Bulharská-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Andrea Remenárová 05. septembra 2021

Dobrý deň pán starosta.

Zo sídliska na križovatkách je pre deti problémové prejsť na druhú stranu smerom k ZŠ Vrutocká, nakoľko tam nie je žiadne značenie, napr. priechod pre chodcov. Je tam taktiež znižený výhľad na cestu pre parkujúce vozidlá. Vzhľadom na zvýšenie bezpečnosti pri ceste detí do školy, nie je na danom mieste možné vyznačiť priechod pre chodcov?

07. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.
09. september 2021

NaTrnavke

Ta cesta je aktualne sukromnym vlastníctvom majitelov tych domov, zial, MC Ruzinov neprebrala do správy tuto komunikáciu a preto pochybujem, ze tam nieco namaluju, kedze su alibisti a radi davaju ruky prec. Cudujem sa tym majitelom, ze to neprehradili este zavorou proti prejazdu vozidiel.
02. október 2021

Marek

Dobrý deň, možno ako rýchle riešenie by pomohlo aspoň dodržiavanie značky Obytná zóna, kde je sa môže parkovať len na vyznačených miestach, t.j Mestská polícia by mohla kontrolovať parkovanie priamo za tou značkou. To miesto by bolo prehľadnejšie a bezpečnejšie ako pre chodcov tak i pre autá. Ďakujem
15. september 2022

Ján

V prípade ak je Vaše tvrdenie relevantne dokázateľné že predmetná cesta je súkromným majetkom a nespadá pod samosprávu a ani pod Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava tak si priechod zrealizujte svojpomocne. Predpokladané náklady sú maximálne 800.- Eur rád prispejem. Požiadajte o pomoc Krajský dopravný inšpektorát Bratislava, Ministerstvo vnútra SR.
16. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
19. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

opätovne sme požiadali kolegov o stanovisko.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
24. september 2022

Ján

Viem že nerieši ale je dobre vedieť , aj na dopravnú značku Obytná zóna- (315) je :

Úplné znenie zákona:
Zákon č. 8/2009 Z. z. § 59 (Zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov)
Osobitné ustanovenia o cestnej premávke v obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne
(1) V obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne chodci smú používať cestu v celej jej šírke, pričom sa na nich nevzťahuje § 52 (Osobitné ustanovenia o chodcoch). Hry detí na ceste sú dovolené len v obytnej zóne.
(2) Do pešej zóny je povolený vjazd len vozidlám, ktorým to umožňuje dopravná značka.
(3) V obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne vodič smie jazdiť rýchlosťou najviac 20 km h-1. Pritom je povinný dbať na zvýšenú ohľaduplnosť voči chodcom, ktorých nesmie ohroziť. Ak je to nevyhnutné, vodič je povinný zastaviť vozidlo. V obytnej zóne a pešej zóne je státie motorových vozidiel zakázané, ak dopravnou značkou nie je určené inak. V školskej zóne možno stáť, ak tým nie je obmedzený pohyb chodcov.
(4) V obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne chodci sú povinní umožniť vozidlám jazdu. To platí aj pre deti, ktoré sa hrajú v obytnej zóne.
(5) Ak v tejto hlave nie je ustanovené inak, platia pre premávku v obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne ostatné ustanovenia tohto zákona.
Chce to trpezlivosť veď uplynul sotva rok a tak náročné preverenie situácie potrebuje čas.
História úprav
07.09.2021 13:25
Dobrý deň, preveríme situáciu a budeme Vás informovať.
Držím palce Na Trnávke.
Ján
10. október 2023

Lívia

Čo znamená stav “v riešení”? Stále tam prechod nie je, chodia tadiaľ 7ročné deti, ktoré za odstravenými autami na tom nedokončenom chodníku ani nevidno. Prosím o riešenie. Z Bulharskej Na križovatky nie je žiadny prechod. Zriadiť priechod pri oplotenom parkovisku smerom na T-čkovú križovatku nič nevyrieši, lebo to nie je napojenie na ul.Na križovatkách - ani tam nie je chodník, ale len odstavené autá na ceste. Prosíme o priechod pre deti z Bulharskej (roh ZŠ Vrútocká) na ul. Na križovatkách.
11. október 2023

Lívia

Na križovatkách-priechod pre chodcov-chýbajúci

Potrebna debarierizácia na ulici Na križovatkách, konkrétne cesta z Bulharskej Na križovatky. Deti tadiaľ chodia zo ZŠ Vrútocká a za odstavenými autami ich nevidno, hrozia nehody, chodia tadiaľ 7r deti zo školy. V týchto dňoch prebieha debarierizácia kúsok odtiaľ, ale pre opačnú stranu, priechod smerom na ulicu Na križovatkách vyriešený nie je. Je tam neukončený chodník, kadiaľ prechádzajú deti cez cestu a za autami ich ani nevidno. Prosíme aspoň o priechod pre deti zo ZŠ Na križovatky (keď aj nie o dokončenie chodníka). Písala som mail už 6.10.2022 p.starostovi, ale dodnes bez odpovede.

Ďakujem, v záujme detí
11. október 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet s aktualizáciou bol opätovne zaslaný samospráve.
Vysvetlenie k stavom podnetov ( https://www.odkazprestarostu.sk/pomoc#pomoc-7 )
Status V riešení figuruje pri podnetoch, na ktoré zodpovedný subjekt odpovedal a v odpovedi identifikoval konkrétny postup vedúci k odstráneniu problému.

S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
07. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

komunikácie a chodníky na sídlisku Na Križovatkách neboli odovzdané do vlastníctva mesta, sú vo vlastníctve a správe majiteľov bytov. V tomto prípade nejde iba o vyznačenie priechodu, musel by sa stavebne vybudovať – osvetlenie, stavebná úprava chodníkov. Problém sú majetkové vzťahy, jedna strana priechodu je na strane spomínaných súkromných pozemkov.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania