Protipovodňové opatrenia v meste Kežmarok

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 15. mája 2014

Otázky, ktoré sú aktuálne práve v týchto chvíľach.
Po povodni, ktorú majú mnohí v živej pamäti, sa všade naokolo realizovali protipovodňové opatrenia. O.i. sa spevňovali brehy tokov, prehlbovali sa korytá, ... Nemyslím tým to, že sa po povodni opravili vymyté brehy, aby sa dali do (skoro) pôvodného stavu.
Aké boli , a aké sú, možnosti získania fin. prostriedkov na protipovodňové opatrenia, a čo všetko spravili, a v súčastnosti robia, predstavitelia mesta pre získanie prostriedkov?
Aké konkrétne rokovania mali predstavitelia mesta so správcami vodných tokov. Aké sú výsledky rokovaní? Prečo konkrétne sa neopravil tok "Ľubičáku" cez mesto? (aké dôvody uviedol správca toku, a akým spôsobom, a či vôbec s ním jednali zástupcovia mesta???)
Keď už máme v "šuflíku s rúškom obchodného tajomstva" recept na teplú vodu, má mesto vypracovanú štúdiu na protipovodňové opatrenia, myslím tým opatrenia stavebného charakteru? Tá by bola podľa mňa užitočnejšia, kým sa získajú fin. prostriedky na ich realizáciu.
V ktorom roku mala byť opravená komunikácia spolu s brehmi toku na fotografii?
Za odpovede vám, zástupcovia kežmarského ľudu, ďakujem.

23. september 2014

Odpoveď samosprávy

Samospráva neustále ignoruje otázky svojich voličov na tomto portáli. Aj k tejto odpovedi sme ju museli donútiť až pomocou Infozákona.

Otázky, ktoré sme samospráve položili:

Žiadam o zverejnenie všetkých protipovoďnových opatrení a prác, ktoré boli vykonané v odbobí rokov 2010 – 2014 na území nášho mesta.

Koľko presne finančných prostredkov získalo mesto od štátu a koľko z Eurofondov na riešenie protipovoďňových opatrení?

Na koľko presne výziev štátu a Eurofondov mesto zareagovalo a žiadalo financie na protipovodňové opatrenia? Žiadam zverejniť zoznam takýchto výziev a výsledok, ako skončili žiadosti mesta v týchto výzvach.

Žiadam o zverejnenie koncepcie/stratégie/plánu/štúdie/dokumentu mesta na zabránenie opakujúcim sa povodniam na brehoch Ľubického potoka a rieky Poprad.

Žiadam o zverejnenie konkrétnych krokov, ktoré začala samospráva robiť v prípade protipovodňových opatrení po povodni v máji 2014.

Žiadam o zverejnenie zápisníc z rokovaní o protipovodňových opatreniach na vodných tokoch v meste zástupcov mesta so správcami týchto vodných tokov z obdobia 2010 až 2014.

Všetko, čo na to odpísala samospráva bolo:
03. február 2020

Odpoveď samosprávy

Od podania podnetu bolo zrealizovaných viacerých protipovodňových opatrení. Prestavbou prešiel most cez tok Ľubica, na sídlisko Sever. Opravou prešlo opevnenie brehov Ľubického potoka na ulici Strelnica a oprava zárubného múru na ul. Jakuba Kraya. Boli vybudované poldre v Levočských vrchoch, ktorých realizácia sa podarila tiež za účinného tlaku mesta.

Ing. Eva Kelbelová, odd. UPŽPSP MsÚ KK

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania