Zrušené Ihrisko

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Klaudia Zajacova 05. mája 2015

FOTOGRAFIA - nehľadajte v BB - to len snívame
POPIS: V lokalite Horná - areál Kukučínová istá spoločnosť kúpila obyvateľom pozemky z pred ich domov a buduje tu parkovacie miesta.
Kvôli tomu boli zrušené 2 detské ihriská /ak sa to tak dá nazvať/ v tejto lokalite.
Z jedného zmizli preliezky zo dňa na deň a nik nevie prečo a kam - keďže tam parkovacie miesta nebudú.
Z druhej trávnatej plochy už budú parkovacie miesta.
Prečo mesto nezaviazalo spoločnosť, ktorá buduje parkovacie miesta za nemalé peniaze aby vybudovala niečo pre deti. Veď im všetko vzala. Kde sa majú hrať. V tejto lokalite je veľa detí, kam majú ísť? Alebo ihrisko plánuje vybudovať mesto? BB je vraj mesto rodiny. Nedokazuje to........Čo s tým???

05. máj 2015

Renáta Jakubčová

Naozaj, situácia v tejto casti mesta -širšie Centrum!!- je veľmi ťažká. Ísť s detmi na ihrisko je plánovaná akcia, treba ísť ďaleko, ihrisko v časť Sídlisko je sice pomerne veľké ale myslím že nespĺňa normy bezpečnosti, je neohradene, z kazdej strany obohnate cestou plnou áut. A v našej obytnej lokalite aj tie slabé preliezky proste zmizli. Zaráža ma, a nie len mna, že to všetko bez povinnosti nahrady!! Snáď môže mesto este túto situáciu riesit v prospech rodín a najma deti!! Potešil by nás pokyn Mesta stavebnikovi parkovacích miest k tomu, aby sa v tejto lokalite predsa nejaké aspoň jednoduche detské preliezky vybudovali. Či je to len fráza Mesto rodiny??! Ďakujem v mene matiek tejto casti BB.
07. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Prvky nachádzajúce sa na predmetnom ihrisku boli z hľadiska bezpečnosti absolútne nevyhovujúce, v zlom technickom stave a ich odstránenie bolo nevyhnutné. V danej lokalite nie sú mestské pozemky a preto výstavba detského ihriska nie je možná. Najbližšie destské ihrisko sa nachádza pri Základnej škole Trieda SNP a na Pamätníku SNP..

Natália Šmideková, Oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev, Mestský úrad
07. máj 2015

Klaudia Zajacova

Veď to je smutné, že tu nie sú mestské pozemky /za čo vy samozrejme nemôžete/ - Ale je zarážajúce že mesto dovolí jedinú trávnatú plochu zmeniť na parkoviská. A stavebník nemusí urobiť žiadnu náhradu.... Je to hanba !!!
Mesto rodiny myslí na deti tak, že sa im zruší aj trávnatá plocha............
A pri umeleckej škole je ohradené ihrisko vysokým pletivom v katastrofálnom stave, to tiež nie je majetok mesta?. Snažím sa nájsť možnosť ako niečo vymyslieť aby deti nemuseli dochádzať za Vami spomínanými ihriskami tak ďaleko...
08. máj 2015

Miroslav

Pocujte, co by ste povedali na to, kebyze my obcania raz nebudeme len kritizovat, ale spravime jednu brigadu cez vikend a mensie detske ihrisko postavime aj svojpomocne?
08. máj 2015

Miroslav

Pocujte, co by ste povedali na to, kebyze my obcania raz nebudeme len kritizovat, ale spravime jednu brigadu cez vikend a mensie detske ihrisko postavime aj svojpomocne?
09. máj 2015

Klaudia Zajacova

Súhlasím. ale z čoho?........to by sa malo zapojiť celé okolie
12. máj 2015

Jay Kerlik

Moja otazka je z coho a kde to ihrisko postavime...Je skoda, ze mesto toto neprediskutovalo s obcanmi este pred tym ako predalo firme pozemok, ktore malo sluzit ako ihrisko detom. Firma mohla nejakym sposobom kompenzovat zrusenie ihriska, pripadne pomoct pri vystavbe noveho. Teraz je to uz asi jedno a mesto s tym nic neurobi, ani neprispeje k vystavbe noveho ihriska pre deti. Ci bola by taka moznost, pani Smidekova? Vraj sme Mesto rodiny.
Pan Miroslav, nie je problem svojpomocne postavit ihrisko, ked ma clovek priestor a peniaze.
12. máj 2015

vladimir stankov

neviem ale ti poslanci to mozu postavit hocikde.vravim hocikde
23. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
detské prvky boli osadené na mestskom pozemku pred 40 rokmi. Nakoľko sa odvtedy zmenil majiteľ a charakter pozemku nie je tam priestor pre vybudovanie nového detského ihriska.

Natália Šmideková, Oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania