Dopravné značky v križovatke prekážajú vo výhľade

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Richard Drutarovský 28. júla 2011

Čerstvo osadené dopravné značky v križovatke ulíc Pražská - Pod Kalváriou - Za Kalváriou na ostrovčekoch, prekážajú vo výhľade. Sú totiž vo výške očí vodičov v osobných autách, ktorí potrebujú rozhľad pri dávaní prednosti pri jazde z vedľajšej ulice. Prosím o takú zmenu, aby dopravné značky neprekážali vo výhľade.

03. august 2011

Ing. arch. Vladimír Ligus, hlavný architekt mesta Prešov

Vybavenie podnetu nie je v kompetencii Mesta Prešov v zmysle zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov. Predmetný podnet bol odstúpený na priame vybavenie Krajskému úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Prešove, so sídlom na Námestí mieru č. 2, Prešov.
03. august 2011

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dňa 29. 07. 2011 bolo Mestu Prešov doručené podanie p. Ing. Richarda Drutarovského prostredníctvom Vášho portálu. Mesto Prešov nie je príslušné na vybavenie predmetného podania, preto bolo toto podnie odstúpené na Krajský úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Prešove (viď príloha).

S pozdravom

Mgr. Lenka Husovská
Interná audítorka
Odbor manažérstva kvality Mestského úradu v Prešove



14. september 2011

Richard Drutarovský

Jednu z troch značiek, ktoré prekážajú vo výhľade, už niekto ohol. Druhú značku niekto kompletne vytrhol aj zo stĺpikom z betónového základu. Tretia prekážajúce značka je už čiastočne poškodená tiež. Zvyšné značky sú zatiaľ ešte celé.
14. september 2011

Richard Drutarovský

Ešte jeden záber, značka bola vytrhnutá aj so stĺpikom, z betónového základu.
14. september 2011

Richard Drutarovský

Ešte jeden záber.
21. október 2011

Odpoveď samosprávy

25. október 2011

Richard Drutarovský

Jedna zo značiek medzičasom "zmizla", keďže prekážala vo výhľade do križovatky. Správca cesty ju nahradil novou a osadil ju nižšie, takže už dokonca ani neprekáža vo výhľade.
25. október 2011

Richard Drutarovský

Dve ďalšie značky však naďalej prekážajú vo výhľade, napriek urgencii s nimi správca cesty nič neurobil, hoci tretiu značku (na fotografii v pozadí) bol nedávno osadiť nižšie.
25. október 2011

Richard Drutarovský

Pohľad z pozície vodiča, ktorý prechádza križovatkou na dve zastavenia z ulice Za Kalváriou, t. j. stojí v križovatke, dáva prednosť vozidlám od mestskej haly a chce ísť smerom k zimnému štadiónu. Takémuto vodičovi dopravné značky prekážajú vo výhľade na prichádzajúce vozidlá po hlavnej ceste.
25. október 2011

Richard Drutarovský

Ešte jeden záber z pozície vodiča osobného auta. Všimnite si pozorne, že vedľa kamióna vo vedľajšom pruhu sa nachádza osobné vozidlo (na zábere vidieť iba pravý blatník). Kvôli privysoko umiestnenej značke ho vodič dávajúc prednosť nevidí. Vodič sa posunúť s vozdlom vpred nemôže, vošiel by totiž do jazdného pruhu na hlavnej ceste.
25. október 2011

Richard Drutarovský

Štvrtá značka, ktorá bola vytrhnutá zrejme kvôli tomu, že prekážala, stále v križovatke chýba. Kvôli tejto chýbajúcej značke môže neznalý vodič omylom vojsť pri odbočovaní do protismeru, čo je nebezpečné, najmä pri zníženej viditeľnosti, alebo keď bude priestor križovatky zasnežený. Na fotografii je vidieť dieru v zámkovej dlažbe, ktorá ostala po stĺpiku. Na jednej z fotografií vyššie z minulosti ešte túto značku vidieť, dnes chýba. Až ju správca osadí, mala by byť tiež osadená nižšie, aby neprekážala vo výhľade.
21. november 2011

Odpoveď samosprávy

19. december 2011

Odpoveď samosprávy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania