Značenie pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Nina 08. júna 2015

Dobrý deň, v časti mesta ul. Laskomerská - patrí do centra chýba značenie pre chodcov v časti rodinných domov. Jedná sa o úzku komunikáciu na ktorej sa niekoľko-násobne zvýšila doprava v dôsledku rozvoja záhradkárskej a chatárskej činnosti na čo doplácajú miestny obyvatelia. Z uvedeného dôvodu je potrebné zvýšiť bezpečnosť jednak vyznačením zóny pre chodcov, tiež obmedziť rýchlosť a tým zvýšiť bezpečnosť chodcov a tiež obmedziť prašnosť v časti rodinných domov uvedenou zvýšenou dopravou. Vyriešenie uvedeného dopravného problému uvítame a ďakujeme.

22. jún 2015

Nina

Ďakujem za informáciu o neriešení, lebo aj neriešenie je jasná odpoveď a postoj mesta. Občan plať si dane a poplatky, ale ja neurobím pre teba ani minimum. Nevyznačím pre teba ani kúsok bezpečnej zóny a najlepšie keď sa naučíš lietať ako bystrický holub. Hlave že je lokalita zaradená do centra mesta.
05. október 2015

Odpoveď samosprávy

Mesto Banská Bystrica doplní zvislé dopravné značenie po schválení okresným dopravným inšpektorátom. Dopravno-technické parametre Laskomerskej ul. (najmä šírka vozovky) však neumožňujú vyznačenie koridoru pre peších, preto je navrhnuté zníženie maximálnej dopolenej rýchlosti a výstražné DZ upozorňujúce na pohyb chodcov.

Ing. Milan Ozdinec, MsÚ-oddelenie dopravných stavieb
05. október 2015

Nina

Navrhnuté riešenie možno považovať za prijateľné, iná vec bude, aby tam dochádzalo aj prakticky k zníženiu rýchlosti a ovplyvní prašnosť v obytnej zóne ale iste by pomohla aj rekonštrukcia tejto komunikácie, ktorá okrem zopár záplat je značne opotrebovaná (výstavba uskutočnená začiatkom 70. rokov t.z. pred cca 42 rokmi).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania