Cesta na štadión-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Tomas Trstensky 06. júna 2022

Na prepojovacej ceste na Štiavničkách medzi Cestou na štadión a ulicou Tibora Andrašovana je zanedbaný chodník, ktorý je značne zarastený vegetáciou, zapadaným lístím a odpadom. V dolnej časti od križovatky ku plážovému kúpalisku po medokýš je cesta znečistená blatom a štrkom po výstavbe na Štiavničkách. Stavebník doteraz cestu nevyčistil a po dažďoch je nepriechodná pre blato. Ide o cestu, po ktorej budú prechádzať účastníci Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF 2022), čo je veľmi zlá vizitka mesta, keďže ide o najkratšiu pešiu a cyklistickú spojnicu do centra mesta a k NC Europa. Chodník je navyše neosvetlený a v lokalite bol evidovaný pohyb diviakov. Pre hustú vegetáciu zasahujúcu do chodníka je v nočných hodinách pohyb nebezpečný. Majiteľom pozemku je Rímskokatol. cirkev BB.

15. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

daná lokalita medokýša Štiavničky a komunikácie/chodníka na Belveder, aj širšie okolie bola výrazne dočistená pri príležitosti Dňa Zeme aj s ohľadom na EYOF a to dňa 22.4.2022. Prikladáme foto, kedy bolo v danej časti odstránené 2 veľkokapacitné kontajnery odpadov. Toho času po komunikácii prechádzali vozidlá a zároveň peší, teda prechod chodcov a cyklistov aktuálne nie je obmedzený, treba však dbať na to, že ide o súkromný pozemok a účelovú komunikáciu, ktorá bola v minulosti vybudovaná zrejme za účelom výstavby a to na mieste vedenia poľnej cesty. Vozidlá majú prechod obmedzený stĺpikmi.

Spodná časť lokality pri plote plavárni bude revitalizovaná pri plánovanej rekonštrukcii oplotenia plavárne, ktorá sa zahajuje 17.6.2022.

Odd. odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev
Odd. údržby miestnych komunikácií a IS
MsÚ Banská Bystrica

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.