Totálne rozbitý chodník

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Nina 31. augusta 2015

Roky totálne rozbitý chodník na frekventovanom mieste prechádza sa po ňom zo zastávky MHD na Pamätník SNP a pri tom nie je až tak ďaleko od MsÚ BB ohrozuje zdravie chodcov. Ani každoročné oslavy SNP neboli dostatočným dôvodom na jeho opravu.

08. september 2015

Odpoveď samosprávy

Rozbitý chodník a jeho oprava je zaradená v pláne opráv miestnych komunikácií. Termín opravy nie je možné presne určiť, nakoľko všetko bude závislé od množstva finančných prostriedkov v našom rozpočte.

Oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí MsÚ BB
08. september 2015

Nina

O tomto rozbitom chodníku mesto už roky vie (z akcií - griliáda, finex, flóra a.p.), preto nie je na mieste hovoriť o oprave v "neurčitom budúcom" čase, lebo chodník už "mal" byť dávno opravený. Ak v BB nevieme udržiavať v dobrom stave zámockú dlažbu tak je najlepšie z nej chodníky a cesty v meste BB nerobiť. Treba sa ísť inšpirovať do iných slovenských miest, ako vedia inde zámockú dlažbu udržiavať bez polámaných, vypadnutých, rozídených a prepadnutých častí dlažby resp. chýbajúcich mriežok na odtok vody.
06. december 2015

Tomáš

Úplne súhlasím s Ninou, ono asi niekto čaká kým sa tam niekto potkne a ublíži si (dieťa alebo starší človek) a až potom sa to bude riešiť. Denno denne tade chodievam a už pár rokov je to stále horšie a horšie najmä v sychravom počasí. Myslím si, že to nie je až taká náročná (finančne aj pracne) oprava.
07. december 2015

Nina

Zdá sa mi, že dane vybrané od občanov mesta putujú na všetko možné len nie na základné funkcie mesta. Dotácie idú na všeliaké súkromné aktivity a(kultúrne, športové a neviem aké...pozri dotácie a príspevky dmesta) a to čo má mesto zabezpečovať na to zostáva len málo financií. Stačí sa pozrieť na čistotu chodníkov po spadnutí lístia. V iných mestách zametajú, robia poriadok, aby si ľudia na mokrom lístí nezlomili nohy a tu bude bordel do jari. Čítala som o podsvietení budov na námestí??? budeme podsvieťovať súkromné budovy a na opravu chodníkov nebudú financie!!!!
07. december 2015

Nina

Takto v praxi vyzerá "rétorické cvičenie" o debarierizácii chodníkov v meste.
Debarierizácia chodníka nie je len to, aby sa dalo vozíčkárom bezpečne zísť z chodníka na cestu ale aj to, aby sa po celom chodníku dalo na vozíčku prejsť bez ohrozenia života.
12. jún 2017

Tatiana Škodová

Rozbitá dlažba na Námestí slobody

Rozbitá, labilná a nebezpečná dlažba na Námestí slobody.
12. jún 2017

Nina

Čo povedať? Stav pretrváva viac ako desaťročie bez povšimnutia iba priestor vylepšili inteligentnou lavičkou v blízkosti a neďalekou korčuliarskou dráhou, ale ako sa k nej dostať bezpečne. No a zrejme sa takto neopravovaním ciest a chodníkov nerozvíja ani cestovný ruch.
03. august 2019

Nina

Konečne opravený ale koľko rokov to trvalo.
04. august 2019

Michal H.

Sice opravene obycajnou betonovou dlazbou, ale urcite lepsie ako predosly stav.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania