Rozpadajúce sa parkovisko

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Jozef Miklovič 30. septembra 2013

Dobrý deň,
parkovisko Na Hlinách za hlukovou bariérou pri Špačinskej ulici je v hroznom stave. Betónový povrch sa rozpadáva a prepadáva. Predné pneumatiky na mojom aute sú po roku parkovania zničené. Sú z nich povytŕhané kusy gumy z dezénu pri otáčaní kolies na rozpadnutom betóne.( Ak sa stanú nepoužiteľné budem žiadať od mesta náhradu škody) Mesto zrekonštruovalo parkoviská Na Hlinách v strede sídliska. Toto schované za hlukovou bariérou nikoho nezaujíma ?
Práve prebiehajúcou výstavbou polyfunkčného objektu na začiatku parkoviska ubudlo niekoľko neoficiálnych parkovacích miest. rekonštrukciou a vodorovným značením ktoré tu momentálne neexistuje by sa počet parkovacích miest dal značne rozšíriť.
Ráta sa aj s rekonštrukciou parkovísk ktoré sú menej na očiach ?

30. september 2013

Jozef

Takto vyzerajú ročné predné pneumatiky (DUNLOP) po parkovaní na rozbitom betóne.
30. september 2013

peter

Jozef, mal by si zakupit pneumatiky renomovanejsej znacky. Obavam sa, ze stav tvojich pneu nijako nesuvisi s parkoviskom a ze ich stav ani neovplyvnuje ich funkcnost.
16. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Mesto si je vedomé zlej situácie s parkovaním na celom území mesta, preto každoročne vo svojom rozpočte vyčleňuje určitú časť finančných prostriedkov na opravu, údržbu, rekonštrukcie a novú výstavbu parkovacích miest.
Požiadavka na rekonštrukciu parkovacích miest má charakter investície a podlieha procesu prípravy investičnej akcie v zmysle stavebného zákona. Rozsah realizácie stavebných úprav a rekonštrukcií parkovacích miest je závislý od výšky schválených finančných prostriedkov v rozpočte mesta. Rokovania k rozpočtu na rok 2014 už prebiehajú, ale vzhľadom na nevyhnutné obmedzenia sa s rekonštrukciou uvedeného parkoviska v predkladanom rozpočte nepočíta.
V tomto zmysle je Vaša žiadosť zaevidovaná a bude posudzovaná pri prípravách rozpočtov na nasledujúce roky. Je však potrebné upozorniť, že konečné rozhodnutie o zaradení investičných akcií do rozpočtu mesta podlieha mestskému zastupiteľstvu.

V prípade, že sa nebude v blízkej budúcnosti uvažovať o rekonštrukcii parkoviska, zabezpečíme v priebehu roku 2014 lokálne opravy najviac poškodených úsekov.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
04. február 2014

Jozef

Keďže v rozpočte na rok 2014 sa s rekonštrukciou nepočítalo, zaujímalo by ma aká je možnosť zaradiť rekonštrukciu do rozpočtu 2015. Nepoznám našich poslancov mohol by som dostať na nich kontakt ? Bol tento podnet posunutý poslancom za našu obytnú časť? Aký bol ich postoj ?
Ďakujem za odpovede.
04. február 2014

Flego

Mená vašich poslancov nájdete tu http://www.trnava.sk/sk/clanok/predsedovia-a-clenovia-vyborov-mestskych-casti myslím, že Hliny patria pod VMČ 3 Trnava sever, a tu sú ich adresy, mobily a maily http://www.trnava.sk/sk/clanok/poslanci-mestskeho-zastupitelstva
06. február 2014

Jozef Miklovič

Ďakujem, už som im napísal:

Dobrý deň,

Vážení poslanci, poslankyne, členovia mestského výboru časti sever,
na môj podnet uverejnený na portáli Odkaz pre starostu http://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/5989/rozpadajuce-sa-parkovisko

som dostal takúto odpoveď od zástupcu samosprávy (pravdepodobne od pani Gmiterovej):

„Požiadavka na rekonštrukciu parkovacích miest má charakter investície a podlieha procesu prípravy investičnej akcie v zmysle stavebného zákona. Rozsah realizácie stavebných úprav a rekonštrukcií parkovacích miest je závislý od výšky schválených finančných prostriedkov v rozpočte mesta. Rokovania k rozpočtu na rok 2014 už prebiehajú, ale vzhľadom na nevyhnutné obmedzenia sa s rekonštrukciou uvedeného parkoviska v predkladanom rozpočte nepočíta.
V tomto zmysle je Vaša žiadosť zaevidovaná a bude posudzovaná pri prípravách rozpočtov na nasledujúce roky. Je však potrebné upozorniť, že konečné rozhodnutie o zaradení investičných akcií do rozpočtu mesta podlieha mestskému zastupiteľstvu.“

Preto sa na vás ako zástupcov uvedenej mestskej časti obraciam s prosbou o zasadenie sa za navrhnutie a schválenie investície na rekonštrukciu uvedenej komunikácia a parkoviska v najbližšom rozpočte.

Výstavbou obchodného centra v tesnej blízkosti kde má byť prevádzka siete Tesco sa v blízkej budúcnosti zvýši vyťaženie nášho parkoviska a preto bude ešte väčší problém zaparkovať vozidlá obyvateľov ako v tejto chvíli. Predajom a pozemku pod parkoviskom a prevádzkou objektu mesto zvýšilo svoje príjmy a preto si táto časť investíciu zaslúži.

Investor nákupného centra síce vybudoval cca 20 parkovacích miest pred prevádzkou pre svojich klientov, ale prístupom zásobovania k svojmu objektu zo starého chátrajúceho parkoviska približne rovnaký počet neoficiálnych parkovacích miest obyvateľov bloku zrušil.

Kompletnou rekonštrukciou a reorganizáciou by sa z priestoru za hlukovou bariérou dalo získať oveľa viac parkovacích miest ako je tomu teraz.

Príďte sa prosím na vlastné oči presvedčiť oko vyzerá priestor za hlukovou bariérou v porovnaní so zvyškom obytnej časti Hliny. Aj my chceme kultúrne bývať a parkovať v blízkosti bloku a nie v uličkách na Kopánke.

Ďakujem za vašu odpoveď a pomoc pri riešení situácie.
28. apríl 2014

Tomáš

je to smutné, že na naše parkovisko pod múrom mesto kašle, dojdem z poobednej nemám kde zaparkovať tak parkujem až pri 7.zš NSUT, kedže aj pri hlavnej ceste sú autá aj za múrom aj za obchodnou akadémiou.. hlavné je že pribudlo Tesco s plateným parkovaním, pre mňa za mňa tu protizvukovu barieru posunte aby sa tu dali parkovacie miesta spraviť aby ma tu po nočnej smene budili smetiari trúbením čo nemôžu prejsť cez upchaté parkovisko, nedajbože by vypukol požiar v niektorom z bytov veď by sa sem ani hasiči nedostali.. v zime to tu neposype absolutne nikto a na vlastne naklady som tuto zimu vysypal sol na kopec pred nami.. navyše sa prepadava cele parkovisko, niekto to bude riešiť až keď sa skutočne niečo stane ale to bude neskoro, je to tu katastrofalne všetko by sa dalo dobudovať keby sa chcelo ľudia su už zufali parkuju v blate na chodnikoch všade..
30. apríl 2014

Jozef

Zaujímalo by ma kto je vlastníkom pozemku z boku novovzniknutej prevádzky, predtým tam dokázalo zaparkovať minimálne sedem áut ako je vidno na google obrázku. Tesco si zabralo polovicu priestoru na zásobovanie svojej prevádzky a druhú polovicu na parkovanie svojich áut napriek tomu že pred prevádzkou majú celé parkovisko vybavené závorou a vyhradené iba pre klientov prevádzok v novovzniknutej budove. Je takáto tabuľa na vyhradenie parkovacích miest schválená a legitímna ? Pravdepodobne zamestnanci prevádzky už volajú aj mestskú políciu aby šikanovala obyvateľov keď tam zaparkujú, lebo je tento priestor voľný aj o 22:30 hod. večer keď obyvateľia bloku už bežne parkujú až na kopánke napriek tomu že Tesco má k dispozícii celé prázdne parkovisko za závorou.
20. február 2015

Tomáš

parkovisko je horšie a horšie v zime neposypane cesta totalne prepadnuta idealna na rozseknutie pneu pripadne poskodenie disku.. kedy uz konecne bude s tym niekto nieco robit? Od komunistov do toho ani cent nevrazil..
20. apríl 2015

Jozef Miklovič

Od podania podnetu sa tvorili najmenej dva rozpočty, podal niekto návrh na vyčlenenie finančných prostriedkov ?
15. jún 2015

Juraj Fuzák

Dobry den Jozef, momentalne prebieha sumarizacia poziadaviek na opravy ciest a chodnikov. Toto konkretne parkovisko urcite bude na zoznam pridane, kedze je skutocne v zalostnom stave.

Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania