Československej armády-webová stránka mesta-nesprávne informácie

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Tomas Teicher 16. novembra 2020

Nevhodne zvolené predvolené triedenie - Mesto na svojej stránke zverejňuje zoznam zasadnutí samosprávy. To je správny krok, ale malo by sa to vylepšiť. Teraz sa zobrazené podujatia zoraďujú podľa jednotlivých komisií abecedne. Triedenie zasadnutí podľa abecedy nemá podľa mńa veľký zmysel. Navrhujem, aby sa zasadnutia zoraďovali podľa dátumu zostupne. Takto sú na to zvyknutí používatelia internetu asi zo všetkých stránok. Občan získa rýchly prehľad, aké zasadnutia ešte len budú, napr. najbližší týždeň.

Rovnaký problém je aj v sekcii pre open-data. Pri takejto štruktúre open-dát musí programovací skript prejsť defacto celou tabuľkou až na koniec, lebo aj na konci môže byť podujatie, ktoré ešte len bude.

16. november 2020

Tomas Teicher

PS: viem, že triedenie sa dá zmeniť pocou ovládacej lišty, ale program takúto voľbu neuloží, teda pri najbližšej návšteve to musím nastavovať znova. Predvolené tiredenie by malo byť to najpohodlnejšie -zobrazoť najprv budúce zasadnutie resp. nedávne z poslednej doby.
01. december 2020

Odkazprestarostu.sk

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Admin OpS
02. december 2020

Odpoveď samosprávy

Mesto Banská Bystria zverejňuje na svojom portáli egov.banskabystrica.sk informácie zo zasadnutí orgánov samosprávy. Orgány samosprávy sú na portáli abecedne zoradené podľa názvu, čo je štandardný spôsob zoraďovania v tabuľkových zoznamoch. Následne sú dáta zoradené podľa dátumu a čísla konaného zasadnutia. Dôvodom takého zobrazovania je veľký počet dát, ktoré je potrebné zoradiť štruktúrovaným spôsobom vždy pred konaním a tiež po konaní zasadnutia. Preto je začiatočný zoznam orgánov samosprávy uvedený a zoradený podľa názvu a nie podľa dátumu. V poskytovanom datasete mesta sú obsiahnuté atribúty (stĺpce): Orgán samosprávy, Rok, Číslo zasadnutia a Dátum zasadnutia. Tieto údaje sú zverejňované rovnakým štruktúrovaným spôsobom, akým zverejňujú opendata všetky samosprávy používajúce informačný systém CG ISS, ktorý používa aj mesto Banská Bystrica. Údaje na portáli sa dajú triediť, ako aj uvádzate pomocou ovládacej lišty a tiež použitím filtra na vyhľadávanie, preto mesto považuje uvedený spôsob zverejňovania informácií za štandardný a vyhovujúci.

Odbor informatizácie a digitalizácie MsÚ Banská Bystrica
02. december 2020

Tomas Teicher

Nesúhlasím s tvrdením, že podujatia sa štandardne zoraďujú podľa abecedy. Podujatia sa skoro vždy zoraďujú podľa dátumu, najskôr tie budúce a potom tie čo boli v minulosti. To, že či je to štandardné a či to tak robia "všetky samosprávy" sú dve rôzne veci. Samosprávy používajú čast jeden a ten istý systém, preto to majú všetky rovnako.

Môže samospráva menovať jedného experta na UX / UI dizajne, ktorý samospráve odporučil triediť podujatia podľa abecedy?
24. február 2021

Tomas Teicher

Ďakujem za vybavenie podnetu, už systém triedi pozvánky podľa dátumu. Podnet považujem za vybavený :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania