Nefunkčná signalizácia na priechode pre chodcov Pod Kalváriou

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Richard Drutarovský 18. septembra 2011

Prosím o aktiváciu a sfunkčnenie svetelnej signalizácie na priechode pre chodcov na ulici Pod Kalváriou pri križovatke k exercičnému domu.

Svetelná signalizácia nereaguje na dopytové tlačidlá pre chodcov, stále bliká žlté svetlo.

Bolo by vhodné signalizáciu naprogramovať tak, aby zbytočne nezdržiavala ani chodcov a ani motorové vozidlá, keďže ide o veľmi frekventovanú komunikáciu, ale len v niektorých hodinách dňa.

Mimo špičku je totiž možné prejsť cez cestu aj bez zastavenia motorových vozidiel, takže by bolo neefektívne, aby za takýchto okolností museli chodci žiadať prepnutie červenej na zelenú, čakať a zbytočne zastavovať premávku motorových vozidiel, čo je nežiadúce.

Prosím o zváženie takého riešenia, aby sa riadenie priechodu aktivovalo naozaj len v prípade potreby, najlepšie po stlačení dopytového tlačidla, inak aby blikalo oranžové svetlo, ak je takáto možnosť prijateľná z hľadiska dopravného inžinierstva.

Priechod pre chodcov je jediný so svetelnou signalizáciou, vzhľadom na protihlukové steny sú chodci smerovaní na tento priechod cez štvorprúdovú komunikáciu. Priechod je intenzívne využívaný vzhľadom na blízkosť školy, zimného štadióna, návštevníkov Kalvárie.

27. september 2011

Odpoveď samosprávy

16. november 2011

Odpoveď samosprávy

16. november 2011

Odpoveď samosprávy

02. apríl 2012

Richard Drutarovský

Semafórom riadený priechod je od minulého týždňa konečne v prevádzke.
02. apríl 2012

Richard Drutarovský

Štandardne majú autá stále zelenú, chodci červenú. V nočných hodinách je signalizácia vypnutá, pre autá bliká oranžová.
02. apríl 2012

Richard Drutarovský

Chodci môžu zapnúť červenú pre autá dotykom na dopytové "tlačidlo". Vyskúšal som, asi do 10-tich sekúnd zabliká autám zelená ako predzvesť červenej a autá dostanú červenú. Trvanie červenej je akurát dostatočný pre prechod cez cestu. Kto by nestihol, môže si pomôcť dopytovým "tlačidlom" na ploche medzi priechodmi v strede cesty.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania