Profesora Sáru-kanalizácia-poškodený kanalizačný poklop

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Lukáš G 03. februára 2021

Kanalizačný poklop a jeho okolie je dlhodobo poškodený. Betónové "okolie" je rozsypané, v pôde sa tvoria diery. Hrozí možný prepad pri nadídení kolesom auta.

10. február 2021

Odpoveď samosprávy

Na nespevnenej ploche sa nachádza šachta splaškovej kanalizácie, ktorá nie je vlastníctvom Mesta Banská Bystrica. Mesto je správcom dažďovej kanalizácie. Podľa zákona 442/2002 Z.z. o verejných vodovodoch a verejných kanalizáciách platí: Kanalizačná prípojka je úsek potrubia, ktorým sa odvádzajú odpadové vody z pozemku alebo miesta vyústenia vnútorných kanalizačných rozvodov objektu alebo stavby až po zaústenie kanalizačnej prípojky do verejnej kanalizácie. Je teda na vlastníkovi kanalizačnej prípojky, aby si odstránil, resp. opravil kanalizačnú šachtu.

Oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí, MsÚ Banská Bystrica
10. február 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je:
10. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
10. február 2021

Lukáš G

Ďakujem za odpoveď. Chcel by som sa ale opýtať, že nakoľko sa havarijná šachta nachádza na pozemku, ktorý je vo vlastníctve mesta Banská Bystrica, či by nebolo vhodnejšie postúpiť podnet vlastníkovi kanalizačnej prípojky? Ak má mesto vedomosť, aký je to druh šachty a kto je jej vlastník, bolo by aj oveľa efektívnejšie to postúpiť zo strany mesta vlastníkovi, ako to nechať na podávateľovi podnetu. Je predsa aj v záujme mesta, aby na jeho pozemku nehrozila škoda. O to viac, ak pozemok využívajú obyvatelia priľahlej bytovky na parkovanie, ale aj náhodní okoloidúci na prechod medzi ulicami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania