"Chodník" Vajanského - Košická

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Monča 20. septembra 2017

Dobry den, prosim o riesenie problemu s "chodnikom" od Vajanskeho po Kosicku, ktory bol par rokov dozadu vybudovany kvoli autam, aby mali kde parkovat. "Chodnik" (nazvat sa to kvoli jeho sirke ani tak neda) je velmi uzky a auta parkuju tak, ze zasahuju minimalne do tretiny, povacsine aj polovice "chodnika" a priechodnost pre chodcov je tak znacne obmedzena, nesplna to podla zakona sirku 1,5m! V jednom smere prejde iba jeden chodec, oproti musi dat prednost tak, ze zajde medzi auta, alebo ide radsej na cestu. Je to velmi otravne. Kazdy na to frtle ale nikto sa neozve. Kociky, invalidne voziky, prip. pomocky na chodenie pre seniorov neprejdu takmer vobec, chodec nema kam uhnut, na jednej strane je plot a na druhej uz auta. pokracovanie v komente...

20. september 2017

Monča

... pokracovanie: Bolo by dobre bud ten "chodnik" zrusit a predlzit parkovacie miesta pre auta, kedze ani oni sa tam nezmestia tak, aby nezasahovali ani do cesty, alebo chodnik ponechat s tym, ze sa upravia parkovacie miesta sikmo alebo zarovno s chodnikom.
Dakujem.
21. september 2017

Odpoveď samosprávy

Predmetný problém budeme riešiť rozšírením chodníka a umiestnením dorazových prahov na jestvujúcom parkovisku.

mesto Senec
21. september 2017

Monča

Dakujem za odpoved, budem rada, ked sa to vyriesi, aj ked si neviem predstavit parkovanie s dorazovymi prahmi, nakolko auta ak su dlhsie, zvyknu zasahovat aj do cesty aj do chodnika. Cize v pripade dorazoveho prahu by polovica auta trcala na ceste. :o V tom pripade by tam nemohli parkovat asi vobec.
16. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Rozšírenie chodníka v rámci pozemkov vo vlastníctve mesta boli zrealizované. Dpravné prahy sa budú postupne osádzať.

mesto Senec
16. apríl 2018

Monča

Ďakujem za realizáciu, prechod chodníkom v tej časti sa podstatne zlepšil, ale čo s tým zvyškom pri tom rozpadávajúcom sa plote? Tam je to tak úzke, že častokrát, bohužiaľ, človek kočíkom, taškami, ... šuchne tie autá. Dalo by sa to nejak riešiť? Napr. odkúpením tej úzkej časti až ako začína ďalší dom?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania