Robotnícka-kanalizácia-havária kanalizačného potrubia

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

V riešení

Reklamujeme odvodnenie Robotnickej ulice. Stavebena firma MIS Banska Bystrica pri oprave Robotnickej ulice pozabudla s projektantom na odvodnenie tejto cesty. Nainstalovany kanal je absolutne nefunkcny a to z toho dovodu, ze je umiestneny nad urovnou cesty. Voda steka po vyjazdenych kolajach od aut na roh Robotnickej a Železničiarskej ulice, kde sa tvori obrovsky “bazen”. Preto prosime o priecny odvodnovaci kanal, ktory by dal zmysel existujucej kanalizacnej sachte. Je to potrebne urobit najma kvoli prilahlemu bytovemu domu, na ktory tym padom stale strieka voda z “bazena”, ktora poskodzuje mury bytoveho domu.

22. marec 2023

Maria Fialekova

Foto presneho umiestnenia
24. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Problémom nie je nefunkčná dažďová kanalizácia. V čase rekonštrukcie, resp. obnovy miestnej cesty bola dažďová kanalizácia plne funkčná, ale po cca 14 rokoch od realizácie, kedy touto cestou jazdilo mnoho aj niekoľkotonových vozidiel (zásobovanie OD PRIOR, odvoz komunálneho odpadu, výstavba nehnuteľností a pod.) jednoducho cesta "sadla", čím uličné vpuste osadené v telese chodníka prestali plniť svoju funkciu. Problémom nie je dažďová kanalizácia.

Oddelenie údržby MK a IS
24. marec 2023

Rob

Veď to je jedno čím sa to stalo. Faktom je a ostáva, že kanalizačná vpusť vodu z cesty neodvádza. Riešením je priečne cez cestu osadiť kanalizačný žľab s vyústením do tejto nefunkčnej vpuste. Myslím si, že je to investícia do 500€ bez práce, s vysokou účinnosťou. Samozrejme, môže existovať lacnejšie, rýchlejšie a efektívnejšie riešenie. No nato vás už máme, ako odborníkov, aby riešenia nenavrhovali občania. Pekný deň

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania