Barierove chodniky a schody

Zodpovednosť za riešenie: Bánovce nad Bebravou

V riešení
meno
Lenka 27. marca 2015

Chcela by som poziadat mesto o upravu chodnikov. Som si vedoma, ze financie na ich celkovu rekonstrukciu mesto najblizsich sto rokov nezozenie. Preto by sa mali spravit aspon ich bezbarierove ukoncenia, najma kvoli bezpecnosti a dostojnosti chodcov a celkovemu urychleniu premavky. Nemam cas ani chut, chodit po Banovciach a fotit kazdy jeden chodnik, (ktory ma namiesto plynuleho ukoncenia, splynuceho pekne s cestou, niekedy az 25cm obrubnik), pretoze takych je u nas 99%. Odfotila som aspon tuto jednu nie raritu, ale v nasom meste normalitu. Ak chceme s kocikom prejst na druhu stranu, musime vyjst na cestu, kde jazdia auta v oboch smeroch. Je to strasne, clovek sa citi ako idiot. A ak su auta zaparkovane velmi natesno, vtedy volime jazdu strmhlav cez travnik. Schody su dostatocne siroke na to, aby sa na nich mohla vybetonovat sikma plosina pre rodicov s kocikmi, ci malymi detmi na ich odrazadlach, ci bicyklikoch. A tiez by bolo na mieste, ak by sa spravil aj chodnik na druhej strane prechodu pre chodcov. Ak by sa mesto predsa len odhodlalo nieco v tomto smere podniknut, verim, ze chodnikove ukoncenia budu skutocne BEZbarierove, bez 2-3cm vytrcajuceho obrubnika, ako je tomu tak na tych par chodnikoch, ktore uz su akoze bezbarierove. Tesim sa na skoru a pozitivnu odpoved.

30. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, musíme uznať, že máte pravdu a situácia je naozaj taká, ako ju popisujete. Ako sama píšte, je Vám jasné, že tieto úpravy, ktoré sú dedičstvom minulosti, sú otázkou financií. Každý rok sa nám podarí opraviť a upraviť niektoré komunikácie. A samozrejme, bezbariérovo. Momentálne mapujeme miesta, kde je problém, ktorý opisujete. V prvom kroku pristúpime k najrýchlejšiemu riešeniu, ktorým je odfrézovanie obrubníka a zahladenie betónom. Nebude to asi veľmi estetické, ale veríme, že účelné. Opravovať však tiež budeme môcť len do výšky rozpočtu. Pajem pekný deň a ďakujem za podnet

Alexandra Gieciová, prednostka MsÚ
04. apríl 2015

Lenka

Dakujem za odpoved. K tym financiam> Mesto by mohlo prist k financiam velmi jednoduchym sposobom. A to spoplatnenim parkovania pred panelakmi. My tak tiez parkujeme a nemame s platenim problem, ak takto ziskane peniaze od obcanov, sa im znova vratia v podobe slusnejsich komunikacii. Kedy planuje samosprava zaviest takyto poplatok?
13. júl 2015

Tibor

Od uverejnenia tohto podnetu už je dosť dlhá doba. Dnes som mal možnosť prejsť sa s kočíkom po sídlisku Dubnička a žiadny obrúsený chodník som nenašiel! Keď mi dieťa konečne v kočíku zaspalo zrazu som bol na kraji chodníka ktorý mal približne 30CM!!!! ako to ma zvládnuť jedna osoba ? museli sme zo ženou obaja zložiť kočík ručne. ďakujeme pán ''primátor''
15. júl 2015

Lenka

Neviem, preco su rodiny s detmi kompetentnym u sedacej casti tela. Asi budeme musiet spravit bezbarierove chodniky my obcania na vlastne naklady, inak sa ich nikdy nedockame. Je to strasna hanba, a ponizenie pre vsetkych, ktori musia po takych chodnikoch ci cestach chodit, ako aj ostatne zakladne veci, ktore u nas absentuju, napr. prasna cesta na kupalisko a pod.... Je to smutne, ze sa tu stale cosi mapuje, ved to nie je take drahe vybrat dva kvadre a vyhladit to betonom. Ak bude treba a budem mat viac casu zacnem s tym aj sama...
25. marec 2016

Lenka

Dobry den p. prednostka,
od uverejnenia mojho podnetu ubehne zajtra 1 rok / dostatocne dlhy aspon na odstranenie barierovych obrubnikovych casti na konci chodnikov/.

Viete nam povedat, ci nastali nejake zmeny, alebo su planovane v najblizsej dobe nejake aktivity (napr.: pripraveny projekt, vyclenene financne prostriedky a pod.) na zlepsenie havarijneho stavu banovskych chodnikov?

Velmi pekne dakujem.
S pozdravom LK
25. marec 2016

Lenka

Pytam sa, lebo som si nevsimla ani naznak zmeny k lepsiemu...
25. marec 2016

Tibor

Žiadna zmena mesto ma iné prednosti ako taķéto "nepodstatné veci" riešit.
31. marec 2016

Alexandra Gieciova

Dobrý deň, je pravdou, že v priebehu minulého roka nedošlo na Vami lokalizovanom mieste k oprave tak, ako sme uvádzali. Každý rok sa snažíme opravovať komunikácie v sumách, aké nám dovoľuje rozpočet. Pokiaľ opravujeme chodník, alebo jeho časť, vždy sa stane bezbariérovým. V súčasnosti sa tak deje na zjazde z Partizánskej na Bernolákovu ul. Lokalitu na fotografii zaradíme do opráv ešte v tomto roku.
Mesto má pripravený projekt obnovy komunikácií, ktorý však prevyšuje finančné možnosti, preto hľadáme mimorozpočtové zdroje. Pre ilustráciu rozpočet mesta je asi 11 mil. EUR. Asi polovicu tvorí financovanie školstva. Mesto teda musí prežiť rok s asi 5-6 mil EUR. Plánované opravy komunikácií by nás stáli asi 3 mil. EUR. O využívaní financií rozhoduje aj MsZ. V tomto roku je schválená oprava Ozorovskej Novej.
31. marec 2016

Lenka

Dakujem za odpoved. Verim, ze je to vsetko o financiach. A som realistka, viem, ze komplet nove chodniky po celom meste, najblizsich 100rokov nebudu. Ako som v uvode pisala a koniec koncov vy ste to tiez spominala, bolo by skvele, keby boli chodniky aspon na ich koncoch bezbarierove, teda ze by sa vyvalilo tych par kvadrov a plynule bez vycnelkov zarovnalo... To nemoze byt predsa tak velmi financne narocne. Ulica Generala Svobodu na Dubnicke priam vola po takejto uprave. My rodicia radsej vela krat riskujeme a chodime s kocikmi po ceste, ako chodit po takych chodnikoch, z kt. ma vytrasene dieta skutocne zazitok. Najma ked sa clovek ponahla, je to katastrofa... Dakujem za precitanie a prajem vela uspechov v uspokojovani zakladnych potrieb obcanov Banoviec.
31. marec 2016

Alexandra Gieciova

Ďakujem za pochopenie. Určite budeme robiť, čo bude v našich silách.
31. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

je pravdou, že v priebehu minulého roka nedošlo na Vami lokalizovanom mieste k oprave tak, ako sme uvádzali. Každý rok sa snažíme opravovať komunikácie v sumách, aké nám dovoľuje rozpočet. Pokiaľ opravujeme chodník, alebo jeho časť, vždy sa stane bezbariérovým. V súčasnosti sa tak deje na zjazde z Partizánskej na Bernolákovu ul. Lokalitu na fotografii zaradíme do opráv ešte v tomto roku.

Mesto má pripravený projekt obnovy komunikácií, ktorý však prevyšuje finančné možnosti, preto hľadáme mimorozpočtové zdroje. Pre ilustráciu rozpočet mesta je asi 11 mil. EUR. Asi polovicu tvorí financovanie školstva. Mesto teda musí prežiť rok s asi 5-6 mil EUR. Plánované opravy komunikácií by nás stáli asi 3 mil. EUR. O využívaní financií rozhoduje aj MsZ. V tomto roku je schválená oprava Ozorovskej Novej.

Alexandra Gieciová, prednostka MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.