Rozsypaný štrk na Kollárovej ul.

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Pe 27. februára 2014

Vzhľadom na absolútnu neschopnosť zodpovedného pracovníka za komunikácie v meste žiadam o okamžitú opravu poškodenej Kollárovej ulice a križovatky Kollárova – Ľ. Podjavorinskej nanesením asfaltovej alebo betónovej vrstvy.
...
Dočasné riešenie nasypaním drobného štrku do poškodenej cesty po rozkopávkach spôsobilo len jeho rozhádzanie vozidlami po celej komunikácii. Vzniká tak nebezpečný stav, nakoľko brzdenie na drobnom štrku nie je bezpečné. Kto si zoberie na zodpovednosť ak sa tam stane nehoda auta alebo autobusu? V križovatke na prechode pre chodcov to môže spôsobiť kolíziu auta s chodcom. Štrk sa sype aj do kanála, ktorý bude treba neskôr čistiť. Rovnako žiadam odvolanie zodpovedného pracovníka za komunikácie v meste, nakoľko toto nie je jediný problém, ktorý nevie vyriešiť.

27. február 2014

Flego

A kto zaplatí poškodenie áut, ktoré nezbadali tie rozkopávky krížom cez Kollárovu? Hneď prvý deň po znovuotvorení Kollárovej som do nich vletel, neviem či som slepý ale myslím, že neboli vôbec označené. Bola to riadna šupka a určite som nebol sám komu sa to stalo. Odvtedy už cez Kollárovu nechodím.
27. február 2014

5ulo

Flego, mas pravdu. Neboli označené. Neviem ako teraz, odvtedy som tadiaľ nešiel. Nechcel som riskovat kolesá. Každopádne ten štrk je najväčšie riziko pre samotných chodcov. Predstavte si auto s predným náhonom, vytocene kolesá do odbocenia, dupnut na plyn, pretocit kolesá na smyklavom štrku, odfrknut štrk spod kolesa a mame tu kameň v hlave najbližšieho chodca.
28. február 2014

Filip

Na Kollarovej boli tie jamy priecne cez cestu oznacene znackou "hrby na ceste" (neviem aky je spravny nazov tej znacky). Netvrdim ze ta znacka bola extra viditelna.
Jama na Podjavorinskej nebola, neviem ako je na tom dnes, riadne vynacena. Tiez som si myslel ze mam pneumatiky v tahu, ked som tade prvy krat presiel.
28. február 2014

Palo

Spravne riesenie malo byt take, ze hned po dokonceni prekladky sieti, alebo co robili mal dat cestu do povodneho stavu.
Na Podjavorinskej to je tak zhruba od novembra 2013 a Kollarova asi 2 tyzdne. V normalne spravovanom meste by to bolo davno opravene, ale vzhladom na investora to asi nikto neriesi a nesankcionuje.
Mesto by sa malo konkretne vyjadrit a uviest presny termin kedy to bude v povodnom stave. Ine odpovede su nepripustne, uz vcera bolo neskoro. :-)
02. marec 2014

filip

stacilo by zaliat to betonom aspon a po dokonceni vsetkych veci asfalt. ono tie cesty po budovani stodoly budu aj tak v otrasnom stave...
04. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Predmetná rozkopávka bude uvedená do pôvodného stavu, keď začne svoju činnosť obaľovačka asfaltových zmesí. Vzhľadom na finančnú náročnosť prípravy, obaľovačky pripravujú zmesi až pri určitom odberovom množstve. Nové spodné 2 vrstvy z cementobetónu boli už zrealizované, dočasné riešenie zásypom bolo povolené. Zodpovednosť za rozkopávky nesie žiadateľ, ktorý práce realizuje.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
04. marec 2014

Palo

Čakal som všeobecnú odpoveď, ale až takto veru nie – sú to len bláboly.
.
Obyvateľov zaujíma kedy presne to bude opravené. Podľa tejto odpovede to môže byť o týždeň, ale aj o pol roka. Pokiaľ za to zodpovedá žiadateľ, tak mesto má na nápravu tlačiť a neriešiť či bude žiadateľ platiť viac alebo menej. Mesto predsa nie je poskok investora! Dúfam, že voľby vymenia poslancov aj všetkých nekompetentných úradníkov.
.
Pýtam sa preto konkrétne, aby to bolo zrozumiteľné:
kto je žiadateľ rozkopávky,
kto platí tú opravu,
kedy to bude opravené (dátum)
a kto povolil ten drobný štrk, ktorý len znížil bezpečnosť cestnej premávky
a kedy bude vozovka očistená od štrku, vrátane toho upchatého kanála.
05. marec 2014

Viktor

Ja by som otázky doplnil, kto opraví fušersky dorobený chodník na Kollárovej? Po novembrovej rozkopávke vidieť na dlažbe po celej dĺžke priehlbinu. Pri novopostavenom hydrante je zas viditeľná jama.
12. marec 2014

Red_

Uz ubehlo dalsich XX dni, nechcete uz konecne riesit tento problem na Kollarovej a na krizovatke Kollarova a ul. L. Podjavorinskej??????
To bude ta Kollarova v takomto stave az do dokoncenia toho ospevovaneho obchodneho centra????
HALOOOO
01. apríl 2014

Flego

vybavené, dokonca aj štrk je už pozametaný

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania