marca 2014

Dobrý deň
Chcel by som upozorniť na neustále porušovanie zákonov v parku za bytovým domom Ševčenkova 1,3,5 a hlavne nerešpektovanie zákona č.282/2002 Z.z.

Ide hlavne o tieto ustanovenia:
• Neodstránenie výkalov, ktorými pes znečistil verejné priestranstvo – ako je možné vidieť na priloženom obrázku situácie je alarmujúca, na niektoré časti nieje kde vstúpiť, nieto tam pustiť dieťa a tí čo majú deti mi dajú za pravdu, že aj dieťa bz chcelo behať nielen po chodníku...

• Nezabránenie voľnému pohybu psa okrem priestorov na to určených – Už dlhšiu dobu mam pocit, že tento park sa využíva na cvičenie bojových plemien, ja sám sa bojím tadiaľ chodiť, keď vidím čo za doslova dobytok voľne pobehuje po tomto priestranstve a to nehovorím o používaní košíkov pre tak veľké zvieratá, necítim sa tu vôbec bezpečne a to neďaleko je vyhradený priestor pre voľný pohyb psa.

• Nezabránenie útoku psa na človeka alebo zviera alebo nezabránenie inému spôsobu ich ohrozovania psom - už niekoľko krát sa stalo, že sa pes rozbehol na moje dieťa a musel som zasiahnuť a zdvihnú ho na ruky a brániť ho vlastným telom, majitelia sa síce ospravedlnili alebo zareagovali, že to zviera sa chce iba hrať, ale to nieje argument. Každého upozorňujem, že týmto porušujú zákon, ale nik to neberie vážne. Čo ak sa stane nešťastie? Až potom sa to bude riešiť?
Prosím o zasiahnutie proti tomuto hrubému porušeniu zákona. Vopred ďakujem.

31. marec 2014

petržalčan

tento problém je po celej Petržalke,
len neviem kde je mestská polícia ak má zasiahnuť.
asi sa aj oni boja.
11. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
každý, kto porušuje zákon 282/2002 Z. z. ktorým sa upravujú niektoré podmienky chovu psov alebo k nemu príslušné všeobecne záväzné nariadenia, sa vystavuje riziku, že mu bude udelená sankcia na mieste priestupku prostredníctvom Mestskej polície alebo dodatočne v rámci priestupkového konania. Nezodpovedný a bezohľadný prístup niektorých chovateľov, ktorí nerešpektujú nie len fakt, že nie každý má vzťah ku psom, alebo niekto z nich môže mať aj strach, a preto mu vadí, ak sa k nemu rozbehne neznámy pes, ale nerešpektujú ani platné právne predpisy, je problémom nielen na Ševčenkovej ulici. Takáto možno aj menej početná skupina však vytvára zlé meno celej komunite chovateľov. Na základe Vášho podnetu sme listom požiadali Mestskú políciu hl. mesta SR Bratislavy o zvýšený dohľad nad lokalitou na Ševčenkovej ulici. V prípade, že ste sama svedkom protizákonného konania odporúčame Vám bezodkladne kontaktovať Mestskú políciu, ktorá je oprávnená zasiahnuť na mieste konania a uložiť blokovú pokutu. Nemenej dôležité je kontaktovať Mestskú políciu aj prípade predpokladu, že hliadka nestihne prísť na miesto počas trvania priestupku. Oznamovaním priestupkov Mestskej polícii napomáhate identifikovať problémové lokality, na ktoré sa môže dodatočne zamerať s predpokladom, že tam bude úspešná vo vyhľadávaní činnosti smerujúcej k porušovaniu platných predpisov. Na druhej strane za každým psíčkarom nemôže stáť jeden policajt a sledovať jeho konanie, takže kým sa aj chovatelia psov nebudú správať ako súčasť komunity a nebudú sa rešpektovať všeobecne platné pravidilá (a to hovoríme aj o pravidlách bežného spolunažívania), asi sa veľa nezmení. Sebelepší zákon, nariadenie či zvýšené pokuty asi nepomôžu.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
23. máj 2014

M

Pri tom co psickar necha behat po tomto parku volne bez kosika, musi mat aj mestsky policajt poriadne nalozene v nohaviciach. Niekedy mam pocit, ze tam spasa travu dobytok nejakeho Polnohospodarskeho Druzstva.
20. august 2014

Etela

Tento problem je aj na Bzovicka, Zehrianska!!!! Neskutocne vela psov! Majitelia im dovolia volne pobehovat po detskych ihriskach, po skolaku. Hrozne!! Iba pocujete mamicky hovorit detom, nechod tam zlaticko, tam su psacie hovienka! Kedy to zacnete viac kontrolovat?! Preco neexistuje zvieracia policia?!
02. september 2014

anonym

Tento problém majú aj majitelia psov,ked vo voľnom výbehu je stále väčší pohyb rodiniek na prechádzke...a darmo im povieme že sú vo voľnom výbehu.česť tým čo povedia to nevadí, a väčšine čo podľahne zzáchvatu strachu. ..hallllo. Takže vo voľnom výbehy fungujú psikovia na voditku, pretože aha rodinka a zmrzlina, pozor kočík, pozor bicykel, aha lopticka.,alebo najnovšie letné a zasa sa tu opaluju.Ale na tých ľudí volať policajtov vvolať nemôžeme. A park určený na výcvik bojových plemien,ano máte pravdu je tam veľký výskyt bojových yoaksirakov, bez nahubku.
09. september 2014

Pavel Nechala

Nie som spokojný ako rieši samospráva problémy psíčkarov. Viac v mojom dnešnom blogu:

http://nechala.blog.sme.sk/c/364477/v-petrzalke-okradaju-psickarov-deje-sa-to-aj-u-vas.html

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania