Málo parkovacích miest na sídlisku Juh

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Neriešený
meno
Dominika 18. mája 2014

Nedostatok parkovacích miest na ulici S.H.Vajanského spôsobuje ohrozovanie chodcov a znemožnenie ich bezpečného prechodu. Niekedy je nemožné zísť dole z chodníka kočíkom alebo bicyklom pre malý priestor medzi zaparkovanými autami.

20. máj 2014

Mato

Treba volat mestsku policiu pokial tam su nevhodne zaparkovane auta ako menej ako 5m od prechodu, auto zaparkovane v zakrute...
20. máj 2014

Dominika

Keby mestská polícia chodila zakaždým, keď ju zavolajú, tak by tam tie autá nestáli v takom množstve ako tam stoja pravidelne každú noc. A toto nech riešia kompetentnejší, nech prispôsobujú a modernizujú toto mesto.
22. máj 2014

Peter

Problém treba vnímať trochu zo širšieho uhla. Treba začať tým, že všetko je o ľuďoch. Zoberiem to z pohladu tvorby parkovacích miest (parkovanie na zeleni nebudem riešiť, to je kapitola sama o sebe). V prvom rade sú tu aj občania, ktorí môžu podať podnet ako by si vedeli predstaviť parkovanie (myslím si, že nie je na škodu ak sa ľudia zaujímajú a tvoria svoje okolie). Ďalej ak sa aj podá nejaký rozumný návrh ako vyriešiť v nejakej lokalite parkovanie, vždy sa nájde nejaký dobroprajný a aktívny občan, ktorý robí petíciu a zháňa hlasy na to ako tomu zabrániť, a ľudia ju bez toho aby si uvedomili čo podpisujú tak to podpíšu a potom nadávajú. Tích parkovísk mohlo byť aspoň o niečo viac, keby neboli vždy nejaké námietky prečo nie a pod. Čo sa týka MsP tak ju treba zavolať, má slúžiť občanom a na to tu sú.
29. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Bol zaevidovaný pod číslom 43249 a postúpený na Odbor investičný, komunálny, dopravy a životného prostredia. Mesto Nové Zámky buduje parkovacie miesta podľa svojich finančných možností, cca 100 nových parkovacích miest ročne. Každé parkovisko sa rieši s dotknutými vchodmi. Pokiaľ ide o porušovanie platných predpisov ohľadne parkovania, prosím kontaktujte Mestskú políciu kedykoľvek na bezplatnom čísle 159, policajti sú tu pre Vás. Ak máte námety, návrhy ako riešiť konkrétnu situáciu s parkovaním, prosím kontaktujte MsÚ Nové Zámky.

Ing. Peter Ágh
prednosta MsÚ NZ
26. jún 2014

Laco

Možno by pomohlo, ak by na sídliskách neparkovali firemné autá. Bolo by ale nutné vytvoriť centrálne, spoplatnené, ale zároveň strážené parkoviská pre "podnikateľov" a zakázať im parkovať pred panelákmi - nehovoriac iba o dodávkových autách. Riešenie na kontrolu dodržiavania by sa určite našlo.
Na margo platených miest pred panelákmi - čo s ostatnými obyvateľmi, keď sa všetky miesta predajú? A bude to onedlho. Toto predsa nie je riešenie, to je iba napĺňanie kasičky.
Mestská polícia horlivo zasahuje proti parkovaniu na parkovisku pred nákupným centrom COOP v nočných hodinách, ale vôbec si nevšíma autá zaparkované na trávniku, v križovatke, na chodníku a pod. Načo volať 159, chcete povedať, že policajti nemajú oči?
Čo na to poviete, páni zodpovední? Vyriešite to, alebo opäť nás budete presviedčať, prečo sa to nedá urobiť?
31. júl 2014

Peter

Plne súhlasím s komentárom Laca,čo hlaďajú firemné autá na parkoviskách pre obyvateľov panelákov?A ešte jedna vec,prečo majú dokonca zakúpené vyhradené parkovania pred panelákmi autá s ŠPZ-ami nie NZ(BL,PK,BB,KN atd..),firmy im to zaplatia a my ostatný nech platíme pokuty za státia na zeleni.To je je niečo pre občana,že Vážený páni poslanci?
03. august 2014

norbert

Je velkou tragédiou predávanie parkovacích miest takou formou akou sa to robí v našom meste. Nič proti zakúpenie parkovacieho miesta, ale predsa je nemyslitelné aby sa predali všetky parkovacie miesta, napr. ulica Jazdecká. Na sto bytov tridsať parkovacích miest a z toho dvadsať päť predaných. A čo tý ostatný?
A kdo, alebo akým právom chcete prikazovať aby firemné autá parkovali niekde na kraji mesta a ešte za to aj platili? Toto je čo za primitívný nápad? Toto mohlo vzniknúť len v niekoho chorej hlave. Ale však je predsa jednoduchšie prikázať určitej skupine ludí niečo, ako vyriešiť problém k všeobecnej spokojnosti.
03. august 2014

Peter

norbert,pýtam sa ťa akým právom firma sídliaca v napr,v Bratislave si kúpi parkovacie miesto pred tvojím vchodom,kde máš ty trvalý pobyt a ty nemáš potom kde zaparkovať???ale tebe to asi vyhovuje,určite máš firemné auto,ktoré má kúpené parkovacie miesto.
04. august 2014

Laco

norbert, ty si typický prípad schizofrenickej, populistickej a arogantnej politiky, bez námetu na vyriešenie problému.
05. august 2014

Norbert

Páni múdrí Laco a Peter.
Tak po prvé. Aký je rozdiel medzi autom z ŠPZ BA či NZ? Ak som zámčan a môžem si dovoliť zaplatiť miesto, (čo asi nie je váš prípad), zaplatím si ho a parkujem. (toto bolo ironicky)
A teraz vážne.
Vy ani jeden asi ste nečítali to čo som napísal. Takže šup,šup ešte raz si to prečítajte a potom sem dajte tie vaše múdre komentáre.
06. august 2014

Laco

Norbert, ty si ešte k tomu aj vzťahovačný, tie ostatné prívlastky sa potvrdili. Aby som ti objasnil problém parkovania služobných áut, tak dám príklad. Mám 10 dodávkových áut, kúpim si parkovacie miesta / je jedno či pred vlastným vchodom, alebo vo vedľajších uliciach, kde bývajú moji zamestnanci /. Bolo by asi vhodnejšie ich zaparkovať na jednom stráženom a tak isto platenom parkovisku. A teraz mi povedz, aký je rozdiel medzi mnou a podnikateľom, ktorý má iba jedno firemné auto. Nehovorím to vtedy, ak to auto je jediné v domácnosti a používa sa aj na súkromné účely. Ale doteraz som nečítal v tvojich príspevkoch návod na riešenie danej problematiky.
06. august 2014

Peter

Milý Norbert,mňa by vlastne táto téma ani nemusela zaujímať nakolko mám garáž::-)),ale mi to proste nedá,lebo najviac nadávajú na parkovanie práve tí,ktorí si sami svojimi firemnými autami obsadia miesto a svoje vlastné autá potom nemajú kde zaparkovať:-).A tvoj príspevok som si prečítal pozorne,ale ty si v nom nejaký dopletený,prvá časť-súhlasím,ale čo druhá?ved ty si protirečíš
V druhom príspevku píšeš,že ak si zámčan a môžeš si dovoliť zaplatiť,kúpiš a parkuješ,ved o tom píšem aj ja,ale čo tvoje firemné auto,ktoré zaplatí firma na úkor iného zámčana?podla mna toto je problém.A kde sú peniaze za vyplatené parkovania,nemali by sa použiť na riešenie parkovania?ale to je otázka pre pánov poslancov.
06. august 2014

Norbert

Takže teraz vážne.
Ja NESÚHLASÍM s predajom parkovacích miest. A ak už niekto chce mať určité privilégia, nech si za to zaplatí. No nie na úkor iných obyvatelov. Písal som, že je predsa nemyslitelné aby sa predali pred domom všetky parkovacie miesta, ktorých je samozrejme nepomerne menej ako bytov. Ak mesto chce predávať, nech sa vyčlení trebárs jedna pätina miest a nech mesto urobí aukciu a nech si ich vlastní ten kto zaplatí viacej peňazí, ale nech zvyšok je volných pre ostatných obyvatelov. Toto je asi jasne pochopitelné stanovisko. Ja nemám kúpené miesto a ani si ho nehodlám kúpiť. Mám služobné auto, ale nemám súkromné. Ak by som nemal služobné, bol by som nútený si kúpiť svoje vlastne, takže by sa nič nevyriešilo. Bohužial obchod je nadradený nad výrobu a z toho vyplýva aj ovela väčšie množstvo ľudí čo pri práci využívajú služobné auto. S tým nič nespravíte. Ale ten príklad o desiatich dodávkach je dosť scestný.
A to prečo mesto predáva parkovacie miesta je velmi lahko zodpovedatelná otázka. Horšie je to už u odpoveďou na otázky o právnom základe takéhoto konania a aj o tom, kam tieto peniaze idú, respektíve kde končia. Je to množstvo peňazí. Momentálne je predaných 769 parkovacích miest v sume okolo 170 000 ,- €. A ak sa pozriete na to kde všade a ako chaoticky sú tieto miesta vyčlenené, pochpíte že to je len o peniazoch a nie o nejakom riešení problému.
A ešte raz, ja nesúhlasím s predajom parkovacích miest a taktiež som proti tomu, aby parkovanie sa riešilo vyčlenením nejakej skupiny majitelov vozidiel k parkovaniu na niekým určenom mieste. Aj napriek tomu, že mám služobné auto, som obyvatelom tohoto mesta, platím riadne dane a nik nemá právo ma obmedziť v tom, že či budem parkovať pred mojím domom, alebo či budem parkovať pred akýmkolvek domom v tomto meste kde je volné miesto..
Moja úcta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania