Chýbajúci poklop na septiku

Zodpovednosť za riešenie: Bánov

Vyriešený
meno
Mamička 10. apríla 2014

Chýbajúci poklop na septiku pri ambulancii detského doktora. Pri detskej ambulacii a na prilahlom detskom ihrisku sa denne pohybuju deti, chceme riskovat tragediu?

17. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Milá "mamička,"
je pravda že poklop na septiku je iba dočasné riešenie, nakoľko pôvodný bol ukradnutý. Zároveň podotýkam, že odložiť sa nedá, lebo je zabezpečený navarenou reťazou, takže dieťa ho nemôže otvoriť. Nakoľko nájomca zdvihol terén dvora, bude potrebná pracnejšia a časovo náročnejšia oprava tohto poklopu - zašalovať, vybetónovať, zakúpiť nový poklop a osadiť. Je na zváženie, či nemal tieto práce urobiť ten, kto terén menil.


Obecný úrad Bánov - starostka
17. apríl 2014

Jozef

Poklop ziadnou retazou zabezpeceny nieje. Docasne riesenie "funguje" vyse troch rokov.
17. apríl 2014

Ondrej Remiáš

Nedá mi to, musím reagovať :) Jozef máš pravdu, poklop nie je zabezpečený žiadnou reťazou. A čo sa týka odpovede na zdvihnutý terén k tomu iba toľko: Pred štyrmi rokmi sme na vlastné náklady uvedený priestor vyčistili, vyviezli suť, naviezli hlinu, zasadili trávu. (napriek tomu, že tento priestor je obecný a slúži všetkým). Pravidelne ho na vlastné náklady kosíme, polievame a staráme sa oň (taktiež aj prilahlé detské ihrisko, ktoré je tiež na obecnom pozemku, vybudovali sme ho svojpomocne a brigádnicky a slúži tiež všetkým.) Tak teda neviem či robíme správne, keď sa staráme o obecný majetok vo voľnom čase a zadarmo. Myslím, že aspoň ten poklop na žumpe, ktorá slúži ďaľším 5 obecným nájomníkom, je na obecnom pozemku a patrí obci by sa v réžii obce vymeniť mohol bez polemizovania a hľadania ako sa to nedá. Ak je to za tie roky až taký problém a je to na "zváženie" prosím samosprávu, aby ma kontaktovala. Zorganizujeme občiansku brigádu, osadíme, zabezpečíme zámkom a kľúč odovzdáme tomu komu septik patrí - teda obci. A za ten čas čo to tu riešime sme mohli mať šalung stlčený a poklop kúpený :)
18. apríl 2014

Ervín

Spor o to, kto a ako má riešiť tento nedostatok je úplne irelevantný, nakoľko sa jedná o majetok ktorý má pod správou obec a je až zarážajúce, že takýto závažný nedostatok ohrozujúci bezpečnosť detí zostal tri roky bez nápravy.
Skutočnosť je taká, že "poklop" je síce priviazaný reťazou, ale tá vôbec nezabraňuje jeho otvoreniu, jedinou jej funkciou je aby tento "poklop" nikto neukradol.
Neviem "narýchlo" vyčísliť potrebné množstvo finančných prostriedkov
na nákup materiálu a realizáciu stavebných prác, ale mysím si, že obecný úrad má na takúto analýzu dosť času a prostriedky vynaložené na takýto projekt sú zanedbateľnou čiastkou pre rozpočet obce.
Dúfam, že na toto fórum, za ktorého zriadenie patrí moja vďaka, nepribudne k tejto téme ešte 27 komentárov, ale že nám namiesto toho pribudne v obci jeden poriadny "štupel na žumpu".
19. apríl 2014

Pán spravodlivý

Dobrý deň, taktiež sa mi nedá nereagovať. Som rád, že tento portál bol spustený aj pre obec Bánov ale taktiež velmi pochybujem milý Ervín, že tento portál bol spustený aj vďaka vám. Nakolko viem kto je iniciátorom a taktiež viem že vďaka patrí hlavne danej osobe ktorá nekecala a tento portál spustila aj pre našu obec. Ohladom toho štupla na žumpu by som chcel povedať len tolko ze verím ze sa to vyrieši čím skorej k spokojnosti všetkých občanov. S pozdravom pán spravodlivý.
20. apríl 2014

Ervin

Pan spravodlivy,ja som sa spominanej osobe za toto forum vo svojom prispevku podakoval, takze neviem preco zbytocne spamujete toto "poklop" forum.
03. máj 2014

Martin Hanus

Robota na pol dna a riesi sa to uz skoro mesiac. a clovek by si myslel ze pred volbami sa veci budu riesit hned. Evidentne je v tejto obci nieco v neporiadku...
06. máj 2014

Odkaz pre starostu

S radosťou oznamujem, že v Bánove máme od dnešného dňa nový bezpečný poklop na "septiku". Tento podnet označujem za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania