Exnárova-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Lukáš Bartošovič 07. júla 2019

Čo? minimálne 3 mesiace statický mierne ojazdený Nissan Almera v zelenej metalíze
Prečo? vozidlo zbytočne zaberá parkovacie miesto, predstavuje tiež potenciálne riziko ohrozenia životného prostredia (pri dlhšom postávaní môžu začať unikať prevádzkové kvapaliny)
Kde? parkovacia plocha neďaleko bytového bloku Exnárova 21-23

-- doplňujúce údaje --
vozidlo: BA-481MF, r.v 2005, VIN SJNFAAN16U0504589
neplatná emisná a technická kontrola: EK SKJi 907 882 (10.04.2019), TK SKJi 529 996 (to isté)
PZP neplatné: Komunálna, 6818875847, 20.01.2016 - 21.08.2017
iné: vozidlo je navonok v poriadku a vyzerá veľmi zachovalo aj čisto, obe tabuľky EČV má upevnené, vozidlo nie je vyradené z evidencie
pozemok spravuje: Magistrát hlavného mesta https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/c/7uPHV

15. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
16. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v prípade, že uvedené vozidlo má platné EČV, ale je bez platnej EK alebo TK bude postúpené na príslušný Okresný úrad - odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií na priame vybavenie, nakoľko riešenie takýchto vozidiel je v jeho kompetencii.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
16. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Okresný úrad
11. október 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, tak to si este pockame par mesiacov https://www.stkonline.sk/spz/BA481MF
mimochodom, nas vrak sa uspesne prevalil cez 1/2 rok neplatnosti EK/TK
15. október 2019

Pavel Švec

Ta biela felicia za nim tiez (felicia pickup) uz par mesiacov okupuje bez pohnutia parkovacie miesto. na pravo od bielej felicie je dalsi mercedec B (cierny) - tomu zarastaju uz pneumatiky plazucou burinou. ci treba na toto zvlast vytvarat podnety?
na lavo od tohoto zeleneho auta je dalsia felicia ktora sa nepohla uz mesiac (Dunajska Streda) - felicia kombi - predok ma naburany. majitel si s odstanenim vraku dava nacas.
15. október 2019

Lukáš Bartošovič

tento cierny Mercedes? tak ten ma este cas do 27.11.2019 (BL-449RV, VIN WDB1680311J470028)
ostatne vozidla sa mi nezdali vyrazne, tak som ich velmi nepreveroval, mal som pomerne malo casu, tak som svoju pozornost zameral na tuto Almeru a dobre znameho bavoraka
30. november 2019

jass

Nuž osobne mi síce vadia tieto autá, ale ak nejde overene o vozidlo ktoré niekto nepoužíval a len ho sem (niekam) privliekol a nechal bez úžitku, alebo o vozidlo človeka, ktorý sám zanáša priestor 2-5+ autami, tak by som gentlemansky nejaké 3-4 mesiace s oznamovaním počkal. Čo napokon sa v prípade tohto Nissana i stalo.
P.S. tento týždeň prebehla rozlúčka s bavorákom v réžii vlastnej línie majiteľov.
07. december 2019

jass

Tak už neje o neoverené tápanie, našiel som pár fotiek z tohto územia, tento rastlinami obrastený vračí mercedes sem bol zavlečený presne pred rokom, odkedy ho nikto nepoužíval, nepotreboval.
Detto tiež expirovaný Nissan. Odtiahnuť pred úrad MČ Ružinov, alebo BSK, keď im tieto odpísané vraky bez starostlivosti o technický stav a platné technické povolenia nevadia.
07. december 2019

Lukáš Bartošovič

najlepsie by bolo odtiahnut vsetky vraky a "ulozenky" na parkovisko Okresneho uradu BA, kde tieto vozidla budu moct dalej spokojne odpocivat a OU BA ich "priamo vybavi" (kompetentne a zodpovedne)
10. december 2019

Lukáš Bartošovič

trochu som sa poobsmietal v predmetnej lokalite, Nissan sa zatial drzi a caka na OU BA, rozbita biela Felicia ma este cas (EK 03/2020, TK 12/2020) a vegetaciou obklopeny cierny Mercedes bude mat coskoro aktivny podnet tu https://www.odkazprestarostu.sk/83308
25. január 2020

Pavel Švec

Zdá sa že auto je už vyriešené.
25. január 2020

jass

To sa naozaj iba zdá. Auto je preč. Ale nikto ho neriešil ani len vylepenou výzvou, to sa totiž v Ružinove nepreaktizuje. Ak je v rámci Ružinova (vrak, auto bez štátom nariadených povolení) na ploche magistrátu, zástupcovia MČ Ružinv zakrátko zareagujú, že tento pozemok nepatrí Ružinovu.
Ak patrí, tak napíšu nejaký predpripravený recyklát o postúpení "na príslušný úrad" - ale potom sa absolútne nič nedeje hoci vyše roka, dvoch, troch.
Ak sa majitelia sami nerozhodnú z vlastnej vôle dať vozidlo inde, tak k žiadnemu riešeniu neprichádza, pretože ani na vozidle nevidno žiadne výzvy, ani "príslušné úrady" sa tu priebežne ničím nepochvália, žeby nejak zakročili napríklad písomným upozornením na vypátranú adresu majiteľa.

V krátkosti: toto auto "odišlo preč" z plochy rámcovanej na MČ Ružinov, opäť raz len z vôle majiteľov, hoci po dlhom čase odstávky a už s dlho neplatnými povoleniami TK EK, PZP,.
25. január 2020

Lukáš Bartošovič

hm, podobne aj to BMW o par metrov dalej, Ruzinov "riesi" a majitel si s vozidlom drzo naklada podla vlastnej lubovole, este aj obveseli internetovu komunitu hrubozrnnym slovnikom ako zo 4. cenovej (ktovie, kde sa aktualne nachadza cierny bavo-vrak)
zaujimave je, ze nedaleko, na druhej strane Ruzinovskej, to ide - na neslavne znamom vrakovisku Sumracna som zatial nahlasil 15 dlhodobo odstavenych vozidiel ci vrakov - z tychto uz bolo 9 odtiahnutych alebo majitel zareagoval na vylepenu vyzvu (pricom 7 podnetov je oznacenych statusom "vyriesene" a 2 cakaju na administratora)
a preco? lebo sa tymito vozidlami nezaoberal MiU Ruzinov, riesene boli cez Magistrat hlavneho mesta (tak to malo byt aj u predmetneho Nissanu)
kladiem si otazku, ci vobec niekto cita cely text podnetu a hlavne riadok "pozemok spravuje: Magistrát hlavného mesta https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/c/7uPHV "
12. marec 2020

jass

Tak Nissan sem pristál znova na rovnaké parkovisko o pár flekov vedľa, a ak sa počas jeho služby nič zvláštne nestane, bude tam stáť možno ďalšie tri roky, z toho aspoň rok s neplatnou TK, EK a dva roky bez PZP...
12. marec 2020

Lukáš Bartošovič

fiha! z toho teda vyplyva, ze by sme jeho podnet mali znova otvorit, preposlat samosprave a NAOZAJ riesit
ak ma niekto nepredbehne, zajtra sa zastavim na "obhliadku" parkoviska a pridam sem aktualizaciu s fotografiou - zatial poprosim administratora o zmenu statusu na "v riešení" (alebo "neriešený", rozhodnite podla najlepsieho vedomia a svedomia)
pre istotu opatovne davam do pozornosti, ze:
pozemok spravuje: Magistrát hlavného mesta https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/c/7uPHV
12. marec 2020

jass

Práveže teraz nato nemáme dva roky nárok, lebo emisnú má nanovo spravenú tuším do 1/22 a technickú do 3/22 (určite tam vozidlo viezol na korbe odťahovacieho auta), už aj poistné mu evidujú. Ale podla toho, ako vozidlo "potrebovali - používali" ostatné roky, vrátane absolvovania povinných kontrol a platieb, som spravil len identický odhad - vyhliadky do budúcnosti.
12. marec 2020

jass

P.S: tie stránky technickej kontroly dosť blbnú, dnes som si na nich pozeral predmetné vozidlo, a vykazovalo novú technickú prehliadku. EK ešte nie (ale tá zvykne blbnúť na druhú, na stránkach SEKA sú už absolútne neaktuálne bludy a asi sa výsledky EK dostanú neskôr aj na stkonline - emisní sú akísi lajdáci leniví).
No a teraz pozerám znova https://www.stkonline.sk/spz/BA481MF - a znova má obe kontroly TK EK (ne)platné len do 10.4.2019: ďakujem pekne za takýto systém, keď takto vykazuje aj všetky spoplatnené údaje k vozidlám... Zaplatíš si, ukáže niečo dopoludnia, ale niečo iné popoludní, večer... realitu môžeš doloviť v kryštálovej guli.

Na fyzických nálepkách na okne má už vozidlo aktuálne povolenia, pozera som asi pred dvoma hodinami.
Parkuje na tom mieste, ktoré ostalo voľné z fotky 25.1.20 - ha-ha-☺
12. marec 2020

Lukáš Bartošovič

no tak nic, tesil som sa zbytocne a predcasne, hoci aj toto sa da povazovat za pozitivny vysledok - majitel bol dokopany k obnoveniu povinnych kontrol (aj ked je otazne, ako realne prebehli, ci nie iba formalne)
tu aspon vozidlo na cas zmizlo a potom sa reinkarnovalo, v Dubravke sa ani nehlo, pricom zrazu "zazracne" pribudli aktualizovane nalepky https://www.odkazprestarostu.sk/68715
seka_sk uz prakticky nepouzivam, iba kvoli overeniu, ci bolo vozidlo dovezene (a kedy)
stkonline by sa za tie spoplatnene sluzby a neustale zmeny (k horsiemu) mali hanbit
ale napriklad tato stranka zvacsa triafa do cierneho https://www.overeniestk.sk/overenie-km (minimalne pre "nas" vrak Nissan)
12. marec 2020

jass

Ak by to potešenie bolo z úlovku nehybných vrakov bez patričných štátne nariadených povolení, tak ja mám dva, pár desiatok krokov vzdialené, nafotené už dlhší čas, ale nedostal som sa k tomu aby som ich sem vešal. Aj preto, ako sa v Ružinove tieto veci riešia - že absolútne vôbec, salám bufet skrývačka zaháľka. Dal som si asi posledný termín možno do konca tohto týždňa. Motivácia niečo od nich žiadať nulová.
Ak sa tak nestane a bude sa ti chcieť, sú tvoji ☺.
Ide o najhojnejšie šroty - teda z krajiny osvedčených šrotov, hádajme akej - no samozrejme z Nemecka. Tak kazové, tak ťažko a draho opraviteľné, že radšej stoja a zavadzajú. "Najlepšie autá".
V tomto prípade produkcia automobilky VW - medzi Billou a fontánou stojí nehybne, tesne pri obchode jeden čierny golf a pár metrov od neho ďalšia biela felicia otorený pickup, s povoleniami TK EK platnými do jesene 2019.
15. marec 2020

Lukáš Bartošovič

ak sa mi takymto zviditelnenim vozidla podarilo aspon dokopat majitela k jeho zlegalizovaniu, som spokojny - samozrejme, viac by som bol, ak by sa stare vozidlo odporucilo smerom "recyklacia"
pre zaujimavost - ak sa pozorne zahladime na spolujazdcovu stranu, predne koleso sa premiestnilo dozadu a zadne islo dopredu
Nissan budem pravidelne monitorovat a som zvedavy, ako velmi staticky (alebo dynamicky) bude jeho dalsi zivot
skoda, ze uz nefunguje seka_sk, hlavne ten graf s najazdenymi km, zaujimal by ma rocny nabeh za obdobie od poslednej emisnej/technickej...
16. marec 2020

jass

No keď nikomu nechýbala jazda na ňom rok a štvrť... ale vychytralo ušteril, mal ten čas zadarmo kedy neplatil povinné poplatky na kontrolu TK, EK, povinnú poistku...
Za odstavenie kvázi vraku a zaberanie priestoru zadarmo. Za ten rok vyhýbania sa týmto povinnostiam už mal dávno dostať pokutu za každú ošmeknutú povinnosť a hoci aj každý štvrťrok ignorácie opakovane. Ak nebude občas jazdiť ani teraz, neviem načo si robia námahu s tými oneskorenými kontrolami rok po ich neplatnosti.
Pre nás ostatných sa nič nezmení - je to stále len nepotrebné odložené vozidlo. ani nemusí ísť na vrakovisko, však ho môžu darovať alebo predať za 300 EUR, to budú mať z neho všetci väčší úžitok.

Kilometre ne sú velmi smerodajné, ak sa jazdí len po meste nemusí byť najazdených mnoho km (aj uvážlivými jazdami tým šetrí prostredie - ovzdušie, vzácne suroviny, neprispeva k denným zápcham), ani nie je štátom uložená povinnosť jazdiť dennodenne a všade, kde by postačili aj nohy.
Stačí občas sa pohnúť (nie len z miesta parkoviska A na miesto parkoviska B) kde vidno, že vozidlo aj na niečo slúži a len nezavadzia a neblokuje možnosť zaparkovania iným (zvlášť tým so svojimi súkromnými motorovými vozidlami a v neprehnanom počte; napríklad služobné -a nielen typicky naftové smrady- by tiež nemali zadarmo zapĺňať lubovolné miesta na sídliskách - len do maximálne 10% parkovacej plochy a za poplatok).

No teraz asi bude viac len občasne sa premiestňujúcich áut (dúfam, že firemné ostanú v ich areáloch!) - v dôsledku karanténových opatrení, aj série nedostatku prác a nezamestnanosti.
16. august 2020

Pavel Švec

Exnárova-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Stará známa firma. Auto dlhodobo nevyužívané, blokuje parkovacie miesto.
16. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, Pavel,

podnet sme znovu otvorili a zaslali na Okresný úrad.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
18. november 2020

Martin Uváček

Vozidlo stojí stále opustené pod panelákom.
19. november 2020

Lukáš Bartošovič

hm, nejako nam schatral, ked som siel okolo koncom septembra, vyzeral celkom k svetu
raz darmo, majitel sa nestara a neponahla, ma cas do januara 2022 https://www.seka.sk/verejnost/sluzby/overenie-emisnej-kontroly/D814330B0AC8BA1315394C
30. november 2020

Lukáš Bartošovič

mierna zmena polohy, pneumatiku/-ky zrejme dofukali

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania