Detské ihrisko v mestskom amfiteátri

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Štefan 19. júla 2013

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať, ako funguje správa a kontrola bezpečnosti a celkovej úrovne detského ihriska a aj celého areálu mestského amfiteátra, či má na starosti tieto záležitosti mesto alebo subjekty, ktoré majú priestory v prenájme.

Z počiatočnej eufórie pred a po rekonštrukcii amfiteátra, ktorú určite všetci uvítali, keďže sa občanom tohto mesta dostal do užívania veľmi pekný oddychový priestor, je dnes nepekná karikatúra.

Fontána tento rok v prevádzke nie je a pitná fontánka nefunguje myslím už druhý rok (ak nie viac).

Z priestoru pre hru sa časom ukrojilo absolútne katastrofálnou búdou bufetu obitou drevotrieskovými doskami s terasou, takže pobehujúce decká si môžu zo šmykľávky cez nevhodne umiestnený odpadkový kôš skočiť rovno k stolíku s pivom a popolníkom, pretože všetko nasvedčuje tomu, že toto je dnešná pointa celého areálu.

Dnes keď príde človek do areálu amfiteátra, tak v prvom rade musí dať pozor na bežne 5-6 parkujúcich a otáčajúcich sa áut. Keďže je zrušené parkovisko vedľa amfiteátra, tak sa prirodzene parkuje v areáli.
Je do areálu povolený voľný vstup s autami?

Keď sa pozriem na hraciu plochu v okolí preliezok pri veľkej šmykľávke, ktorá je vytvorená mäkkými podložkami, a vidím, ako už ďalší rok (druhý, tretí) nie je nikto z kompetentných schopný dať to do pôvodného stavu, tak mám chuť to spraviť sám. Bojím sa ale, že by na mňa niekto zavolal mestkú políciu, že ničím majetok mesta.
Veď medzi jednotlivými časťami podložiek je niekoľko viaccentimetrových medzier spôsobených dlhoročným používaním.
To nikto zo zodpovedných úradníkov mesta nemá potrebu riešiť bezpečnosť na ihrisku a predpokladám zabezpečiť aj nejakú prevádzkyschopnosť, keď už nie ochranu a trvácnosť investície do ihriska?
Koľko asi peňazí treba na to, aby sa pôvodný povrch nadvihol, vyčistil, poposúval a dal do pôvodného stavu?

Zavlažovanie trávnika v areáli, ktoré je pochopiteľne potrebné, sa robí v čase o desiatej, jedenástej dopoludnia, čo opäť uberá značnú časť využiteľného priestoru. To je ale už len ďalší moment, na základe ktorého sa dá urobiť si obraz o práci kompetentných.

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

31. júl 2013

Štefan

Fontána v amfiteátri už niekoľko dní funguje - ďakujeme. Bolo to v pláne, alebo mesto reagovalo na podnety z internetu?
31. júl 2013

Roman

šetko je v pláne ale až keď to je na internete
05. august 2013

SKaŠZ mesta Trnava - správca objektu

Informácia k podmienkam detského ihriska v Mestskom amfiteátri v Trnave - reakcia Správy kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava
Správa kultúrnych a športových zariadení je vlastníkom objektu Mestský amfiteáter - Mestom Trnava, poverená jeho správou. V súlade s uznesením Mestskej rady mesta Trnava bola uzatvorená nájomná zmluva na prenájom celého objektu amfiteátra so spoločnosťou Amfik s.r.o. Uvedená spoločnosť je v súlade s ustanoveniami nájomnej zmluvy povinná zabezpečovať údržbu celého objektu (s výnimkou premietárne) a taktiež kultúrne podujatia (s výnimkou premietania filmových predstavení).
Pri prevádzke detského ihriska sú všetky jeho prvky pravidelne jeden krát ročne kontrolované z hľadiska ich bezpečnosti spoločnosťou, ktorá zároveň vyhotoví záznam z revízie. Kontrole podlieha pevnosť osadenia, stability, konštrukčná pevnosť, mechanické opotrebovanie prvkov, plošín, sedačiek, povrchov. V zázname sú zhodnotené nedostatky a stav jednotlivých prvkov. Závady sú odstraňované. Bezpečnosť hracích prvkov je teda pravidelne kontrolovaná a zaručená.
Na fontáne boli závady, ale po ich odstránení je v súčasnej dobe v prevádzke.
V areáli amfiteátra je zákaz parkovania. Sledovanie dodrživania tohto zákazu musí zabezpečovať nájomca objektu.
Hracia plocha v okolí hracích prvkov je tvorená gumovými podložkami. Podložky sú kompletné, dopĺňajú sa. Medzery vznikajú tým, že sa podložky rozchádzajú. Tomuto stavu je možné zabrániť iba osadením obrubníkov. Obrubníky nie sú mäkké, z tohto dôvodu sa neosádzali v blízkosti hracích prvkov, pri ktorých by bolo možné predpokladať dopad až na obrubník. Ako správca objektu naplánujeme obnovu plochy v okolí hracích prvkov.
Otázka zavlažovania je podmienená prítomnosťou zamestnancov a otváracími hodinami. Náklady na prevádzku objektu sú pomerne vysoké, takže prevádzkovateľ prispôsobuje zavlažovanie pracovnej dobe zamestnancov.
28. august 2013

Ivana Zet

Dobry den, chcem doplnit tento podnet o dalsie aktualne foto.
Uvitali by sme, aby povolene drevene dosky, ako je vidiet na foto boli opravene " v tejto faze", nie az ked dojde k odvaleniu celej dosky. Momentalne doska drzi na jednom konci. Tiez su stale rozidene kocky bezpecnostnej podlahy, co si koleduje o uraz/y/ sposobene zbytocnym zakopnutim.
03. október 2013

Ivana

Akutalne uz su kocky podlahy pospajane a zabezpecene obrubnikom.
03. október 2013

Štefan

Vážená SKaŠZ mesta Trnava,
dovolím si aktualizovať tento podnet a reagovať na vaše stanovisko s odstupom času napriek tomu, že sa po niekoľkých mesiacoch (!!!) podarilo vyriešiť pravdepodobne všetky časti tohto podnetu.
(Pre správnosť musím povedať, že až dnes, teda 3. 10. 2013, som videl opravený povrch podložiek, priznávam sa ale, že neviem odkedy je to opravené a zákaz vjazdu sa tu riešil pred časom úspešne aj v inom podnete).

Zaujala ma hlavne vaša odpoveď ohľadne kontroly spomínaných herných prvkov. Celkom rád by som videl záznamy vami spomínaných revizií z tohto aj minulého roka, resp. je zaujímavé, koľko asi času (meraného v mesiacoch alebo rokoch) je treba na to, aby niekto pochopil, že niekoľkocentimetrové medzery medzi gumenými podložkami nie sú skutočne pre deti bezpečné.

Dovolím si priložiť fotografie zo 7. agusta 2013, tzn. 3 mesiace po prvom podnete, na ktorých je vidieť "zaručená bezpečnosť" a promptnosť riešenia.

Ako ďalej konštatujete, obrubníky skutočne nie sú mäkké, napriek tomu som veľmi rád, že sa vám podarilo túto obrovskú výzvu na technické riešenie zvládnuť a dnes už skutočne máme možnosť vidieť opravenú plochu s podložkami - a obrubníkmi.

Ďakujeme za vyriešenie podnetu.
03. október 2013

Štefan

Takže podložky sú opravené, fontána v lete nakoniec fungovala, zákaz vjazdu aj z druhej strany areálu sa podarilo zjednať a to sú skutočne dobré správy.

Čo nie je ešte v poriadku je vypadnuté zábradlie z preliezky.

Čo ale vôbec nie je v poriadku je to, že sa "občerstvovacia terasa" postupom času krásne rozliezla až na hraciu plochu pre deti (dúfam, že sa tam dobre sedí).

Takže ešte raz sa pýtam - toto bol plán pri obnove mestského amfiteátra a výstavbe detského ihriska? Aby sme tam mohli sedieť, fajčiť, piť pivo a s druhou rokou sme mohli pridržiavať deti na šmykľávke aby nespadli?

Ďakujeme za vyriešenie podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania