Neuveriteľná špina na Trenčianskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Bánovce nad Bebravou

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 03. februára 2016

Okolie Trenčianskej cesty odjakživa pôsobí neuveriteľne odpudivým dojmom. Súvisle od jesene do jari a po zvyšok roka po každom daždi. Špinavé a zarastené chodníky, ktoré neboli vyčistené zrejme od ich výstavby, odpadávajúce obrubníky, ktoré nikoho netrápia, odhnívajúce a poškodené zábradlia, večne špinavá cesta a množstvo nečistôt na krajnici vozovky vytvárajú nefalšovaný dojem nejakej rumunskej periférie.

Štrkový bordel na druhej strane cesty sa nedá ani slušne komentovať (pozemky mestu nepatria) a východiskom bude otvorenie obchvatu mesta.
Tento vodičov konečne ušetrí od pohľadu na túto hrôzu.

Zabezpečí mesto aspoň vyčistenie a opravu chodníkov (vyvalených obrubníkov) a opravu a náter zábradlí vedľa cesty ?

04. február 2016

Lenka

Skvely podnet.chodim obcas tade a je to katastrofa.
01. marec 2016

Odpoveď samosprávy

V zimnom období sa posypové materiály z komunikácie vynášajú prejazdom vozidiel z kolies na chodníky, čo sa deje neustále do doby, kedy obschnú cesty a Trenčianska cesta prejde očistou povrchu vozovky a súčasne materiál z chodníkov pozametaný aktivačnými pracovníkmi je údržbou odstránený. Čiže pôvod znečisťovania chodníkov zanikne. Opravu poškodených zábradlí zabezpečíme v druhom kvartáli 2016, a čo sa týka cestných obrubníkov, tieto sú poškodené účastníkmi dopravy – vozidlami a o ich potrebe opravy vyrozumieme SSC Žilina. Obnova chodníkov popri Trenčianskej ceste je požadovaná v pripravených materiáloch k výzve, ktorá by mala byť uskutočnená v dohľadnej dobe. V prípade úspešného výsledku bude realizovaná. Nátery zábradlí zrealizujeme pri vhodných klimatických podmienkach.
Nie všetky pozemky na Trenčianskej ceste sú však vo vlastníctve mesta. Vlastníkov upozorňujeme na čistenie aj kosenie.

Alexandra Gieciová, prednostka MsÚ
22. máj 2016

Dodo

treba pokutovať majiteľov, ktorý sa nestarajú o svoje pozemky...potom sa spamataju ;-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania