Kalinčiakova-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

V riešení
meno
Rudolf 19. februára 2024

Novovybudovaným polopodzemným kontajnerom na zmiešaný aj triedený odpad v celom meste, stále chýbajú nálepky s informáciou o vhodných a nevhodných materiáloch ktoré patria do toho ktorého koša! Daná informácia je stále veľmi potrebná pre väčšinu obyvateľov. Je neskutočné čo sú niektorí spoluobčania schopní nahádzať do košov! Staré dobré kontajnery tieto veľkoplošné nálepky mali. Túto chýbajúcu súčasť som ešte minulý rok telefonicky adresoval oddeleniu odpad.hospodárstva mesta BB, bohužial zjavne bez odozvy. Ak to teda s triedením odpadov mesto Banská Bystrica myslí vážne, prosím o doplnenie nálepiek s touto informáciou a s dostatočne veľkým a dobre čitateľným písmom na všetky polopodzemné konajnery v meste.

19. február 2024

Rudolf

Ako najvhodnejšie miesto na umiestnenie veľkoplošných nálepiek s rozpísanými typmi odpadu ktoré patria / nepatria do daného kontajnera, navrhujem umiestniť tieto na horizontálnu plochu vpravo od poklopu (tak aby otvorený poklop nebránil pohladu na nálepku). Ak by sa informácia o vhodných / nevhodných odpadoch umiestnila vertikálne, vedľa existujúceho štítku so strohou informáciu o určení konajneru (papier,plasty,kovy...) bola by pravdepodobne príliš nízko na komfortné odčítanie informácie a výroba štítkov je isto ďaleko drahšia ako výroba jednoduchých veľkoplošných nálepiek.
21. február 2024

Odpoveď samosprávy

Návrh označenia nádob (čo patrí / nepatrí do zbernej nádoby) bol preposlaný dodávateľskej spoločnosti Marius Pedersen a.s. K uvedeným polo podzemným kontajnerom sú evidované aj požiadavky na umiestnenie označenia termínov odvozu objemného odpadu. Všetko je v riešení spoločne s dodávateľskou spoločnosťou.

Odd. odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev
MsÚ Banská Bystrica
21. február 2024

Rudolf

Ďakujem za odpoveď. Je známy termín do ktorého by uvedené informácie mali pribudnúť na zberné nádoby?
09. apríl 2024

Rudolf

Dobrý deň. Onedlho uplynú 2 mesiace od avizovaného preposlania návrhu a požiadaviek spoločnosti Marius Pedersen. Prosím o poskytnutie informácie kedy sa v meste Banská Bystrica realizuje označenie zberných nádob.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania