Chodník pri Allianzi

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Miro 20. marca 2013

Popri chodníku medzi Allianzom a Rozvojom sú už nejaký čas popadané zatrávňovacie tvárnice, ktoré oddeľujú chodník od svahu. Viaceré sú pritom natoľko naklonené že je iba otázkou času pokiaľ samé spadnú, prípadne im niekto pomôže.

Tiež chcem poukázať na to, že sa postupne rozpadáva aj samotný chodník v dôsledku toho, že vlastník pozemku takmer úplne vybagroval priľahlý svah. Výkop nie je nijako zabezpečený, v dôsledku toho prišlo k narušeniu podložia chodníka a výsledkom je výrazne posunutá a prepadnutá zámková dlažba. Upozornilo mesto Prievidza vlastníka pozemku Pavla Macha, že v dôsledku jeho činnosti prišlo k poškodeniu majetku mesta ?

Chcem sa tiež spýtať, ako je možné, resp. kto povolil prevádzkovať prakticky v samotnom centre mesta "autoservis", teda ak sa tak dá nazvať vrakovisko v zadnej časti OD Rozvoj. Vraky áut náhodne porozhadzované na priľahlom pozemku prispievajú k mimoriadne lákavému vizuálnemu dojmu. Hoci samotný OD Rozvoj a jeho okolie je kapitola sama o sebe a prekoná ich snáď už iba zlepenec kedysi honosne nazvaný OD Vtáčnik.

28. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Predmetný chodník nie je vo vlastníctve mesta, ale v súkromnom vlastníctve. Oboznámili sme vlastníka s týmto podnetom.

Na spoločnom jednaní sa súkromný vlastník zaviazal, že v lehote do 14 dní zabezpečí na vlastné náklady dopravný projekt, ktorý bude riešiť vstup na jeho parkovisko cez naše parkovisko v správe UNIPY. Následne sa dohodneme na spôsobe realizácie.

Čo sa týka chodníka, je na jeho pozemku a v jeho majetku. Obhliadkou odbor výstavby nezistil prepadnuté miesta, podľa vyjadrenia súkromného vlastníka ho priebežne opravuje. Čo sa týka oporného múru, má ne neho vydané stavebné povolenie a pri výkopových prácach sa objavili problémy - poškodená kanalizácia v správe StVPS a kábel T-comu. Po vyriešení uloženia týchto sietí s ich majiteľmi bude pokračovať v prácach na opornom múre.

Súkromný vlastník má stavebné povolenie aj na "Polyfunkčný objekt", ktorý je rozostavaný a ďalej skolaudovanú garáž v prízemí prístavby objektu. Dňa 13.6.2012 bol u neho vykonaný štátny stavebný dohľad a neboli zistené, žiadne nedostatky. V oplotenom súkromnom areáli má parkované "autá", na ktoré mi nemáme dosah, pokiaľ sa nepreukáže že poškodzuje životné prostredie.


Odbor výstavby
09. máj 2013

Igor

Vlastníkovi chodníka je jeho stav evidentne ukradnutý, keďže doteraz nevyvinul žiadnu aktivitu na opravu naklonených a spadnutých betónových tvárnic. Avšak naplno v súčasnosti pracuje na realizácii vstupu na jeho parkovisko cez parkovisko Unipy...
09. apríl 2014

Miroslav L.

Nedávno bol chodník "opravený", ale skutočne unikátnym spôsobom. Betónové tvárnice boli odstránené, keďže ich niekto evidetne považoval za zbytočné. Už teraz sa hlina zosúva na chodník a keď poriadne zaprší, tak to bude paráda. Bravó.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania