Pieskovisko medzi Nešporovou a Jilemnického

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Danka 27. mája 2015

Dobrý deň,
na mieste medzi ulicami Nešporova, Kpt.Nálepku a Jilemnického je malé detské ihrisko, kde sa nachádza aj dlhodobo neudržiavané pieskovisko, ktoré zarastá a preto by som chcela požiadať o jeho obnovenie. Prečistenie a nasypanie nového piesku. V danej lokalite je veľa malých deti a preto je oň veľký záujem, nakoľko je ale stále viac zarastené je momentálne nevyužiteľné.
Ďakujem

02. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Pieskovisko na Nešporovej 3-5 je nefunkčné už dlhšiu dobu a na Nešporovej 2-4 je krivý domček ( v rámci bezpečnosti by ho bolo potrebné zvaliť) s doskočiskom do už nefungujúceho pieskoviska. Na Nešporovej 6-8 je veľké, funkčné pieskovisko, ktoré slúži pre celú ulicu. Našou snahou je centralizovať detské ihriská a pieskoviská aby boli udržiavané a hygienicky nezávadné.

Mgr. Natália Šmideková, Oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev
26. jún 2015

Danka

Dobrý deň,
namiesto obnovy sme sa dočkali zasypania pieskoviska zeminou? To si robíte srandu!!! Len preto že sme upozornili na daný problém sa to rieši takto? S týmto rozhodnutím nie sme absolútne spokojní. Keby sme vedeli že to dopadne takto, tak si ten piesok radšej preryľujeme sami. Nechápem prečo to mesto rieši týmto spôsobom.Samozrejme nemáme problém zájsť na vedľajšie pieskovisko, ale každý vnútroblok na uvedenej ulici bol pôvodne vybudovaný s pieskoviskom, vymenili sa generácie detí a preto sme pieskovisko chceli využiť!!! Kopec vecí sa za veľa peňazí buduje nových. A tu ste zrušili už hotové. Keby namiesto tých dvoch kôp zeminy, doviezli jednu kopu piesku, asi by to nebolo o veľa nákladnejšie, alebo sa mýlim? Mohli ste to radšej nechať v pôvodnom stave. Dočkáme sa nápravy?
Vopred ďakujem za info.
13. august 2015

Jana

V roku 2013 som tiež dávala podnet na obnovu detského ihriska na Kalinciakovej ulici 2/ 5, krásne nafotila, , avšak odbili ma ešte horšie ako vás, a za 2 dni prišli všetko zlikvidovali, preliezky radšej odpilili, železné, asi do šrotu, ešte na tom získali a bolo. našťastie pieskovisko nezasypali a svojpomocne čistíme od buriny a smetia, až sa bojím ozvať že by ho bolo treba vyčistiť aby nám ho nezasypali. Tiež som to riešila cez odkaz pre starostu. Nájdete aj v histórii tú ich odpoveď. S pozdravom.
23. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
riešením tohto podnetu sme venovali dostatočnú pozornosť a bol osobne riešený aj so zadávateľkou podnetu, s ktorou sme problém podrobne prebrali.Detské ihrisko s udržiavaným pieskoviskom na Nešporovej ulici 6-8 bude doplnené o nové herné prvky spĺňajúce bezpečnostné normy.


Mgr. Natália Šmideková, Oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania