Viestova-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý

Medzi ulicami Viestova 26-30 bývajú vždy preplnené kontajneri na papier a plasty. Fyzicky je jeden kontajner na papier a plasty pre viac ako 80 bytov, čo je neúnosné pre našu lokalitu. Vedľajšie paneláky s max. 30 bytovými jednotkami majú sami kontajner na plast a papier. U nás sú odpadky všade po okolí a tento stav už trvá dlho.

13. jún 2021

Peter Širka

Odpadky sú všade.
28. jún 2021

Odkazprestarostu.sk

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Admin OpS
02. júl 2021

Radim

A čo na to oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev
referent pre odpadové hospodárstvo
[email protected]
048/433 04 54

Podobnosť v Kremničke čiste náhodná...
22. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Uvedené stojisko zberu komunálneho odpadu na Viestovej ul. bolo z dôvodu podnetov na pravidelné znečistenie sporadicky kontrolované (cca. 38 kontrôl od 1.1. do 13.10.2021, fotodokumentácia je k dispozícii na MsÚ, odd. odpadového hospodárstva a ÚVP). K preplneniu nádoby na plasty zrejme došlo z dôvodu neobvyklej situácie. Pravidelný výpadok v zabezpečení zberu komunálneho odpadu neevidujeme. Zároveň na základe kontrol je možné konštatovať, že za dodržania minimalizácie odpadu je aktuálna zberová kapacita triedeného zberu dostatočná.
Za prijatie informácie vopred ďakujeme.

Ing. Michal Štúber, Oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev, MsÚ Banská Bystrica
22. október 2021

Peter Širka

Prosím Vás, tie kontroly kedy a kde chodili? Toto sa neudialo raz, to sa deje pravidelne - ináč by som to nepísal. Nádob na komunálny odpad je dostatok (sú 4x), avšak na plasty a papier je len (1x) jeden a to je celý problém. Proste si musíte aj vy uvedomiť, že viac ako 80 bytov má 1x kontajner na plasty, 1x na papier a to je strašne málo. Ďalší problém s preplnenosťou je ešte s obyvateľmi okolitých obcí, ktorí chodia vyhadzovať odpad rovno k nám.
25. október 2021

Peter Širka

Budem robiť audit každý týždeň….

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania