Nevhodne umiestnený reklamný panel na Poľnej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Alica 20. augusta 2015

Reklamný panel je umiestnený na Poľnej ulici pri východe z križovatky smerom od Malachova. Keď stojíte stojí v križovatke, panel zakrýva časť cesty, keďže tam cesta práva aj zatáča a prichádzajúce auto sa na nejaký čas skryje za panel.

02. september 2015

Odpoveď samosprávy

Uvedené RZ je umiestnené na základe právoplatného povolenia stavebného úradu vydaného podľa § 71 ods. 1 písm. c) zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku v z.n.p. (stavebný zákon). Oddelenie dopravných stavieb umiestnenie predmetného RZ posudzovalo v r. 2013 a z hľadiska bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky aj ORPZ Okresný dopravný inšpektorát v Banskej Bystrici.


Ing. Milan Ozdinec, Oddelenie dopravných stavieb
05. november 2015

Arnie

Tak tak. Ak raz úrad rozhodne že je reklamný panel bezpečný, tak je bezpečný. A nemôže vadiť že zavadzia vodičom v rozhľade a že na úzkej rozbitej ceste vznikajú kolízne situácie, ani chodcom nemôže panel prekážať, hoci tam chýba chodník. Ani chýbajúca odstavná plocha pre MHD nie je problém, ani že tam MHD 50x denne zablokuje premávku. Všetko je predsa v súlade so zákonom, hlavne aby tam bol reklamný pútač, ten je dôležitý, o ňom vie úrad rozhodnúť promptne. Pri ostatných spomenutých problémoch už to tak rýchlo nejde. Dobrá práca...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania