Vrakovisko pri VÚB M. Schneidera-Trnavského, Vol. 2

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Lukáš Bartošovič 30. augusta 2018

Z parkoviska medzi ulicami Bazovského a M. Schneidera-Trnavského sa postupne stane vrakovisko (ak problém nebudeme riešiť). Predmetným vozidlom č.2 je zašpinený Opel Vectra bielej farby. Vozidlo vyzerá byť pojazdné a nič z neho nevyteká. Má obe tabuľky EČV, BA-990AL. EK a TK absolvovalo už dávnejšie, nálepky a databázy tvrdia, že platnosť skončila v júli 2013 (!). PZP bolo platné do 06/2015.
Doplnok: r.v 1997, VIN W0L000036V1973077, EK SKEi 170 637.

30. august 2018

Odpoveď samosprávy

Predmetné vozidlo nie je možné odstrániť z dôvodov uvedených v § 67 ods. 1 písm. a) zákona o odpadoch. O neplatnosti TK predmetného vozidla informujeme príslušný okresný úrad, odbor dopravy a pozemných komunikácií, ktorý nariadi držiteľovi vozidla vykonať povinnú technickú kontrolu vozidla.

Tak ako pri všetkých podnetoch týkajúcich sa odstavených nefunkčných vozidiel, základným problémom brániacim ich urýchlenému odstráneniu je to, že ochrana vlastníckych práv majiteľa vozidla má prednosť pred verejným záujmom. Procedúra, ktorá predchádza zákonnému odtiahnutiu nepojazdného vozidla z vereného priestranstva trvá obvykle minimálne pol roka a bežne rok a viac. Mestská časť alebo magistrát môžu konať len v rámci svojich zákonných možností.

MČ Bratislava-Dúbravka vykoná obhliadku vozidla a posúdi či nastali dôvody na odstránenie vozidla a ďalej bude konať v zmysle platných zákonov.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
02. september 2018

Pavol J.

Nič v zlom ale ak ja odparkujem na hrane zákona u dôvodu návštevy napr. lekárne len 10 minút , tak 159 si ide ruky a nohy dolámať, ale smetisko ktoré tvorí vrak, to je OK, čo tam po znečistení životného prostredia! Hanba takému mestu, nevie si urobiť poriadok!
03. september 2018

Odpoveď samosprávy

Zbytočne nadávate na mestá a obce. Na Slovensku musíme rešpektovať platné zákony aj my, v opačnom prípade máme zodpovednosť za škodu spôsobenú majiteľovi. Keď nám raz zákon nedáva kompetencie na odtiahnutie auta bez EČ, prípadne EK a TK tak my ho nemôžeme odtiahnuť len preto, že vám pripadá ako vrak.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
06. september 2018

Odpoveď samosprávy

Vozidlo bolo nahlásené spolu s ďalšími na magistrát, ktorý je vlastníkom pozemku, ešte v roku 2016

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
17. september 2018

dobrý_sused

Detto - ďalšie vozidlo odhlásené z evidencie, ktoré ma namiesto tabuliek s evidenčným čislami papierové nahrážky.
17. november 2018

Lukáš Bartošovič

odkaz pre administratora - ako sa pise vyssie, uvedeny pozemok spravuje Magistrat, presunte preto zodpovednost za riesenie na nich https://tinyurl.com/y7fqjvbe (katastralna mapa)
12. február 2019

Lukáš Bartošovič

dalsi z "mojich" vrakov, ktory sa dockal odstranenia, dakujem!
16. apríl 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, podnet bude potrebne znova otvorit, vrak Opla sa objavil zhruba o 50 metrov dalej
jeho aktualna poloha je 48.180950, 17.042317, co je priblizne miesto posledneho odpocinku niekdajsieho postrachu parkoviska, rozbitej Skodovky z podnetu 59896
parkovaciu plochu spravuje Magistrat hlavneho mesta https://bit.ly/2VJSuuO (katastralna mapa)
16. apríl 2019

Lukáš Bartošovič

este by som doplnil, ze nejde o omyl, je to naozaj TEN Opel, ktory ma vsak instalovane tabulky z vraku Skodovky vyriesenej (?) v podnete https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/60284/vrakovisko-pri-vub-m-schneidera-trnavskeho-vol-4
majitel tychto vrakov je podla vsetkeho velky srandista
24. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Uvedené vozidlo sa dňa 16.4.2019 na danom mieste už nenachádzalo.

Oddelenie životného prostredia
Hlavné mesto SR Bratislava
25. apríl 2019

Lukáš Bartošovič

Dobry den, nerad by som kazil dobry pocit z vyrieseneho podnetu. Toto problemove vozidlo sa vsak na novych suradniciach (16. april) nachadza, odfotil som ho dnes podvecer. Je mozne, ze je vozidlo (vrak) pouzivane a preto sa pri Vasom prieskume na danom mieste nevyskytovalo.
Alebo ho majitel len sikovne posunul o par metrov dalej. Prikladom moze byt moj podnet s vrakom Ford Focus https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/57454/nadbytocny-stary-ford-focus-drobneho-25
"Vdaka" majitelovej svojvolnej a nelegalnej vymene tabuliek ECV nemusi byt hned zrejme, ze ide o TEN isty Opel.
Preto navrhujem podnet oznacit ako uzavrety - vyrieseny rozhodne nie je a v blizkej dobe sa to asi nepodari. Predpokladam, ze majitel vraku o tomto podnete vie a snazi sa "zahladit stopy".

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania