Oprava budovy kežmarskej polikliniky

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Uzavretý
meno
Daniel 13. januára 2014

Budovu súčasnej polikliniky na Hviezdoslavovej ulici v Kežmarku pôvodne postavili v dvadsiatych rokoch 20. storočia ako budovu okresného úradu. Je to jediná rozsiahla funkcionalistická pamiatka v meste. Na jeseň 2013 mesto Kežmarok začalo s opravou jej fasády. Počas nej robotníci odobrali travertínové obloženie, ktoré siahalo po okná prvého podlažia. Denník Korzár 10.10. 2013 v článku "Polikliniku v Kežmarku po rokoch obnovujú" uviedol vyjadrenie vedúcej oddelenia územného plánu, životného prostredia a stavebného konania, pani Evy Kelbelovej:

"Na budovu sa vrátia aj pôvodné travertínové obklady sokla, ktoré dočasne odobrali. Zachovalé sa opäť využijú, poškodené budú nahradené novými. „Pôvodný vzhľad budovy, po konzultácii s Krajským pamiatkovým úradom v Prešove, ostane nezmenený,“ uzavrela." (http://poprad.korzar.sme.sk/c/6961165/polikliniku-v-kezmarku-po-rokoch-obnovuju.html)

Veľká väčšina obloženia bola skutočne zachovalá. Napriek tomu som videl, ako robotníci obíjajú obklad z budovy a jeho kusy vyhadzujú do pripravených veľkokapacitných kontajnerov. Cena kvalitného travertínového obkladu sa v súčasnosti pohybuje v cene približne od 48€ do 99€ za m2.
Na opravovanej časti budovy v súčasnosti nie je žiadny obklad a podľa uskutočnených prác sa zdá, že ak tam nejaký bude, bude siahať len do polovice pôvodnej výšky.

1. Kde skončil pôvodný travertínový obklad odobraný z fasády funkcionalistickej stavby kežmarskej polikliniky?
2. Ako bude vyzerať budova polikliniky po ukončení opráv?
3. Platí vyjadrenie pani Evy Kelbelovej, že "pôvodný vzhľad budovy, po konzultácii s Krajským pamiatkovým úradom v Prešove, ostane nezmenený"?

19. január 2014

Odpoveď samosprávy

Samospráva stále ignoruje otázky svojich voličov na tomto portáli. Aj k tejto odpovedi sme ju museli donútiť až pomocou Infozákona.

Odpoveď:
23. január 2014

J.

Aspoň som sa dozvedela, že na Mestskom úrade v Kežmarku je travertín s tvrdým "i".
To, že to nepísal pán inžinier Šajtlava mi je jasné, ale čítal to aj predtým ako to podpísal???

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania