Ďakujeme, Vašu aktualizáciu zverejníme ihneď po overení našim administrátorom.

Policajné parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Matej 20. januára 2015

Preco policajty zaberaju parkovacie miesta obyvatelom panelakov V jame? Minuly tyzden si policajty vyhradili novych 5 parkovacich miest pred ich budovou. Pricom v arealy ich budovy maju 4 nevyuzite parkovacie miesta + 3 vyhradene na parkovisku ktore nevyuzivaju. Na jednom parkovacom mieste dokonca maju kontajnery. Nove parkovacie miesta pritom nie su obsadene. Zatial tam boli maximalne 3 auta pricom stare parkovacie zostali nevyuzite.

Na tomto parkovisku nie je dost miesta pre obyvatelov okolitych panelakov. Cez víkend su tieto parkoviska obsadene studentami UCM ktora nema vlastne parkovisko

20. január 2015

Ľubomír

si ma predbehol. situácia na tejto ulici je už neúnosná! študenti tam parkujú aj v sobotu, samozrejme veľa z nich ani parkovať nevie! majiteľ priľahleho baru je zároveň majiteľom požičovne áut a pravidelne tam parkuje 5-7 služobných áut...! A tí policajti, tak to som naozaj nepochopil..
21. január 2015

Ľubica

Ľubica: by mazaujímalo, keď boli pridelené parkovacie miesta pre Políciu, či niekto skontroloval, ako využíva Polícia svoje parkovacie miesta v areáli. Každodenne chodím okolo a tieto parkoviská sú prázdne a myslím si, že je veľký prepych, aby parkovacie miesto zaberal smetný kôš. A ak si majiteľ priľahlého baru robí ešte na tomto parkovisku svoj daľší bisnis s požičiavaním áut , kde okrem toho zaberajú miesta ešte aj študenti UCM, tak sa pýtam, kde potom majú parkovať obyvatelia týchto obytných domov? Kedy budú vyhradené miesta aj pre nich?
22. január 2015

Ivan K.

Tiež som si naivne myslel, že po odsťahovaní nezmyselne uprostred sídliska umiestneného DI sa trochu zlepší zúfalá situácia s parkovaním. Opak je však pravdou. Akým právom si polícia zaberá ďalšie parkovacie miesta včetne miest na Starohájskej ulici. Tiež platím dane a nebaví ma pri každom návrate domov jazdiť zo Starohájskej na ulicu V jame a naspäť, kým sa mi podarí zaparkovať. Ako by sa zachovalo mesto, keby som aj ja požiadal o vyhradené parkovacie miesto pri mojom bydlisku?
26. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vzhľadom na aktuálnu situáciu a tiež na skutočnosť, že na polícii budú v blízkej budúcnosti prebiehať určité organizačné zmeny, považovala polícia v Trnave počet vyčlenených parkovacích miest pre služobné autá za nedostatočný. Z toho dôvodu požiadala mesto o vyčlenenie ďalších parkovacích miest. To, že tieto miesta nie sú obsadené všetky po celý čas, neznamená, že sú nepotrebné alebo prebytočné. Pre riadne plnenie každodenných úloh, ktoré vyplývajú Policajnému zboru zo zákona a tiež pre plnenie nadchádzajúcich úloh, ktoré vyplynú z organizačných zmien, polícia tieto parkovacie miesta potrebuje.

KR PZ v Trnave
27. január 2015

Ivan K.

Odpoveď KR PZ v Trnave je úsmevná. Tak isto by som vedel odpovedať i ja. Ja Tiež potrebujem parkovacie miesto, hoci nebude obsadené po celý čas. To však nebude znamenať, že je toto miesto pre mňa pre mňa "nepotrebné, alebo prebytočné".
Matejova otázka v jeho podnete nebola smerovaná na KR PZ či polícia potrebuje vyhradiť ďalšie parkovacie miesta na sídlisku pre svoje vozidlá. Jeho otázka bola: Dokedy budú policajti (a ja pridávam všetky inštitúcie nastrkané doprostred sídliska a sústredené na Starohájsku a bezprostredné okolie) zaberať parkovacie miesta obyvateľom panelákov V jame? Je to otázka nie na KR PZ, či chce parkovacie miesta, ale na samosprávu, akým spôsobom a komu rozdelí (či rozdá) obmedzený a pravdepodobne konečný počet parkovacích miest. A hlavne - kde budú parkovať občania sídliska?
A ja pridávam otázku, načo nám je polícia uprosted sídliska. Nijaký kladný vplyv na bezpečnosť, alebo verejný poriadok v bezprostrednom okolí som nezaznamenal. Z toho mi vyplýva, že takýto úrad by kľudne mohol sídliť hoci aj v areály bývalej TAZky. Tam je prázdnych budov i plôch na parkovanie dosť.
27. január 2015

Ľubica

Odpoveď KZ PZ v Trnave ma tiež pobavila. Polícia má vyhradené parkovacie miesta na Starohájskej ulici, daľšie parkovacie miesta V jame, kde sa ich počet už zväčšil na 8 a hlavne 2 veľké vyhradené parkoviská priamo v areáli. Nemali by tieto služobné autá parkovať v týchto vyhradených parkoviskách? V týchto priestoroch predtým bol Dopravný inšpektorát a ten nepotreboval ani jedno parkovacie miesto, postačili mi miesta vyčlenené v areáli.
29. január 2015

Ľubomír

ten, kto odpovedal, sa mohol aj podpísať. je to predsa oficiálna odpoveď polície. asi je ľahšie schovať sa za všeobecnú skratku KR PZ..
ale tak aj celá odpoveď vyzerá.
políciu si platíme hlavne z daní(niečo je fin. z pokúť), mestu platíme dane aj za to, aby sme mohli parkovať. ale vlastne v konečnom dôsledku tam parkovať nemôžeme. naozaj úsmevné :)
29. január 2015

Odkazprestarostu.sk

Pre Ľubomíra: odpoveď je od Martiny Kredatusovej, vedúca oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Trnave

http://www.minv.sk/?kontakty-krajskeho-riaditelstva-pz-v-trnave

Admin
29. január 2015

Matej

Ja ten to podnet nepovazujem za vyrieseny v ziadnom pripade.
Cely podnet ma 2 body: jeden je ten preco si policia blokuje parkovisko ked ma okolo zatial kopec nevyuzitych parkovacich miest. Pocas casu co to sledujem nikdy neboli obsadene vsetky stare parkovacie miesta co policia mala doteraz k dispozicii. Neni im to ani trochu blbe ked velice potrebuju parkovacie miesta a pritom maju na jednom z doterajsich miest smetne kose? Kolko ma policia aut ked potrebuje 50 parkovacich miest okolo budovy.

Druha cast podnetu je urcite o vyuzivany parkoviska studentami UCM a sukromnou pozicovnou majitela baru. Ked ludia nemozu ist na nakup lebo nemaju potom kde zaparkovat povazujem za problem mesta.
30. január 2015

Ľubica

Tak teraz tomu už naozaj nerozumiem. Vraj problém je vyriešený. A pre koho, prosím Vás? To akože stačí, že Polícia napíše, že miesta potrebuje a je to vyriešené? Veď sme chceli nejakú nápravu. Skontroloval niekto, či tieto miesta naozaj sú využívané? kto vlastne teda parkuje na miestach, ktoré mala Polícia pôvodne vyhradené?To je to " Pomáhať a chrániť"? A komu teda pomáhajú? Nám obyvateľom na sídlisku pekne skomplikovali život tým, že nemáma kde zaparkovať. my tiež tieto miesta potrebujeme a kto nám ich vyhradí?
A daľší problém, bol predsa parkovanie aút majiteľa priľahlého baru, ktorý si na tomto parkovisku robí svoj biznis. Ten problém je ako vyriešený? Dalej parkovanie študentov UCM, toto kto vyriešil a ako? žiadame, aby parkovisko bolo označené na parkovanie pre obyvateľov obytného bloku, a potom bude tento problém vyriešený.
18. február 2015

ÚKaM

Dobrý deň,
čo sa týka parkovania študentov: parkoviská v meste sú verejné pre všetkých vodičov (okrem parkovísk vyhradených).
27. február 2015

Ľubomír

takto to tu vyzerá každý deň. parkovisko vyhradené pre políciu je prázdne a študenti parkujú už aj na stromoch... je možné, že sa týmto naozaj začne konečne niekto zaoberať prosím??!! plus je vidieť, že ani policajti nevedia parkovať..
27. február 2015

Ľubomír Šupola

pre ÚKaM:
toto je podľa Vás odpoveď? parkovanie pre UCM nie je v tejto štvrti dimenzované! samozrejme, je tu veľa cezpolných.
18. marec 2015

Ondrej

Odporucam domacim aby tento Piatok 20.3.2015 neparkovali na tomto parkovisku, bude privolana MsP a budu sa rozdavat pokuty/papuce kedze podla existujucej znacky ktoru si dopravny inspektorat zabudol tam u urcitich dnoch okrem vyhradeneho parkovania policajtov nikto nesmie stat (ziadne vozidlo nie je odstavene na kontrolu identifikacnych znakov)
15. marec 2022

Ondrej

Myslim, ze tato tema bude musiet byt znovu otvorena. Vzhladom na to, ze bolo zrusenych 34 miest v tejto oblasti, malo by sa prehodnotit pocet parkovacich miest vyhradenich pre KR PZ ktore ma niekolko parkovacich ploch dokokola budovy - konkretne 4
- za budovou vo vnutrobloku
- V Jame v ohradenom arealy
- V Jame na parkovisku vedla budovy
- na Starohajskej ulici pred budovou
15. marec 2022

Ľubomír Šupola

Ondrej, ten zákaz zastavenia popri ceste je tiež facka pre rezidentov od mesta..
15. marec 2022

Ondrej

Ľubomír > prave ten zakaz zrusil 34 miest a dokial sa nespusti parkovacia politika v tejto oblasti, tak sa ine miesta ani neuvolnia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania