Aktualizovať podnet
Železničná stanica a okolie

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Železničná stanica a okolie

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 15. októbra 2012

Okolie, ale aj samotná železničná stanica v Kežmarku nie sú dôstojnou vstupnou bránou do mesta. Od nástupište, cez samotnú halu, bývalú autobusovú stanicu pri objekte, menší oplotený park pri hlavnej ceste a nehovoriac o schodoch, ktoré vedú od krčmy/pohostinstva pri kruhovom objazde hore ku stanici. Bude sa s danými problémami niečo v blízkej budúcnosti robiť? Ktoré objekty sú vo vlastníctve mesta a ktoré vo vlastníctve železníc? Ďakujem.

22. október 2012

bikerxnx

v neposlednom rade by som navrhoval aj jej odkrytie orezaním stromov, aby bolo vidieť z cesty historicky budovu stanice
23. október 2012

Kežmarčan

...a taktiež opravu secesného plota pri hlavnej ceste pod parkom, ktorého časť znehodnotili necitlivým zásahom kvôli rozšíreniu chodníka. Samozrejme, plot stojí. Ale ako to vyzerá...
02. november 2012

jožo

Ja by som to všetko rovno zbúral... Je to hanba mesta, nič viac k tomu netreba dodať
05. november 2012

emka

a nie je to tak zalezitost slovenskych zeleznic? ja len ci zase nehladame palicu, aby sme mesto zbili. mozno na zle dvere klopeme. rolu v tom hraje aj pamiatkovy urad. takze po poriadku lidicky
08. november 2012

Odpoveď samosprávy

Objekt železničnej stanice s predpolím a priľahlé parky sú vo vlastníctve Železníc SR. Na povinnosť udržiavať objekt stanice a upratovať priľahlé pozemky Mesto Kežmarok niekoľkokrát upozornilo vlastníka - Železnice SR a prevádzkovateľa prevádzky vedľa schodov, po výzve následne došlo čiastočne k náprave. K úprave predpolia stanice Železnice SR oznámili, že v predchádzajúcich obdobiach zrekonštruovali objekt železničnej stanice a v súčasnosti, s ohľadom na finančný stav, nie sú schopní zrealizovať jej ďalšie úpravy . Prístupové schody od križovatky sú vlastníctvom mesta a upratujú ich aktivační pracovníci počas pracovných dní v dopoludňajších hodinách. Aj napriek tomu sa nedarí dosiahnuť stály poriadok v tomto priestore, ktorý využívajú aj neprispôsobivé skupiny obyvateľstva. Oprava na schodisku poškodených stupňov prebehne na jar po skončení zimného obdobia.

Ing. Eva Kelbelová, vedúca odd.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.