Strmá-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý

opakovaný neporiadok

07. november 2022

Odpoveď samosprávy

Kontajnery boli vyprázdnené,okolie vyčistené.Sklo bude vyprázdnené v najbližších dňoch.

Jaroslav Bendík, PS-OU, Mestský úrad BB
10. november 2022

Odpoveď samosprávy

Podľa vyjadrenie Pedersen sklo sa snažili vyprázdniť 3x no z dôvodu zaparkovaných vozidiel v okolí to nebolo možné.Ďalší pokus bude v Pondelok 14.11.22

Jaroslav Bendík, PS-OU, Mestský úrad BB
23. november 2022

Odpoveď samosprávy

Sklo vyvezené,vyprázdnené,okolie vyčistené.

Jaroslav Bendík, PS-OU, Mestský úrad BB
23. november 2022

Michal

Kontajnery jednoznačne nepatria pod okná rodinných domov a na parkovisko. Bolo by vhodnejšie nájst im adekvátne umiestnenie, ktoré by neobmedzovala a neobťažovalo obyvateľov.
24. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet vo veci spôsobu umiestnenia nádoba triedený zber odpadov na Strmej ul. V súčasnosti máme v meste v zástavbe rodinných domov zavedený triedený zber prostredníctvom centralizovaných zberových miest ako je na Strmej ul. v uvedenej pozícii, keďže v okolí niekoľko 100 metrov sa nenachádza dostatočne veľká a vhodná plocha z dôvodu výrazne úzkeho profilu ulíc. Od nového roka však bude postupne zavádzaný vrecový zber plastov, kovových obalov a tzv. tetrapakov a zber papiera prostredníctvom menších 240 l nádob, ktoré budú distribuované do každej domácnosti. Teda veľké nádoby na papier, plasty a kovy, príp. zmesový KO budú v zástavbe rodinných domov postupne sťahované. Z technických dôvodov bude zber skla ponechaný v súčasnom stave prostredníctvom veľkých nádob.
Teda s uvedenou zmenou systému triedeného zebru KO sa predpokladá zmiernenie situácie s nakladaním s komunálnym odpadom na verejných priestranstvách mesta a stým spojeným znečistením v zástavbe rodinných domov, teda aj na Strmej ul.

Za prijatie informácie vopred ďakujeme.

S pozdravom

Ing. Michal Štúber
Odd. odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev
MsÚ Banská Bystrica

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania