(Ne)povolené bannery na moste

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Michal H. 12. júna 2015

Na mostnom zábradlí na Ul. 29.augusta v smere ku železničnej stanici pribudli v poslednej dobe 3 nové reklamné plachty, ktoré sú tam s vysokou pravdepodobnosťou umiestnené bez súhlasu o umiestnenie IRP zariadenia na nehnuteľnom majetku Mesta a nerešpektujúc ani VZN Mesta BB o miestnej dani za užívanie verejného priestranstva.

Prosíme Oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí MsÚ BB o preskúmanie podnetu a ostránenie reklám. Taktiež by bolo správne, v prípade, že sa jedná o nelegálne umiestnené reklamné plachty, aj informovať ich majiteľov (kontaktov je na plachtách uvedených dostatok :)), aby sa do budúcna zdržali takéhoto konania a ostránili prípadné ďalšie svoje takto umiestnené nepovolené reklamy aj v iných lokalitách po meste.

Ďakujeme.

12. jún 2015

Michal H.

Štvrtá nevkusná reklamná opacha - veľká "informačno-navigačná" tabuľa od spol. Vego Marketing, s.r.o. je pravdepodobne súčasťou komerčného MIS a v súlade s platnou nájomnou zmluvou s Mestom BB a takéto ich reklamné stavby a zariadenia budú bohužiaľ hyzdiť cestné komunikácie a verejné priestory ešte minimálne pár rokov.
16. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Reklamné bannery na moste sú povolené v zmysle zmluvy so spol. VEGO MARKETING s.r.o.

oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí MsÚ BB
18. jún 2015

Michal

2 z 3 bannerov (pravdepodobne tie svojvoľne umiestnené) boli medzičasom odstránené.
08. júl 2015

Michal

Vypadá, že medzičasom bol odstránený aj tretí najväčší banner a na moste bohužial zostala už iba oficiálna plocha od VEGO MARKETING, takže podnet môžeme považovať na teraz za vyriešený. Ďakujeme!
07. august 2015

semiak

presne tak, je to hanba vsetky bilbordy aj reklamy. to zabradlie by sa malo namalovat a nie tam vesat reklamy. najblizsie ked pojdem okolo sa pokusim trhnut kazdu reklamu, co uvidim, samozrejme tajne
24. august 2015

Danka Halamová

Mesto si nevie poradiť s jednou reklamnou firmou, ktorá zapratala naše mesto reklamnými tabuľami, tabuľkami a presunula svoje aktivity aj na sídliská. A prečo by mesto malo vyvíjať väčšiu snahu, keď mu ide 100 000 EUR ročne od tejto firmy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania