Neporidok po rekonštrukcii chodníkov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Stano 24. januára 2014

Je síce pekné že mesto dalo zrekonštruovať chodníky na časti ulici Bjőrnsona, ale bolo by aj dobré keby firma ktorá tieto práce vykonávala aj upratala po sebe ten bordel čo tam ostal (piesok, blato..) a upravila okolie týchto chodníkov, ktoré svojou prácou zničili.

29. január 2014

Odpoveď samosprávy

Odpoveď a prípadné riešenie podnetu zabezpečí Odbor výstavby MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta
30. január 2014

Odpoveď samosprávy

Práce na stavbách prebiehali aj v mesiaci december, kedy sa s ohľadom na poveternostné vplyvy robia terénne úpravy v obmedzenej miere. Pri pohybe po zeleni dochádzalo k tvorbe nerovností a k znečisťovaniu miestnych komunikácií. Z uvedeného dôvodu budú práce na úprave plôch zelene dokončené v jarných mesiacoch.

Taktiež by sme chceli požiadať vodičov aby nevyužívali chodník a priľahlú zeleň na jazdu vozidlami. Dochádza k poškodzovaniu plôch určených pre chodcov, poškodzovaniu zelene a znečisťovaniu komunikácií a chodníkov.




Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
06. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Uvedený problém opísaný aj v podnete je žiaľ spôsobený najmä prechádzaním áut po verejnej zeleni a to aj napriek osadeným dopravným značkám- „Zákaz státia.“
Terén verejnej zelene je rozbitý obzvlášť pri potravinách jednota, kde je situované parkovisko.
My sme začiatkom roka 2014 zabezpečili úpravu povrchu a bola vysadená tráva. Žiaľ v lokalitách kde prechádzajú autá sa táto tráva uchytila veľmi zle.
Plánovali sme na tieto miesta osadiť stĺpiky, ale z ich osadením nevyjadril súhlas Okresný dopravný inšpektorát, nakoľko je v tejto lokalite osadené zvislé dopravné značenie.
Problém budeme sledovať.
Vysvetlenie k fotkám: prvá fotka- povrch je v poriadku
Druhá fotka - povrch ktorý je rozbitý jazdením áut po zeleni.


Michal Ďureje- hovorca mesta
+
Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
16. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

V danom priestore sme mali v pláne osadiť zábrany, ktoré by boli prekážkou vodičom áut jazdiť po zeleni. Tento zámer neschvaľoval okresný dopravný inšpektorát..

Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania