Novovysadený stromček je poškodený, druhý je neupevnený

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Richard Drutarovský 07. októbra 2012

Jeden z novysadených stromčekov v minialeji v križovatke ulíc Pod Kalváriou - Slávičia - Pražská je poškodený. Odlomená koruna leží vedľa.
Ďalší stromček nemá okolo seba stabilizáciu, neviem, či je to nedokončená robota, ale novovysadený strom by mal byť riadne upevnený.
Prosím o nápravu.

09. október 2012

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk
22. október 2012

Odpoveď samosprávy

Na základe doručeného podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk k problematike Poškodenia novovysadených stromov na plochách zelene v križovatke ulíc Pod Kalváriou – Slávičia – Pražská Vám ako správcovia verejnej zelene dávame nasledovné stanovisko:
Výsadba predmetných stromov bola realizovaná v rámci výstavby cestného telesa tzv. Nábrežnej komunikácie. Investorom tejto stavby bola Slovenská správa ciest, súčasťou ktorej boli aj sadové úpravy, čo je okrem iného aj výsadba drevín a stromov. Práce boli prevedené štandardným spôsobom a stromy boli riadne ukotvené. Predmetná stavba bola po zrealizovaní odovzdaná do majetku mesta Prešov. Poškodenie novovysadených stromov je zavinené neznámymi osobami (vandalizmus). Ako správcovia verejnej zelene takémuto ničeniu drevín nevieme v plnej miere zabrániť. V priebehu najbližších dvoch týždňov bude vykonané miestne šetrenie s prípadným vykonaním opatrení na odstránenie vzniknutých nedostatkov.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.
03. december 2012

Odkazprestarostu.sk

Prešiel už viac než mesiac....skutočne teda došlo k náprave?
08. január 2014

Richard Drutarovský

Nie, k náprave nedošlo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania