Zvolenská cesta-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Dana 08. mája 2021

Prosím o vyjadrenie ohľadom novej cyklotrasy popri novej hrádzi od mosta v Radvani po Iliašsky most - dozvedeli sme sa, že nedávno zarovnaný povrch vozovky je už v definitívnej podobe - nebude sa asfaltovať. Bolo to takto v rámci stavby hrádze odsúhlasené? Ak áno, nedalo by sa to dodatočne ošetriť? Súčasný stav pravdepodobne dlho nevydrží, a opäť to bude pre cyklistov po čase nekomfortné.

12. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
konštrukčné riešenie úseku hrádze a jeho povrchová úprava je definitívna, zrealizovaná je v zmysle schválenej projektovej dokumentácie a platných STN.
Investorom stavby a majiteľom pozemkov pod nou je Slovensky vodohospodársky podnik. Stavba je financovaná z eurofondov, z uvedeného dôvodu nie sú možné žiadne dodatočné zmeny a s nimi súvisiace náklady. Konštrukčne je stavba pripravená pre pohyb obslužnej techniky SVP, takže mala by vydržať.....

Ing. arch. Vladimír Letovanec, Oddelenie územného plánovania a architekta mestaMsÚ Banská Bystrica
08. júl 2021

Radim

Ďakujeme za odpoveď. Aj keď odpoveď nepotešila, aspoň je v tom jasno.
Nuž investor má iné priority ako blaho obyvateľov. Je smutné, že v prípravnej fáze projektovej dokumentácie sa nenašiel zainteresovaný, ktorý by poukázal na nedostatok vo finálnej fáze, teda povrchová úprava a možnosti využitia pre rekreačné účely.
A zase iný pohľad, možno časom vznikne motokrosová dráha, teda jama - skok, jama- skok :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania