Tulská-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Jana 09. novembra 2023

Zvyšky potravín na verejnom priestranstve (Tulská 115 - šupky z ovocia zemiakov a pečivo, Moskovská 8 - kosti z hydiny, pečivo, Moskovská 30 - konzervy pre mačky, kože zo slaniny). Obyvatelia z vlastného musia platiť deratizáciu kanalizačných prípojok bytoviek, ale Mesto nedokáže nič urobiť s vyhadzovaním potravín. Ak nedokážete zabrániť odpadkom a prikrmovaniu potkanov, zariaďte deratizáciu celého mesta z verejných financií Mesta.

11. november 2023

Jozef

Zaujímalo by ma čo by malo urobiť mesto s vyhadzovaním potravín. Dajte návry, nielen kritiku.
Čo sa týka bordelu okolo Tulskej 115 je to o nejakom jednotlivcovi, ktorý "prikrmuje" vtáctvo tak, že všetky prebytky z domácnosti lietajú z okna. Aj za toto môže mesto?
Ak sa my ľudia budeme správať takto, mesto nezmôže nič. Bohužiaľ je to o nás, my si udržiavame prostredie v ktorom žijeme, môžeme buď vyhadzovať potraviny z okna alebo nemusíme, môžeme robiť neporiadok okolo kontajnerov alebo nemusíme, môžeme zbierať výkaly po svojich psoch alebo nemusíme, atď.
Tak sa zamyslime všetci v akom prostredí chceme žiť a začnime pre to niečo robiť alebo aspoň prestaňme robiť neporiadok.

PS: Mestu môžeme vytýkať kadečo ale toto je naozaj cez čiaru.
11. november 2023

Jana

Podnet nieje o tom, co ma s nimi mesto robit. To nieme, ze nedokaze nic, ani cez VZN vyvodit za taketo spravanie obyvatelov dosledky voci jednotlivcovi, bytovke-spolocensku, pred ktorou je stale odpad a mnozia sa potkany. Preco ale existuje povinnost na ktore doplacaju okolite bytovky, ktore maju v tom mieste kanalizacnu pripojku, že musia zabezpecit a platit za deratizaciu. Ktora je stale sa opakujuca a aj tak neucinna.
14. november 2023

Odpoveď samosprávy

Lokalita dňa 14.11.2023 dočistená cestou aktivačných pracovníkov.

Odd. odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev
MsÚ Banská Bystrica

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania