Hronské predmestie-detské ihrisko-poškodené

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený

Zničená detská trampolína. Už mesiace je to takto “ohradené” a nevyzerá to pekne. Ihrisko ma slúžiť deťom a široko ďaleko iné ihrisko nie je. Je pomerne nové a teda raz za čas by sa tam údržba alebo stavová kontrola zišla.

28. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem.

Trampolína bola týmto spôsobom ohradená počas posledného augustového týždňa z dôvodu jej poškodenia, čiže z časového hľadiska sa určite nejedná o mesiace. Nakoľko v blízkej dobe bude táto pokazená trampolína nahradená novou, investícia do jej opravy by pochopiteľne aktuálne nebola zmysluplná.

Je potrebné zdôrazniť, že k poškodeniu uvedeného herného prvku nedochádzalo bežným používaním, ale opakovane sa jednalo o úmyselné poškodzovanie, ktoré bolo zistené pri pravidelných bežných kontrolách detského ihriska. Z tohto dôvodu bola táto trampolína často mimo prevádzky.

Ďakujeme za Vašu trpezlivosť a veríme, že s novým herným prvkom si Vaše deti užijú veľa zábavy.

S pozdravom

Mgr. Mária Lovaššová
Oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev
30. september 2022

Peter

Z podobnych dovodov maju byt na takychto miestach kamery a mestsky policajti maju dosledne kontrolovat, co sa kde deje. Samozrejme, to by museli realne aj nieco robit, a nie sa len vozit v autach a rozdavat papuce.
30. september 2022

Adam

Ono práve to ma zarazilo, že “opakovane úmyselne poškodené” kedže je to pomerne nový park a nové ihrisko v ňom a tabule pri predmetnom ihrisku poukazujú na pravidlá správania sa je tam aj označenie, resp. výstraha, že je to celé monitorované kamerovým systémom. Čomu zase nerozumiem lebo ich nikde nevidím a zrejme tam ani nie je, keďže to ihrisko zjavne pod dohľadom fakt nie je (kedze niekto ho poskodzuje a nevedia si to vysvetlit). Jedna kamera pri EYOF soche na celý park nestačí no…Tu zas niekto zlyhal ako vždy.
24. október 2022

Adam

Koniec mesiaca oktober. Stále je trampolína neopravená. Čiže znova trvá jednoduchá oprava mesiace a “kamerové záznamy”, ktorými sa ihrisko na info. tabuly chváli neexistujú čiže ihrisko nie je pod stálym dohladom ako je uvedené. Myslím, že aj to by sa zišlo zariadiť keďže sa “opakovane” poškodzuje trampolína.
14. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

herný prvok bol vymenený na nový.

S pozdravom

Mgr. Mária Lovaššová
Oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev
Mestský úrad Banská Bystrica

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania