Na Hrbe-semafor-nefunkčný

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Eva 27. septembra 2020

Na semafore, označenom na priloženom obrázku, som už niekoľko dní nevidela zelenú. V perióde, keď tam má byť zelená, tam ostáva stále červená. Pred niekoľkými dňami som tam chcela odbočiť doľava na bicykli a stále svietila červená. Inak doľava neodbočujem (našťastie), ale všímam si ten problém skoro každý deň.

29. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetná cestná svetelná signalizácia je plne funkčná. V prípade uvádzaného odbočenia aktivácia prebieha prostredníctvom snímača (kamery) a v prípade, že v odbočovacom pruhu sa nachádza vozidlo, dôjde k vyslaniu požiadavky do riadiacej jednotky radiča a následne v stanovenom časovom priebehu dôjde k prepnutiu na zelenú.

oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí
29. september 2020

Eva

Zelená by mala svietiť cca napr. 1 minútu (oprotiidúce autá, ktoré odbočujú doľava, majú zelenú súčasne s touto, o ktorej píšeme). Ak auto príde k semaforu napr. po 15 sekundách potom, ako by pôvodne mala zasvietiť zelená, snímač to zaregistruje a dá tam zelenú? Alebo má v tomto prípade auto smolu a aj keď by vlastne cez križovatku ešte regulérne mohlo prejsť, tak neprejde, lebo na križovatke nestálo v správnej sekunde a nenaskočila zelená?
29. september 2020

Eva

A čo cyklista, reaguje snímač na cyklistu?
04. október 2020

Eva

Mám k tomu ďalšiu doplňujúcu otázku (a k nej podotázku). Prečo podľa vysvetlenia oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí funguje takéto nastavenie iba ten jediný označený semafor a žiadny iný (minimálne žiadny v tej križovatke a ani v mnohých iných križovatkách v meste)? Podotázka : kedy môžem očakávať odpovede k týmto otázkam v komentároch?
09. apríl 2022

Odkazprestarostu.sk

Autor podnetu bol kontaktovaný, kvôli posúdeniu situácie a možnosti uzavrieť podnet ako vyriešený.

Admin OpS

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania